Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Káva

Táto diskusia patrí k článku: Káva
Káva

Antioxidanty z rastlinných zdrojov nekonzumujeme len vo forme plodov, či už čerstvých alebo sušených, tinktúr a macerátov, ale aj v nápojoch, ktoré sú bežne dennou súčasťou nášho nápojového lístka. Patria k nim aj káva.

valaja

- nie všetky kávy sú ideálne na filtrovanú prípravu. všeobecne platí, že svetlejšie pražené kávy sú lepšie na filter, pretože si zachovávajú kvetinové či ovocné tóny, ktoré sa pri tejto metóde prípravy pekne rozvinú:) no a tmavšie pražené kávy sú zase vhodnejšie na espresso, pretože pri filtri môžu pôsobiť horko a strácajú komplexnosť chutí. ale, samozrejme, vždy záleží na osobných preferenciách...niektorí ľudia si dajú na filter aj tmavšie praženú kávu a vyhovuje im to:)

Jozef12

Potrebujete pôžičku, aby ste sa dostali z dlhov a dostali sa z dlhov alebo možno na dokončenie vášho domu.
Bez ohľadu na to, aké sú vaše obavy, môžem vám pomôcť získať späť úsmev. Dajte mi vedieť o svojich potrebách a uspokojíme vás do 72 hodín.
Ročná úroková sadzba je 2% a táto pôžička sa poskytuje všetkým čestným ľuďom. Som k dispozícii, aby som vám poskytol pôžičky s platnosťou od 1 000 do 850 000.
Som pripravený uspokojiť svojich klientov maximálne do 3 dní od prijatia vašej žiadosti.
Prosím, kontaktujte nás e-mailom: ladislav.jozeffinancii@gmail.com ladislav.jozeffinancii@gmail.com

mimwi

Presne tak, to je na káve super, každý si nájde to svoje. Ja napríklad oceňujem, že filtrovaná káva vie krásne vytiahnuť ovocné a kvetinové tóny, ktoré by v espresse možno zanikli. Na druhej strane, keď chcem niečo hutné a intenzívne, tak si radšej dám dobré ristretto.

mimwi

Tak v porovnaní s espressom je filtrovaná káva jemnejšia, menej intenzívna a vodnatejšia, čo niektorým ľuďom nemusí vyhovovať. Niekomu môže pripadať aj trochu kyslejšia, pri niektorých metódach viac vynikne acidita kávy. Mne to napríklad vôbec neprekáža, ja takú kávu môžem:)

merceelolo

dik za tip, tieto som este neskusal. ale tak clovek zhruba vie, ake priblizne mu kavy chutia.ja napriklad velmi nemusim filtrovane kavy, ale rozumiem tym, ktori ju piju :D

erittrea

Dandiena, skús napríklad Peru El Palto alebo Brasil Cerrado Diamond, to sú také topky pre mňa. Samozrejme, že každému chutí niečo iné, ale tieto by som odporučila komukoľvek:)