Prečo dobrí muži majú takú smolu?

Príspevok v téme: Prečo dobrí muži majú takú smolu?
tá dobrá

Preco ti slusni a dobri vychovani muzi si vzdy vyberu za partnerky, frajerky, manzelky tie hnusne ukricane, vecne poucujuce a tzv. najmudrejsie dievcata a zeny?
Poznam zopar takych muzov ktori takto dopadli a ziju s takymi potvorami. Oni su ti dobri ktori im vsetko urobia co od nich tie potvory chcu.
Preco im nevedia povedat zbohom a odist od nich.
Preco sa nevedia a boja od nich odputat ked im do vsetkeho kecaju, vecne ich poucuju, kricia po nich, zakazuju a diriguju vo vsetkom?
Su tak slabi dusevne, nesebavedomi, nauceni vsetkych pocuvat?
Su az tak prilis dobri ze nevedia takej xantipe povedat zbohom ja odchadzam?
Alebo to potrebuju byt stale buzerovani, poucovani, pokrikovani? Nevedia zit bez toho?
Preco si nenajdu rovnako slusni a dobru zienku k sebe?
Preco? Vysvetli mi niekto tento zakon prirody?
Dakujem

papierik

Ja sa pridam tiez k tejto diskusii, ja mam pocit, ze takto vztahy funguju v 80% manzelstiev, partnerstiev. Mne tiez dochadzaju uz sily a nervy, s manzelom, ktory je silnejsi ako ja, stale sa hadame, ja mam pocit, ze ma uz nenavidi, nadava mi za kazdu vetu, poznamku, pripomienku,ked rano odchadzam do prace, dam mu pusu, pretoze este spi, on ked ide ani si nevsimne, ze nieco take ma spravit, potom moja vycitka preco,odpoved zabudul som, jeho reakcia prudka, ja slzy na krajicku. mam krasnu rodinu, dieta, len ta laska akosi z jeho strany vyprchala, na vsetko a vsetkych ma cas, boli aj milenky z jeho strany, vecne zaneprazdeny s pracou. on si mysli, ze to ja robim dusno. ked mu poviem, ze mi velmi chyba a citim sa sama,tak mi povie, ze som chora. dokedy este, kazdy den sa vraciam z prace domov s pocitom, ze co zasa bude. myslim si, ze som dobra zena, ktora si vela veci vazi.. odist od neho uz a konecne sa postavit na nohy, najst si dobreho chlapa,starostliveho...preco musia dobrí ludia trpieť?? ako s tym dalej? co dalej?? nikto si nic nevazi v dnesnej dobe?

Biela Kobra

Kýčera, nie. Vedela som, že je dobrý a inteligentný chalan, ale bol tichý a skromný chlapec a netušila som, že je do mňa zamilovaný. Stretávali sme sa pri rôznych príležitostiach (mali sme a máme spoločné záujmy a kamarátov), ale ani mi nenapadlo, že by medzi nami mohlo niečo byť. Až jedného dňa mi na neho padol pohľad akosi z iného uhla a "prehliadla som", klasické motýle v bruchu :D A on si to všimol, nabral odvahu, urobil prvý krok - a sme spolu už 20 rokov.

Filip TT

Kýčera, teší ma, že som Ťa nesklamal a že si vôbec nejaké nádeje do mňa vkladala.

Pravdupovediac nemyslel som, že dávam odpoveď na túto otázku. Podľa Teba to je teda tak, že ukričané ženy ovládajú dobre umenie manipulácie a práve dobrí muži sú tí manipulovateľní?

Na tom niečo môže byť. Je tu aj opačná téma, kde sa ženy sťažujú na partnerov manipulátorov ale ľúbia ich, ľúbia ich. Trpia, ale sú ochotné sa kvôli nim vzdať kamarátov, kariéry, nechať vysokú školu a celkove vstúpiť do nevoľníctva.
www.zdravie.sk

Kýčera a Ty tiež vieš dostať muža bez rebríka na povalu, že? A ja som ten, čo je na také vhodný. Ale to je tá ženská múdrosť. :)

dalsi

kafe Včera 21:53

- to je jedna varianta chlapov, ale myslim, ze ich bude mensina.

Dovod to moze mat aj iny. Ze nechces za kazdu cenu vyvolavat hadky a roztrzky a mat doma dusno.

Napr. ja si doma poviem svoje, alebo urobim po svojom, nech si moja draha hovori co chce, ked vidim, ze neni ochotna sa spravat rovnako. Divi sa, vycita, atd. Ked jej ja vycitam, oduje sa. Mohol by som na nu zbliakat tak, ze by sa este tyzden zajakavala, ale k comu by to bolo dobre ? Niekedy mam chut aj chytit ju pod krkom a fackovat aspon 5 minut nonstop. Ale neurobim to, lebo taketo riesenia neuznavam.

Da sa urobit velke dusno, ale partnersky vztah chcem mat s niekym, aby mi bolo dobre a nie, aby som s nim bojoval. Je to o kompromisoch. Radsej volim cestu, ze sa snazim v ramci moznosti urobit jej dobre. Neviem, ci to vnima, alebo nie, ci jej je to jedno... ale ked vidim dlhsie, ako dobro nepadlo na urodnu podu, tak to nerobim stale a polavujem, alebo prestanem. Radsej to riesim komunikaciou, pokial chce pocuvat. Ale chapem, ze nie vsetko co clovek chce, by chcel aj ten druhy rovnako, alebo vobec.

Zo zaciatku vztahu som robil niektore veci, co sa jej pacilo a bola rada, ze som sikovny. Potom som vsak videl, ze lenivie a jej sa robit nechce. Tak som polavil, az som skoro prestal. Naroky by mala, ale sama ma na seba iny meter. Nie som vsak vol, ani sluha, aby to bolo len jednostranne a ona si sunky valala. A aky to ma efekt ? Ked sa ja menej snazim a jej to vadi, ona sa musi snazit viac. Takze, bud sa budeme spolocne podporovat a tahat smerom hore obaja, alebo obaja sa budeme tahat smerom dole. Ale aj ked si niekto moze mysliet z okolia, ze som pod papucou a ovladany, nenecham si kalat na hlavu. Len to robim inak, nie tak agresivne. Poznam pripady z okolia, kde by muz dosiel, zreval, prstom nepohol. Ale toto sa mi nepaci, tak to robit nebudem.

Myslim, ze so zenou sme uplne rozdielne osobnosti, az na par detailov. Sme introverti /ona mozno viac/. Kym ona je flegmatik-melancholik, ja som flegmatik-melanckolik-cholerik.

Kýčera

Filip TT, verila som, že sa chytíš, správne pochopíš môj zámer, obohatíš túto diskusiu a TY dáš odpoveď na otázku : "Prečo dobrí muži majú takú smolu?" Inšpiroval si ma totiž tým výrokom a navyše si jeho menovec, tak som Ti to posunula a nesklamal si. Dúfam, že si toho "Filipa" prelúskaš, je to veľmi poučné a výborné čítanie, odporúčam aj iným.

Biela Kobra

Moj muz je dobry, a vobec nemal smolu. Zamiloval sa do mna aj preto, ze som temperamentna, vzdy som bola sef partie, vedela som vsetko vybavit a urobit a jemu sa to pacilo - druha mama. Ale je rozumny, sikovny, ustretovy a naucil sa obracat aj sam, ked treba a ja si ho za to vazim. Za 20 rokov som zvysila hlas asi 3 x, a to uz muselo byt :-) Protiklady sa pritahuju, resp. doplnaju, ale nemusi byt z toho automaticky muz pod papucou alebo ubita zienka domaca.