Ako sa zbaviť strachu?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť strachu?
mario01471

Ahojte ,vie mi niekto pomôcť ohľadom sociofobie ?
Ked som s rodinou je všetko v pohode ale ked si mám niečo vypýtať v reštauracii alebo vidím veľa neznámich ľudí tak sa celý roztrasiem ,srdce mi ide na plné obrátky a najradšej by som niekde utiekol ... u doktora tiež a ked mi ide merať tlak už sa smejem lebo viem že bude vysoký a potom ma dopuje s liekmi.
A to isté sa mi stava v práci stačí že vedúci prejde okolo mňa a ja sa hned roztrasiem .
V poslednej dobe sa to zhoršuje lebo nemám ako vypnúť moj celý kolobeh je práca,doma pozriem nejaký serial , isť spať ... a ešte robím na zmeny tak mi moc času nezostáva a cez vikend nemám poriadne čo robiť . Sem-tam vybehnem niekde do baru ale vždy si tam pripadám ako 5koleso u voza , z kamarátov sa stali známi a vlastne si už nemáme ani čo povedať a ked vidim na FB kde všade chodia a ja sedím doma vie ma to iba rozčúliť .Chýba mi proste partia a kedže som odmalička hanblivec ťažko si niekoho najdem ...
Potom sa uzatváram do seba hladam na sebe chyby a robím si okolo seba neviditelné steny.

spirited_away

Pripájam sa. Nás sociofobikov je docela dosť ale ako naschvál sme každý niekde inde. Kamarátov nemám a ani som nikdy nemala. Ľudí sa doslova bojím avšak kamarátov som vždy chcela. Vzájomne sa to vylučuje ale je to tak :) ..Podľa mňa sa toho zbaviť nedá zmenou stravy ani zmenou myslenia.
Niektorým sa podarilo z toho dostať ale to sú ozaj výnimky :(

mario01471

Čo sa týka zmeny v myslení ,ono je to tak skôr ako reflex že zbadám vedúceho alebo v škole učiteľa a teraz sa musím báť autority a môžem si myslieť čo chcem a začať sa rozprávať s dievčaťom tak to je pre mňa horor , lebo sa začnem kontrolovať , neviem o čom sa mám baviť a najradšej rýchlo ukončím rozhovor .
k24 som z HC.

ivik26

Ahojte vospolok :-) som rada tejto téme, a tomu že sa najdu ludia s podobnym problemom,pretoze v reale sa ťažko hľadaju. Tiež si niekedy pripadam akoby som nepatrila do tohto sveta,radsej bola niekde v prirode.ked vidim, ako to funguje v spolocnosti. Tiež som tichsia v novej spolocnosti ludi,ale nemam potrebu trepat blbosti do vetra, radsej pocuvam,a ak ma nieco zaujme tak sa pridam k tomu cloveku,teme.ale zial extroverti nas nepochopia :-D . Ďakujem Vam, že ste. Majte sa pekný večer Ivka

MajkyC

Prepáč za smajlíkov...som naučený tak písať, kedže nedávam najavo cez internet, že som introvert alebo niečo také, smajlíky to vlastne ani nepoukazujú a to, že ich niekde šupnem tak to je len čisto pocit a aby to vyznelo priateľsky...nie, že to myslím všetko vážne :)....inač musím s tebou súhlasiť...taktiež rád spoznávam ľudí, čo sú skôr taký, že nepotrebujú byť na svetlách reflektorov ako je to teraz v móde robiť zo seba šašov :)

Talia

Ja mám tiež tento problém. Ono ako píše MajkyC, ja by som tam tých smajlov ani nedávala. Pre mňa je napríklad dosť ťažké spoznať takých introvertov ako som ja, je nás asi málo. Ale osobne omnoho radšej spoznávam takých ľudí, ako nejakých sebavedomých extrovertov - pri nich mi už aj tak nízke sebavedomie klesne ešte niekde hlboko pod bod mrazu a som už úplne utiahnutá a ticho.

MajkyC

Zdravím :)

som rád, že som sem klikol ale nie preto, že máš takéto problémy ale preto, že som v tomto našiel sám seba a taktiež sa niekedy až potím, som ustráchaný a dbám na názor ostatných...tiež si myslím, že nepatrím do tejto doby a je to zložité ale ani ženy sa takto lahko nehľadajú, kedže ku ním neviem byť hnusný a nechcem tlačiť na pílu, je to strašne zložité v tejto dobe hlavne pre nás si myslím,takíchto utiahnutejších ľudí.... spravme si organizáciu a spoznajme sa :D :D :D

Pekný večer :)

k24

neviem ci strava dokaze tomuto pomoct, mozno trochu ano...najviac by vsak pomohla zmena v mysleni,,co je asi dost tazke,priam nemozne...dost mi pripominas mna...dost mi pripominas mna,tiez mam obcas strach,aj ked vidim veduceho,alebo ked mam nieco vybavit,pripadne sa opytat, hned sa mi zacne triast hlas a vlastne cely sa trasiem:D pritom si to plne uvedomujem a pytam sa stale seba,ze coho sa bojim,ale nic mi nepomaha..

takisto pracujem na smeny, doma nic moc, nieco pozriem,pripadne zahram,nastastie mam par kamaratov, s ktorymi obcas vyrazim,ale v baroch ma to takisto nebavi a casto si pripadam ze tam nepatrim a vobec do tejto doby:) obcas mam pocit, zeby som najradsej zil niekde v prirode od vsetkych daleko..ale zivot je boj a clovek sa nesmie vzdavat aj ked to je tazke..a odkial si?

mario01471

Bol som aj u neurologičky povedala mi že mam esecialny tremor a mám si proste na to zvyknúť :D
Potom som bol aj u psychologičky tá ma naučila nejaké relaxačné cvičenia ale nejako moc to nefunguje.
Čo sa týka životosprávy tak nefajčím, alhokol sporadicky,ked si dám tak som v pohode ,ale tade cesta nevedie.
Kávu si doprajem tak 3x za den ale tá ma skôr ukludní .
Možno sa iba privelmi kontrolujem alebo nedokážem vypnúť furt si myslím že ked spravím chybu tak sa mi všetci začnú smiať ...

vitavi

Tvoj problém môžeš vyriešiť, ale potrvá to dlhšie.
V prvom rade vylúč všetko, čo oslabuje nervovú sústavu a vylučovací systém - obličky a močový mechúr :
sladkosti a všetko, v čom je cukor,
ovocie, hlavne cudzokrajné a surové, všetky povzbudzujúce a aromatické látky a chemikálie v potravinách a liekoch, alkohol, zahlieňujúce jedlá, hlavne mlieko a mliečne výrobky. Jedlo a nápoje jedz a pi teplé, chráň si obličky pred chladom.

Na zlepšenie nervovej činnosti jedz veľa celozrnných obilnín, hlavne ryžu natural, pšeno, ale i pšenicu, ovos, pohanku a i vo forme vláčnych kaší, placiek, halušiek, knedlíkov a i. Doplň zeleninou - polievky, pyré, a pod.