Káva

Táto diskusia patrí k článku: Káva
Káva

Antioxidanty z rastlinných zdrojov nekonzumujeme len vo forme plodov, či už čerstvých alebo sušených, tinktúr a macerátov, ale aj v nápojoch, ktoré sú bežne dennou súčasťou nášho nápojového lístka. Patria k nim aj káva.

ModraObloha

Moje skúsenosti s kavou a celkovo s určitými zdravotnými problémami hovoria že neni pre všetkých. A velke množstvo určite ubližuje všetkým. Ak by niekto trpel únavami, ráno mal tažkosti naštartovat sa a podobne.. verte že za tým je aj káva a áno viem že naopak po nej sa zazračne citite dobre a naštartuje vás... je to paradox.. Vaše nadobličky ráno potrebuju mat vysokú hladinu kortizolu, káva robí to že stimuluje nadobličky stále a stále ich vyciciava a časom su oslabene alebo dokonca máte nadobličkovu únavu alebo anglicky adrenal fatigue.. samozrejme káva samotná tento stav uplne nevyvoláva ale je to jeden z faktorov.. preto by som povedal ak ste zdravý tak asi 1x denne ak máte problémy zdravotné najmä psychické, unavové a podobne tak najlepšie pre vas ked nebudete pit kávu a žiadne stimulanty.

gabca222

káva je za mňa, ten najlepší liek na všetko! :P len treba mať i kvalitný kávovar, ktorý neskazí pri príprave jej chuť :)