tak ja kupujem kavu na e-shope, ktory nakupuje kavove zrna od overenych dodavatelov a farmarov, ktorych dokonca poznaju osobne. pred samotnym nakupom prechadza kava niekolkostupnovym prisnym vyberom, co zarucuje kvalitu a na tu si potrpim.
Káva
tak na strankach si vies zistit toho velmi vela aj o povode tej ktorej kavy napriklad. dalsia vec, ktora je pre mna dolezita je ta, ked sa tomu venuju uz dlho a ta praziaren aj ma nejake tie ocenenia, tak nie je o com.
A ako vies, ze ked je to z praziarne, tak ta kava je automaticky kvalitna?
rencula, tak ja sa zase vobec necudujem, tiez som postupne presla na kvalitnu kavu, priamo z praziarne. myslim si, ze taketo kavy su jednoducho najkvalitnejsie. a nemusis sa bat, co pijes.
taka kava hlavne nema v sebe ani ziadne prospesne latky.
kazdopadne si myslim, ze dve kavy denne su fajn.
Mne už instantná káva napríklad úplne prestala chutiť. Odkedy máme aj v práci nový kávovar, tak samozrejme, že človek si rýchlo zvykne na lepšie :D Takú klasickú smeťovú zalievanú som už nekúpila ozaj niekoľko rokov a ani mi nechýba.
Tak ja mám 2 kávy denne, jednu ráno a jednu po obede. Tak mi to vyhovuje.
tak pokial pijes kvalitnu kavu, tak to az tak nevadi, ja osobne dost dbam na to, co do seba davam.
Tak to mi príde ozaj ako extrém už. To nie je podľa mňa ani dobré na srdce. A ďalšia vec, ak k tomu piješ tie instantné žbrndy, tak to je ešte horšie.
rencula, to by si mi ani neuverila, ze kedysi som pila 7 kav denne bez problemov :D a este s cukrom. samozrejme som to obmedzila co najviac sa dalo a uz ani s cukrom ju nevypijem, proste mi to prestalo chutit.
Antioxidanty z rastlinných zdrojov nekonzumujeme len vo forme plodov, či už čerstvých alebo sušených, tinktúr a macerátov, ale aj v nápojoch, ktoré sú bežne dennou súčasťou nášho nápojového lístka. Patria k nim aj káva.