Preco ti slusni a dobri vychovani muzi si vzdy vyberu za partnerky, frajerky, manzelky tie hnusne ukricane, vecne poucujuce a tzv. najmudrejsie dievcata a zeny?
Poznam zopar takych muzov ktori takto dopadli a ziju s takymi potvorami. Oni su ti dobri ktori im vsetko urobia co od nich tie potvory chcu.
Preco im nevedia povedat zbohom a odist od nich.
Preco sa nevedia a boja od nich odputat ked im do vsetkeho kecaju, vecne ich poucuju, kricia po nich, zakazuju a diriguju vo vsetkom?
Su tak slabi dusevne, nesebavedomi, nauceni vsetkych pocuvat?
Su az tak prilis dobri ze nevedia takej xantipe povedat zbohom ja odchadzam?
Alebo to potrebuju byt stale buzerovani, poucovani, pokrikovani? Nevedia zit bez toho?
Preco si nenajdu rovnako slusni a dobru zienku k sebe?
Preco? Vysvetli mi niekto tento zakon prirody?
Dakujem
Prečo dobrí muži majú takú smolu?
Franišek z Assisi hovoril : "Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, ktoré zmeniť nemôžem. Daj mi silu, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem. A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jedno od druhého."
Akí sú to ,,dobrí muži,,???
Z opisu témy nie je jasné čo je tým myslené. To, že sú muži pod papučou ešte neznamená, že musia byť dobrí.
Aký je to vlastne dobrý človek?
A to, že si je každý strojcom vlastného šťastia tiež nesúhlasím. Pretože niekto má sny, ktoré sa mu nikdy nenaplnia ak nemá adekvátne možnosti a dobrý odrazový mostík. Nie všetci majú na svete rovnaké podmienky. Nie všetci!
Vezmime si dvoch mužov. jeden sníva o šťastí a láske, druhý o kariére a majetku. Dajme tomu, že sa každému jeho sen splní a nájdu to svoje vytúžené šťastie...ale čo potom? Dajú si nový cieľ? A čo ak má nový cieľ len jeden z nich? Čo ak nemajú nový cieľ? Čo so životom ďalej?
Snívať a mať ciele je jedna vec ale ak nemá človek možnosti na ich realizáciu tak sa jednoducho nikam nepohne. kto nezažil ten nikdy nepochopí. Aj ja som bol v podobnom vzťahu...5 rokov sme spolu s manželkou bývali pod jednou strechou a vôbec sme nekomunikovali, žiadna intimita, žiadne spoločné plány. Prečo som to trpel? Pretože som ju miloval a dúfal, že náš vzťah ešte zachránime aj po takej dlhej dobe. Hm alebo sme boli obaja natoľko tvrdohlaví, že sa ani jednému nechcelo urobiť prvý krok? Kto vie. Viem len to, že to nemusí byť ani o pohodlnosti, zvyku, bývaní a a ni o deťoch či majetku. Jednoducho je to všetko o nedorozumení a o zlom výbere partnera. je to o nepochopení toho druhého a ak aj ten druhý pochopí a partner sa mu odrazu zdá iný tak čo s tým teraz?
O tomto by som vám tu mohol písať celé bájky ale téma ako vidím ide dobre, tak si radšej nebudem privolávať spomienky.
A uvítal by som charakteristiku ,,dobrého,, muža, lebo to, čo je opísané v téme je podpapučník.
tá dobrá neľutuj mužov každý si je strojcom vlastného šťastia a vždy má človek na výber teda aspoň vo vzťahoch určite . život je len a len o tom čo si človek vytvorí ako sa rozhodne a to všetko bude znášať on sám
Ospravedlňujem sa za tú predposlednú vetu, reps. vynechanie záporu v slove vadí v príspevku z 19.08. o 11:31. Tá veta mala znieť takto : "Tým, kt. však takéto jednanie NEVADÍ, majú svoje dôvody pre nás nepochopiteľné, prečo v takých vzťahoch ostávajú." A dopĺňam, že za tým môžu byť deti, majetok, pohodlie, náboženstvo, nechuť niečo meniť, nič iné nepoznajú, zvyk,...či to, že takto sa navzájom dopĺňajú. No a tak to vyzerá, ak ruka predbehne hlavu.
Musím súhlasiť spomínané sebavedomie a úcta k sebe je najdôležitejšia vec. Pokiaľ sa s tým človek nestotožní a nenaučí sa to nenájde vhodného partnera po akom túži.Ja som sa to naučila až po bolestivom rozvode a pochopila som že musím k sebe nadobudnúť úplne iný vzťah ako doteraz že skončiť život s niekým kto si ma nevážil nieje koniec sveta ale nový začiatok. Ked som sa dala dokopy aj s pomocou psychologičky povedala som si že už v živote o sebe nepoviem nič škaredé čo sa mi nebude páčiť to jednoducho zmením ale nebudem sa preto podcenovať. Teraz som našla skvelého muža moju veľkú lásku. Presne vtedy kedy som sa začala mať rada.
Je to tak pretože odjakživa ľudia obdivujú sebavedomých ľudí čo si veria a inklinujú k nim. V práci mám živý príklad moje dve kolegyne a dávno som vdaka nim pochopila o čom tá príťažlivosť skutočne je. Tá prvá troška staršia odomňa vôbec nieje žiadna kráska ale má super priateľa verí si má rada samu seba vie si povedať názor a čuduj sa svete ľudia ju zbožnujú a vyhľadávajú. A druhá krásna mladá baba ale neverí si hľadá na sebe len chyby je bez priateľa nonstop na všetko hundre nieje vyrovnaná zo sebou. Čo som tým chcela povedať je fakt že sebavedomé ženy budú vždy mužov priťahovať naozaj to tak v živote funguje ked sa naučíme prijať samých seba tu a teraz a nie na dobu ked zlepšíme to či ono čo sa nám nepáči( samozrejme človek musí rásť stále to je jasné) bude náš život vyzerať úplne inak. sama som si tým prešla a už teraz viem prečo bol napríklad každý môj vzťah peklo a utrpenie -nemala som k sebe úctu neverila som si a priťahovala som mužov zlých zadlžených klamárov atd. takže najdôležitejšie je sebavedomie a úcta k sebe samému.
Pretože sú možno dobrí, ale aj blbí. Chlap musí žene nastaviť mantinely, pokiaľ tak neurobí, žena s ním začne zaobchádzať ako s handrou.
Takito muzi by potrebovali poriadne nabrat sebavedomie a prestat byt submisivni a nenechat si podkopavat sebavedomie frustrovanymi zenami. Partnerstva by mali byt o rovnovahe a nie o boji muza a zeny. Nikto by nemal mat navrh ani ked pridu problemy inac by to mohlo potom v manzelstve vyzerat nejako takto :-D
www.youtube.com
veronika2356 mudro si napísala, ja som to tiež pochopila až trochu neskor, tak ako aj ty :) zakladatelke témy len chcem povedat: nezamyslaj sa tolko nad takymi vecami, niektori ludia chcu byt spolu a ked im vyhovuje byť v takom vztahu, tak nech si tak žijú... ži a nechaj žiť a nezávid, neziarli a nepozastavuj sa... :P
Nič nie je čiernobiele. Možno niekedy majú fakt dobrí muži zlé ženy, ale nie vždy je to tak. Poznám viacero párov a manželov, ktorí sú spolu už dlhé roky a obaja sú dobrí. Niektorí muži môžu byť natoľko submisívni, že nedokážu a nechcú myslieť a rozhodovať sami za seba a majú radi pri sebe ženu, ktorá ich komanduje úplne vo všetkom. A obaja sú spokojní. Potom sú muži, ktorým sa nechce odchádzať z dlhého vzťahu pre to, lebo sa im nechce hladať nová partnerka. Radšej majú tú starú - hoci s chybami, ale hľadanie novej by ich tak vyčerpalo, že radšej zostanú tam kde sú. A potom sú tu muži, ktorí možno vnútri až tak dobrí nie sú, ale nejaká xantipa ich dá tak do laty, že sa boja pípnuť. Takým bol aj môj otec, kým bol s mamou, dovoľoval si k nej, ohováral ju a zlý bol aj k nám deťom. Neskôr si vzal druhú ženu a tá ho tak dala do laty, teraz je totálne pod papučou. Ona mu vzala auto, jazdí len ona a on len autobusom. Pritom pri mame to bolo opačne, on jazdil na aute a mama sa vláčila s plnými taškami nákupov a s dvoma malými deckami pešo. Na mamu nadával, ohováral ju pred susedmi, ževraj nevarí a on je hladný. Čo bola blbosť, mama varila a dobre. jeho druhá žena nevarí vôbec, on si chodí každý deň kupovať teplé jedlo do jedálne a vezme si aj na večeru. Ale nesťažuje sa, možno takú od začiatku potreboval tak je teraz spokojný.