Ahojte chcem sa opýtať či dávate deťom niečo na posilnenie imunity ked nastúpili do škôlky alebo školy.
Imunita u detí
Ved a hlavne ked si predstavim, ze niektore tabletky sa nesmu ani prepolit alebo rozdrvit, tak to je uplne nerealne pre to dieta, aby to prehltlo.
To je inak fakt. Ja som rada aj ked je dcera chora, ze vyfasuje sirup ako lieky a nie normalne tabletky. To by bol boj.
tabletky asi vseobecne deti nemaju velmi v oblube, skor asi ten sirup alebo zuvacie gumiky.
Tak určite áno, ono nie je podľa mňa dobré sa zamerať len na jeden ten vitamín, minerál alebo čo. Ale treba nájsť niečo také, čo obsahuje toho viacej, tým pádom nemusíš mať doma tristo krabičiek a dávať deťom za hrsť tabletiek ráno ako dôchodcom.
A co napriklad omega 3? Tiez su dobre na imunitu, ci?
nebolo by lepsie zvolit nejaky jeden doplnok, ktory obsiahne vsetko potrebne, nez davat toho viacej teda?
co sa tyka tych vitaminov, ja sa tiez nebojim dat ich po jedle, vacsinou to deti dobre znasaju a aspon sa lepsie vstrebavaju. len davam pozor, ak ma tych vitaminov viac, niektore sa mozu navzajom ovplyvnovat, tak sa snazim to trochu rozumne rozdelit cez den.
my sme to tak spravili parkrat...ked som videla, ze je v triede „epidemia“, radsej som maleho nechala par dni doma..jasne, nejde to takto vzdy, hlavne ked clovek pracuje, ale pokial sa da... par dni oddychu a imunita si aspon trochu vydychne.
pri liekoch to beriem, ale pokiaľ ide o vitamíny a vitamínové doplnky, tak to je úplne niečo iné. nestretla som sa s nejakými zlými reakciami pri takýchto veciach.
no hej, ale kazde dieta je ine, inak citlive. proste kazde to ma inac.