Sex pred svadbou?

Príspevok v téme: Sex pred svadbou?
nešťastnííík

Ahojte :-)

Mám 27 rokov, vážny vzťah už 5 rokov, ale ešte sme spolu nič bližšie nemali. Moji rodičia a aj jej rodičia sú veriaci a trvajú na tom, že sex až po svadbe. Mne je to dosť blbé, lebo aj tohto roku sme boli spolu na dovolenke, chodievame na spoločné víkendy, ona prespáva u nás, ja u nich a medzi nami nič bližšieho nie je.
Pomaly uvažujem, že by som sa mal oženiť, ale zase len kvôli tomu? Máte niekto podobnú skúsenosť, resp. vydržali ste až po svadbu?

0vecka

tento cely irkus okolo sexu po svatbe je len o tom z evolakedy sa nevedeli diagnostikovat sexualne choroby a preto sa cenili panny lebo tam bola sanca velmi nizka... ci uz to robila 1 krat alebo 1000 to sa uz na prvy pohlad nedalo rozoznat a preto to cele vzniklo... evolucne preto ani nemaju chlapi radi erarne zenske co spali uz asi s kazdym... no v dnesnej dobe ked sa da testnut je toto uplne zastarane a nieje nejaky dovod preco by sa malo tak dlho cakat... a aj tak ak si nesadnete tak sa vzdy mozete rozviest popripade si najst milencov...

-------

Deria- dokonalo napisane!
Nestastnik kedze sa nezapajas nejak do diskusie tak dufam, ze to nieje fake... Precitaj si prispevok ktory napisala Deria lebo hovori za vsetko.

sob rudolf

Je možné mať sex pred svadbou "na skúšku" či "pre istotu", ale pokladať to za optimálnu prevenciu neskorších sexuálnych manželských nezhôd? To ťažko. Nie je možné vopred premyslieť všetky eventuality, predvídať každú situáciu, do ktorej sa budúci manželia azda dostanú. Sex na skúšku pred svadbou je ako skúška padáka skokom z dvojposchodovej budovy.

Partneri by mali vedieť optimálne komunikovať ešte pred vstupom do zväzku a nesmú si zatajiť nič, čo by mohlo byť prekážkou zdravého sexuálneho života počas manželstva (prípadne aj manželstva ako takého) - napríklad vážnu chorobu, inú sexuálnu orientáciu a pod. Ak budú splnené tieto podmienky, je pravdepodobné, že sa s odstupom času dopracujú k súladu vo všetkých oblastiach spoločného života, aj v sexe.

Filip TT

Rozmýšľam, že aký rozdiel v sexe by sa mohol objaviť počas "skúšobnej doby".

Najčastejší rozdiel je v tom, že jeden chce častejšie ako druhý. No ale zrovna toto sa počas medových týždňov neprejaví, lebo tam sú dvaja spolu tak často, ako sa len dá.

Druhý najčastejší problém je, že žena nedosahuje orgazmus. No ale toto je niečo, čo sa dá časom zmeniť, keď sa spolu viac spoznajú. Okrem toho, ktorý pako by skrz tohoto zrušil svadbu so ženou svojho života.

beacon

Je hlupe sa brat bez toho aby si vyskusal ci sa k sebe hodite v sexe lebo co potom ak v manzelatve zistis ze to v sexe neklape.Urcite bez vyskuaaneho sexu do manzelstva nikto nechodte ak nechcete byt nestastny.kupujete macku vo vreci.potom je hlupe s niekym randit az 5rokov a to bez sexu.2roky by malo byt maximum.Podla mna je to strata casu 5rokov.kaslat na rodicov a boha vsetci mame len jednu sancu.

dvojpes

myslim, ze cely ten koncept "sex po svadbe" je komplikovanejsi ako len cakat na sex az po svadbe.
sucastou kedysi bolo napr. to, ze ludia spolu nechodili 5 rokov, kym sa vzali, ale o dost kratsie.
ak pise filipTT, slo hlavne o tom, aby manzelstva vznikali a ano, ludia do nich museli byt trochu donuteni.
pretoze ci chceme alebo nie, bez donutenia manzelstvo ako institucia vymizne alebo bude velmi zriedkave. a kazdy, kto trochu rozmysla, chape, ze ten tlak je primarne urceny pre muzov, tych treba nutit. ved o tom je aj obmedzenie, co sa tyka sexu. keby bol tlak urceny zenam, hovoríme o inom, boli by to "peniaze az po svadbe".
ako som uz pisal inde, zenska emancipacia uvolnila spravanie hlavne muzom.

Filip TT

Deria, tento názor, že sa jedná o sex na skúšku, to sa hovorilo tak v prvej polovici 90. rokov, keď sa zavádzalo spolužitie bez záväzku. Keď to klapne malo byť manželstvo.

Kto však tomu verí dnes? To, čo malo byť dočasné a na skúšku je dnes cieľový stav. Väčšina detí na Slovensku sa dnes rodí mimo manželstva.

Vývoj sa ale nezastavil a príbeh pokračuje ďalej. Pôvodne sex patril do manželstva a sex medzi priateľmi mal byť výnimka. Dnes je štandardom sex medzi priateľmi a výnimkou je sex medzi kamarátmi. Pozri však, koľko tu je pozakladaných tém o tom, že partner nechce už ani spolužitie a koľko je na nich reakcií. Muži ponúkajú ženám čoraz častejšie už iba "kamarátsvo s výhodami". Ženy to prijímajú, lebo je pomaly problém získať lepšiu ponuku.

A celé sa to začalo tým, že sa vyňal sex zo záväzného vzťahu.

unix_000

Po 5 rokoch vzťahu by si už mohol byť zrelý na svadbu. Ak sa k tomu nemáte, tak ten vzťah je nanič a radšej sa rozíďte.
Ja som tiež veriaci a aj som dodržal, že žiaden sex pred svadbou, ale brali sme sa 1 a pol roku. Myslím, že 5 rokov je už príliš dlhá doba na čisté chodenie, chce to zmenu. Takže zvažuj svadba alebo rozchod?!