Káva

Táto diskusia patrí k článku: Káva
Káva

Antioxidanty z rastlinných zdrojov nekonzumujeme len vo forme plodov, či už čerstvých alebo sušených, tinktúr a macerátov, ale aj v nápojoch, ktoré sú bežne dennou súčasťou nášho nápojového lístka. Patria k nim aj káva.

mimwi

Tak v porovnaní s espressom je filtrovaná káva jemnejšia, menej intenzívna a vodnatejšia, čo niektorým ľuďom nemusí vyhovovať. Niekomu môže pripadať aj trochu kyslejšia, pri niektorých metódach viac vynikne acidita kávy. Mne to napríklad vôbec neprekáža, ja takú kávu môžem:)

merceelolo

dik za tip, tieto som este neskusal. ale tak clovek zhruba vie, ake priblizne mu kavy chutia.ja napriklad velmi nemusim filtrovane kavy, ale rozumiem tym, ktori ju piju :D

erittrea

Dandiena, skús napríklad Peru El Palto alebo Brasil Cerrado Diamond, to sú také topky pre mňa. Samozrejme, že každému chutí niečo iné, ale tieto by som odporučila komukoľvek:)

dandiena

Poraď prosím nejakú čokoládovú alebo teda orieškovú odtiaľto. Chcela by som už nejakú inú konečne skúsiť.

erittrea

Ja som kapsulové pila celkom dlho, ale s kvalitnou kávou to proste nemá nič:) Necítiš chuť praženia, proste nič, len umelinu. Už som si tak zvykla z Coffeein objednávať, tie mi chutia, v nej aj reálne cítiš tie chute, ktoré sú v popise - keď má mať orieškový nádych, tak to pri pití proste cítiš.

zemlicka32

no tak ja som sa naucila pit kvalitnu kavu vdaka sestre, ktora neustale niekam cestuje a zakazdym nam nesie z kazdej jednej krajiny nejake suveniry. samozrejme aj kavu, na kostovku. brazilia, kuba, uz som ochutnala rozne a zatial som stale neprisla na to, ktora mi chuti najviac, pretoze ich je velmi vela dobrych :D