Velká vačšina z nás čo si píšeme na tomto fóre sa stravuje varenou stravou. Vtedy majú pre nás veľmi dôležitý význam čerstvé šťavy, pretože zásobujú naše telo živými elementami a vitamínmi, ktoré vo varenej strave nie sú. Šťavy sa veľmi rýchlo vstrebú a slúžia k obnove a výžive buniek, žliaz..., bez zaťaženia zažívacieho ustrojenstva. Dúfam ,že si "pokecáme" o liečivých, čistiacich, detoxikačných účinkoch , ale aj "šťavičkách každodenných", ktoré dopĺňajú náš jedálniček. :)))
Čerstvé ovocné a zeleninové šťavy
Asi vacsina z nas vnima, ked ktosi vypadne na par dni z tem. Takze vitaj zase tu, Masti :o). Ozaj, a co je s Lilliankou? To sme sa prestriedali na dovolenke? A co so stavickami, pijete? Ja som si, Igris, kupila minule tu mrkvovu v Bille a veru bola prekysnuta, hoci este pred expiraciou. No jo, teplo nici aj nestabilizovane stavicky...Ale pomaly pribuda ovocie, len keby sa kustik ochladilo...len trosicku.
tesime :)))))
ja mozem len potvrdit, vsetko cerstve, poradim, pestujeme skoro vsetko a vzdy si nieco zamrazim, hrach, jahody dokonca aj uhorky ( ale tie po rozmrazeni nie su prilis super, ale ten hrasok ako ste pisali, no nic mu nechyba a v zime si dam do polievocky aj trosku jari:))
cafte. cafte,
no konecne som zase tuna, dufam, ze sa z mojho navratu tesite:) ja velmi, takze sadra je uz dole a dokazem uz behat ako "srnka" no nie zase tak, ale skoro..:)
ja viem sice to tu nepatri ale ako sa Vam dari a dufam, ze som vam chybala:))) chi chi pekny den:)
Hrasok v konzerve si cosi uchova, ale nie vsetko. Cerstvy je urcite lepsi. A pri luskani strukov sa zamestname, oklameme hlavku :D.
Z-zka a co tak surovy hrasok z ladnicky :))), este je sladky
Alternatíva
A čo taký hrášok Bonduell v konzerve?? Či kukurička Bonduell?? Ja si zvyknem kúpiť tú menšiu konzervu, to je akurát tak pre mňa a aj v týchto horúčavach je to vynikajúce, na chvíľu si strčím konzervu do chladničky, nechám schladiť, takže je to fakt výborný šmak :))..
Odpoved na hadanku z temy Start do noveho dna - HRASOK VO VYTAHU. Takze dnes nieco o tejto u nas dostupnej mnam zeleninke.
ZELENY HRASOK - gulicka plna vyzivy
Ma vysoky obsah bielkovin, posilnuje vitalitu a stimuluje cinnost vyssej nervovej sustavy. Podporuje obnovu buniek, zvysuje pruznost pokozky a vlasov, znizuje hladinu cholesterolu, posilnuje srdce a cievy. Obsahuje aj vela vlakniny=podporuje travenie a detoxikaciu. Obsahuje pre telo vybornu dvojkombinaciu horcik - zinok, + vitaminy skupiny B, C, E, kyselinu listovu, karoten, draslik, stopove prvky fosfor, kremik, mangan, med a biotin, ktory podporuje latkovu vymenu a zabezpecuje dostatocne energeticke zasobenie mozgu.
Vrr, nevadi. Treba si to "zopaknut". To rozhodnutie, sa nieco naucit v tomto smere, je vyborne : ))) a len ho udrzuj a zveladuj :) Napr. aj tak, ze si precitas na tuto temu nejaku knihu. Aj "domaci" Brunovsky je dobry. Walker, Tapperwein, a dalsi cakaju, ze ich (mozno) postupne objavis. A ked aj nie, aj tak treba ist dalej...Mozno aj tak, ze postupne menit to, co cloveka drzi v kruhu. Kazdy z nas ma svoje "kruhy" :)
pišta, pravdu mas. Nesla som bohuzial, nestihala som. No nevadi, ono sa to rozsiri este iba a bude sa viac hovorit potom hadam nejaku prednasku zastihnem a niekedy ked bude treba to mozno vyuzijem.
:) prajem pekny dnik.
a ty sa ako stravujes? mas nejaku vieru? typu vegan makros fruit alebo jednoducho len zdrave jedla plne zeleiny ovocia a chudeho meska?