Dobrí deň
Mám 25 rokov, som slobodná, bývam ešte u rodičov a mám vlastne celkom super život. No minulý týždeň sme mali rodinnú oslavu a stretli sme sa tam skoro celá rodina, normálne sme sa bavili. Bolo to dnuka v reštaurácii a bolo mi trochu zle od žalúdka a bola som už aj unavená, lebo som bola "na nohách" už od rána a bolo asi tak 11 hodín v noci. Tak som vyšla von na vzduch. Bol tam aj môj bratranec, no respektíve bratranec až asi z druhého kolena, ne jednoducho nie "presný" bratranec ale taký "bočný" (je mi rodina ale neviem aká, tak ho volám bratranec) No a sme sa rozprávali a zrazu to tak prišlo a pobozkali sme sa. Potom sme išli dozadu na parkovisko a v aute sme sa milovali :( ja viem je to hrozné. POtom som prišla dnu do reštiky a mame som povedala, že sa necítim dobre a odišla som domov. Bola som v úplnom šoku, že čo som to urobila. Je to predsa moja rodina, ešte aj teraz si spomínam ako ma chodieval strážiť, keď som bola dieťa, alebo ako chodieval občas po mňa do škôlky. On je odo mňa oveľa starší. Má 46 rokov :( ale vyzerá mladšie, aj keď predsa len. asi sa teraz pýtate, že či je ženatý. Ženatý nie je. Mal zopár vzťahov, ale veľmi rýchlo sa skončili ani neviem prečo. Neviem čo mám robiť, či sa s ním dalej stretávať, alebo na všetko zabudnúť, alebo čo?
Milostný vzťah s bratrancom...
Mantinel,
áno, bol to jej vlastný otec a nejedná sa o Rómov. Poznám tú pani dobre.
Tiež viem, že pri prvorodičkách vo vyššom veku hrozí Downov syndróm. Hyperaktivitu som uviedol preto, lebo detí s psychickými poruchami je podstatne viac ako detí s Downovým syndrómom. Aj medzi našimi známymi máme nanešťastie príklad 40 ročnej prvorodičky s dieťaťom autistom.
Fu, len ako to poviem rodičom? Oni ma vyrazia z domu, nejde o to tehotenstvo, ale o to, že je to tehotenstvo z bratrancom :( Zajtra zavolám bratrancovi, že ako sa veci majú a uvidíme ako to zoberie. Veľmi sa bojím :(
Filip TT,
ten incest... Bol to určite jej vlastný otec? ...ono je to stále bežné v jednej menšinovej komunite. Tam je to pomaly povinnosť u tých, ktorí žijú podľa ich tradícií, vziať si sesternicu / bratranca. Z toho potom vznikajú častokrát postihnutí ľudia. Tínedžeri na invalidnom a podobne. No a tie rizikové tehotenstvá, tak tam nie je problém so psychikou alebo hyperaktivitou, ale pri prvorodenom dieťati po 30ke sa viac vyskytujú deti, ktoré majú napr. Downov syndróm.
Keď ti boli citlivé pozitívne tak si tehotná a keď ten normálny je až odvtedy keď ti mešká MS. Tak neviem či ti mam gratulovať. Ale mohla by som ti pomôcť.
V mojom okolí sa stal taký prípad - opitý otec znásilnil svoju 15 ročnú dcéru. Otehotnela a porodila úplne normálne zdravé dievčatko. To dievčatko je teraz 40 ročná žena a má normálne zdravé deti.
Kedysi inak bolo bežné, že sa brali blízki príbuzní a to kvôli tomu aby sa nedelili polia a majetky do iných rodín. Predpokladám, že väčšina z nás má v rodokmeni pra-rodičov, ktorí boli v príbuzenskom vzťahu.
Myslím, že z tohoto strach mať nemusíš.
Čo sa týka veku, 25 rokov je na prvé tehotenstvo práve ten najlepší vek. Škoda, že teraz si ženy nechávajú materstvo až na vek po 30tke alebo dokonca až po 35ke. Tam sa už dosť vyskytujú rizikové tehotenstvá a dosť detí sa rodí s psychickými poruchami ako hyperaktivita a podobne.
Moja manželka rodila prvý krát ako 24ročná a všetko zvládla perfektne.
Zo zdravotného hľadiska by si to mala mať dobré. Čo sa týka spoločenkého hľadiska - slobodná mamička dnes nie je žiadny spoločenský handicap - dnes sa už viac ako polovica detí rodí mimo manželstva.
Nemusíš mať zo situácie paniku - nie si prvá ani posledná, ktorej sa to stalo a ešte stane.
No tak nejaké dobré gény by to dieťa určite podediť mohlo. Ja mám vysokú školu archeológiu (ale nepracujem ako archeologička zatiaľ) a on má tiež vysokú školu, potom ja som v divadle ako tínedžerka vystupovala s dramatizáciou a hrou na klavír. Ale nemyslím si, že by tu mohli byť aj nejaké dedičné choroby. Možno dna (choroba klbov) lebo to má aj môj otec aj jeho. Ale ako to poviem rodičom a kedy??? Fu ja naozaj neviem, čo budem teraz pre Boha robiť? Inak obdivujem koľko máte IQ chválim :)
je tam male percento ze mozes mat choredietaale fakt male.pan skorosenior tam aj uvadza percenta.ideaj o to, naakej inteligentnej urovni ste a ci matevrodinededicne choroby.pretoze ako som aj uviedol mozu zosilniet hlupe geny ale aj vynimocne vlohy. takze rozdiel ci saskrizi takto inteligent alebo hlupak. u zvierat to zvysuje uroven aj produktivitu lenze v castom krizeni po sebe nie. slachta to mala pod kontrolou., dbali abyto nebolo az take blizke ale aby trochu bolo. moj prdedo jeho otec a aj jeho mali zeny z toho isteho rodu ale inej vetvy.preto mam iq 136:)atosom bol zaspaty ked som robil test.v rodokmeni som aj objavil zvazky stym istym rodom , ale ich spolocny predok bol az zaladatel rodu, takze to boli bratanci z osmeho pokolenia. si vezm zetaky rod mariassyvznikol vroku 1086. 23 generacii. to len laici si hned mysleli zesestru ma zazenu bol ten istyrod. baron mariassy je moj stryko z tretieho pokolenia-mamin bratanec z druheho, jeho otec s mojou babkou bratanci ajeho babkapradedovasestra. moj spolocny predok s nim je jeho pradedo a moj prapradedo- to iste mas ty s tym tvojim buducim muzom:)))uz matka kebysi toho jej bratanca z druhehokolena vzala byto nebolo take strasne , sestra uz ma polovicu ocovej krvi. vzdy je to rodina pokrvna samozrejme ale nie ako ti tu pisu, ze je jedno ci zo sesternicou abo z tretieho kolena.nic nie je jednoked jetam co i len malicky rozdiel. a dolezita jeaj druha strana predkov ci su z inej fajty rasy, narodnosti. incest so sesternicou z afriky(ked madruheho rodica cernocha, nie je az taky strasny ako z tej istej dediny.aj surodenci mozu mat rozlicne geny agenydedimeaj obgeneracne- po starych rodicov(matkasapodoba na jej staru matkunapr)
Takže je tam pravdepodobnosť, že budem mať postihnuté dieťa?
takzesi tesne mimo prib.krizenia. tesne. lebo aj v genetike jespomenute ze za prib.krizeniesapovazuje vztah max ked maju praprarodica spolocneho. to je pradedo a bratanec z druheho kolena. lenze on je tvoj stryko z tretieho,tvoj otec je jeho bratanec z druheho-keby bol zena tak sesternica z druheho a to by bola hranica a tysi este zdriedena polovicou genov po svojej matke
Joleen myslím, že som si ho určite správne spravila. Dva som si kúpila citlivé a jeden klasický a práve ten klasický mi tak vyšiel, možno, že to je tým nie?