smutnučký, cítim s tebou, ja som sa kedysi rozišiel tým istým spôsobom, že moja priateľka navrhla pauzu, počas ktorej sa ale môžeme kamarátiť a kamarátime sa doteraz, aj keď už obaja máme rodiny. :)
Obávam sa, že Nešťastníkovi hrozí podobný osud. To, že sa nerozprávajú o manželstve nevyzerá dobre. Nemajú ťah na bránku. Myslím, že v skutočnosti sa vzťah môže jedine sa prehlbovať, alebo upadať. To platí aj v manželstve.
S mojou manželkou sme chodili rok a štvrť kým sme sa nezobrali, ale sme sa veľa o našom manželstve rozprávali, plánovali sme rodinu, rozprávali sme sa aj o sexe a tešili sme sa na to.
Pre Nechápem838: kresťanstvo nezakazuje sex v láske, ale predpisuje, že to má byť tá láska, ktorá sa odhodlá sľúbiť na celý život. Sex mimo takejto lásky je vlastne klamanie telom. Telom rozprávaš o veľkej láske, ale nie je to pravda. A to Láske vadí. A Láska je Boh. Kresťanský Boh je láska.
Okrem toho sex mimo záväzného vzťahu má plno praktických dôsledkov o ktorých som už v tejto diskusii písal. V konečnom dôsledku to vedie k sexu medzi kamarátmi. Práve sa na tomto fóre paralelne rieši aj téma Sex s kamošom.