Z dobrej praziarne len dobra kava vzide.
Káva
diarra, tak kym nespoznas kvalitu a nevies, ako ma dobra kava naozaj chutit, tak samozrejme, ze ti chuti to, na co si zvyknuta :)
Veď áno, každému chutí niečo iné. Veľa vecí jem/pijem tak, ako by si to iný človek nedal a som s tým v pohode :D
Presne, zalezi aj na type kavy a na tom, ako je pripravena. Niektore svetlejsie prazenia su fakt ovocne a tam mlieko uplne nesedi, skor to zabije tu sviezost. Ale ked mas napr. tmavsie prazenu s cokoladovymi alebo orieskovymi tonmi, tak s mliekom to moze byt fajn, lebo sa to cele zjemni. Ja mam rada oboje, niekedy ciernu, niekedy cappuccino, podla nalady. A hlavne, ked clovek pije kavu pravidelne, tak si vie najst ten svoj sposob a to je asi to najdolezitejsie.
Ono si clovek pravdepodobne zvykne na vsetko. Aj instantnu som kedysi pila, pretoze som bola na tu chut jednoducho zvyknuta...
vidis, niekto hovori tak, niekto tak. to fakt zalezi na preferenciach. ale podla mna zalezi aj na tom, aka je to kava, ku kazdej sa asi mlieko nehodi. ak je kyslejsia, tak asi by som si tak trochu priliala.
Do kvalitnej arabiky by som si mlieko nedávala ;-)
ked ma kava sama o sebe komplexnu chut, napriklad ze je jemna a ovocna, cokoladove alebo orieskove tony, tak aj s troskou mlieka sa to da stale citit. samozrejme, nie kazdy typ kavy to zvladne, ale tie kvalitnejsie arabiky casto ano.
A nie je to skor tak, ze tu chut citis aj cez mlieko, ked je fakt dobra a kvalitne uprazena?
Pokiaľ je káva kvalitná, tak je obrovská škoda dávať do nej čokoľvek. Len to zabíja jej pravú chuť.
Antioxidanty z rastlinných zdrojov nekonzumujeme len vo forme plodov, či už čerstvých alebo sušených, tinktúr a macerátov, ale aj v nápojoch, ktoré sú bežne dennou súčasťou nášho nápojového lístka. Patria k nim aj káva.