Sex pred svadbou?

Príspevok v téme: Sex pred svadbou?
nešťastnííík

Ahojte :-)

Mám 27 rokov, vážny vzťah už 5 rokov, ale ešte sme spolu nič bližšie nemali. Moji rodičia a aj jej rodičia sú veriaci a trvajú na tom, že sex až po svadbe. Mne je to dosť blbé, lebo aj tohto roku sme boli spolu na dovolenke, chodievame na spoločné víkendy, ona prespáva u nás, ja u nich a medzi nami nič bližšieho nie je.
Pomaly uvažujem, že by som sa mal oženiť, ale zase len kvôli tomu? Máte niekto podobnú skúsenosť, resp. vydržali ste až po svadbu?

Filip TT

nešťastník - keď požiadaš o roku, tak sem prosím napíš, ako si dopadol, zaujal ma váš príbeh :0)

Ale želám vám, aby vám to vyšlo.

12mesiacikov

Keď má pre ňu hodnotu, že bude panna do svadobnej noci, tak jej to nekaz. Má to na celý život. Nebude ju trápiť rozpor medzi tým, čo považuje za správne a čo urobila.

A Ty môžeš byť rád, že si dostal dievča, čo strážilo svoje panenstvo pre Teba a iba pre Teba. Budete mať pekné medové týždne - také ako majú byť, keďže ste nezjedli všetku lásku pred svadbou.

Deria

Moralka je dolezitejsia, nez si myslime. Ak uz nebude hrat vobec ziadnu rolu, kam to aj speje, nebudeme mat uz absolutne ziadne zabrany a budeme snad onedlho chodit nahi po ulici, ci bezne sexovat na verejnosti. A mladi zrazu nebudu vediet, preco ich nebavi zivot, preco je vsetko nudne bez nejakeho cara, ci velkeho vzrusenia, hodnoty cloveka stratia vyznam, vsetko bude samozrejme, aj pretiahnut svojho sefa na chodbe, ved preco nie, atd. Zachadzam umyselne do extremov, lebo niekde ten trend upadu moralky konci ale ja sa toho nechcem dozit.
Preco to pisem? Nestotoznujem sa s mnohym, co kaze cirkev ale aspon vo veci moralky drzi ludstvo akotak pri rozume. Ked sa na to pozrieme z tohto hladiska, je sex az po svadbe ten lepsi omyl cirkvi. Lebo radsej tak, ako kaze, nez ziadna moralka. Ludia boli vzdy ako stado oviec, ktore nevie kam kudy, pokial ich nikto nevedie, lebo najst tu zlatu strednu cestu vedia len maloktori a niekto to musi drzat na uzde.

Filip TT

smutnučký, cítim s tebou, ja som sa kedysi rozišiel tým istým spôsobom, že moja priateľka navrhla pauzu, počas ktorej sa ale môžeme kamarátiť a kamarátime sa doteraz, aj keď už obaja máme rodiny. :)

Obávam sa, že Nešťastníkovi hrozí podobný osud. To, že sa nerozprávajú o manželstve nevyzerá dobre. Nemajú ťah na bránku. Myslím, že v skutočnosti sa vzťah môže jedine sa prehlbovať, alebo upadať. To platí aj v manželstve.

S mojou manželkou sme chodili rok a štvrť kým sme sa nezobrali, ale sme sa veľa o našom manželstve rozprávali, plánovali sme rodinu, rozprávali sme sa aj o sexe a tešili sme sa na to.

Pre Nechápem838: kresťanstvo nezakazuje sex v láske, ale predpisuje, že to má byť tá láska, ktorá sa odhodlá sľúbiť na celý život. Sex mimo takejto lásky je vlastne klamanie telom. Telom rozprávaš o veľkej láske, ale nie je to pravda. A to Láske vadí. A Láska je Boh. Kresťanský Boh je láska.

Okrem toho sex mimo záväzného vzťahu má plno praktických dôsledkov o ktorých som už v tejto diskusii písal. V konečnom dôsledku to vedie k sexu medzi kamarátmi. Práve sa na tomto fóre paralelne rieši aj téma Sex s kamošom.

Nechapem8382

Nikdy nepochopim preco krestanstvo zakazuje sex v laske. Sice ja sex nejak nemusim ale jednoducho ked sa to niekomu pacit tak preco nie? Nemame predsa slobodnu volu? Ublizujeme tym niekomu? Sice som krestanka ale zacinam o tom pochybovat lebo sa necitim dobre ked viem ze sa musime riadit podla nehakych pravidiel a nezit si svoj slobodny zivot.

smutnučký

Téma nemusí byť vymyslená, lebo ja som pred necelým rokom riešil totálne rovnaký problém.
S bývalou priateľkou som chodil necelé štyri roky a tiež som náš vzťah považoval za vážny, perfektný a ideálny. Pozerať sa cez ružové okuliare je kus iné ako radiť niekomu kto tak pozerá na svet. Po štyroch rokoch som sa začal zamýšľať, že vlastne mi chodievame spolu na wellness pobyty, k moru a neviem kde všade a vlastne sme si ako kamarát s kamarátkou. Na sex sme veľmi nemysleli, lebo sme to brali tak, že rodičia sú veriaci a asi by sa im to nepáčilo a teraz viem, že sme sa za túto frázu len skrývali. Svadbu sme nesúrili my a ani naši rodičia a vlastne ak na túto tému došlo, tak sme rýchlo skončili, že ešte počkáme. Raz som sa bývalej priateľky spýtal na rovinu, či sa nevezmeme a odpoveď bola ešte nie. Vtedy som jej povedal, že pouvažujeme a behom 2 mesiacov dáme nejaký termín, túto dobu som naschvál mlčal o svadbe, akurát nenápadne som pozeral na obrúčky a pod., ale keďže ju téma vôbec nezaujímala nechal som to tak. Rozišli sme sa s tým, že je to pauza a tá pauza trvá dodnes. Týmto chcem povedať, že zato, že ste spolu 5 rokov neznamená to, že tvoríte aj pár a nie ste len kamaráti.

--

---,ak je to pravda,tak skor k tej čudnosti ako k cudnosti:D
a mozno su uz obaja dochodci a maju 100rocnych rodicov..