Káva

Táto diskusia patrí k článku: Káva
Káva

Antioxidanty z rastlinných zdrojov nekonzumujeme len vo forme plodov, či už čerstvých alebo sušených, tinktúr a macerátov, ale aj v nápojoch, ktoré sú bežne dennou súčasťou nášho nápojového lístka. Patria k nim aj káva.

Mimia

Podľa mňa vôbec nie je nutné, aby mala pražiareň kamennú predajňu. Dnes už je toľko skvelých malých pražiarní, ktoré fungujú len cez e-shop a káva od nich je úplne top.

robreert

To je síce pravda, ale keď som bol raz s pražiarňou spokojný, nevidím dôvod, prečo by sa to malo pri ďalšej obednávke pokaziť.

lompaska

no jasne, su aj zle praziarne, nie kazda kava z nich je chutna alebo spravne uprazena. spoznas to podla chuti, zapachu, ale aj konzistencie nasledne namletej kavy. ked je kava prilis spalena, horka alebo ma taku chemicku pachut, tak to je jasny znak, ze prazena nebola uplne najlepsie. aj farba zrniek je dolezita – mala by byt rovnomerna, prilis tmave zrna svedcia o nie velmi dobrej kvalite.

lompaska

diarra, tak kym nespoznas kvalitu a nevies, ako ma dobra kava naozaj chutit, tak samozrejme, ze ti chuti to, na co si zvyknuta :)

dadulamil

Veď áno, každému chutí niečo iné. Veľa vecí jem/pijem tak, ako by si to iný človek nedal a som s tým v pohode :D

hanuschka

Presne, zalezi aj na type kavy a na tom, ako je pripravena. Niektore svetlejsie prazenia su fakt ovocne a tam mlieko uplne nesedi, skor to zabije tu sviezost. Ale ked mas napr. tmavsie prazenu s cokoladovymi alebo orieskovymi tonmi, tak s mliekom to moze byt fajn, lebo sa to cele zjemni. Ja mam rada oboje, niekedy ciernu, niekedy cappuccino, podla nalady. A hlavne, ked clovek pije kavu pravidelne, tak si vie najst ten svoj sposob a to je asi to najdolezitejsie.