Rikiko, ja si tiez myslim. Aj ked este donedavna by som nevedela absolutne rozlisit kvalitne presso od zalievanej kavy :D
Káva
Najlepšia káva je čerstvo pomletá, proste je to úplne iná chuť.
No nevyznám sa všeobecne nejako do kávy :) Nejde mi do hlavy, keď sú na káve v popise napríklad napísané rajčiny, ako ich tam môže byť cítiť. A komu napadne kombinovať takúto potravinu s kávou?
tak hadam kazda kava ma nejaku chut, nemyslis?:) alebo teda aspon kazda lepsia kava.
... pri kazdej kave mas napisany aj chutovy profil, niektore su cokoladove, orechove, ine zase ovocnejsie, citrusove, obcas sa tam objavi aj karamel alebo tropicke tony. aj ked ide o espresso, stale sa tie rozdiely daju celkom pekne rozoznat.
mala som od nich napriklad ethiopiu a to bolo espresso s uplne jemne citrusovym dozvukom, fakt netradicne, ale zaujimave. mne viac sadnu skor tie sladke a cokoladove, ale je fajn si to raz za cas obmenit.
Aký chuťový profil už len môže byť pri káve na espresso? Tam asi nemáš toho veľmi na výber, či?
Aj chuťový profil si tam viem nájsť?
- ja som teraz kupovala napríklad mamine túto konkrétne a dosť si ju pochvaľovala:) www.coffeein.sk
- je taká čokoládovejšia, také má rada, tak som jej chcela spraviť radosť. spravili sme si ju spolu a tiež mi chutila :)
nemusis mat kavu za 40€. ja idem tiez stylom zlata stredna cesta a este sa mi nestalo, ze by som kupila zlu alebo taku, co by mi nechutila.
Hlavne tu kavu treba vediet pripravit. To je polovica uspechu :D
Antioxidanty z rastlinných zdrojov nekonzumujeme len vo forme plodov, či už čerstvých alebo sušených, tinktúr a macerátov, ale aj v nápojoch, ktoré sú bežne dennou súčasťou nášho nápojového lístka. Patria k nim aj káva.