Esmya na liečbu myómov

Príspevok v téme: Esmya na liečbu myómov
PSALMIN

Ahojte chcela som sa s Vami podeliť o moju skúsenosť s liekom ESMYA, pretože mi veľmi pomohol a dúfam že pomôže aj Vám.
Mala som 5myómov väčších aj menších, silné krvácanie, skoro sa mi rozpadol aj vzťah veľmi som sa bála čo bude. Gynekológ mi navrhol liečbu Esmyou všetko mi do podrobna vysvetlil užívanie, pôsobenie lieku proste všetko. Na 4 deň užívania sa mi zastavilo krvácanie, po 3mesačnej liečbe som sa cítila oveľa lepšie, tri menšie myómy mi dokonca zmizli a dva väčšie sa zmenšili o 1cm. Mala som 2mesačnú prestávku a znovu som užívala Esmyu 3mesiace, znovu sa myómy zmenšili jeden o 1cm a ten druhý o 2cm čiže celkom pekný výsledok. Keďže som chcela deti doktor mi odporúčil ísť na operáciu. Už som pol roka po operácii a vďaka Esmyi mi pri operácii zachovali maternicu inak by mi ju bez liečby museli vybrať a teraz som už v prvom týždni tehotenstva. odporúčam všetkým ženám ktoré majú problémy myómami .

Aneta53

Ahojte, chcem sa podeliť so svojou skúsenosťou s Esmyou. Lekárka mi zistila myomy, keď som mala 51 rokov, pýtala sa ma, či mám problemy s krvácaním alebo bolesťou. Je pravda, že už pár rokov som mala silnu menštruáciu a bolesti počas prvých dni, niekedy úplne neznesiteľne, ale nespájala som to s nejakym problémom, aj moja mama mávala silnú menštruáciu a myslela som si, že to tak proste je, že to mame v rodine a nezostáva mi iné, len vydrzat. Doktorka mi vysvetlila, že práve myomy mi spôsobujú silnú menštruáciu a bolesti a tiež mi vysvetlila možnosti ohľadne riešenia môjho problému s krvácaním a myomami, keďže ja som bola zasadne proti operácii, poradila mi liek Esmyu, s čím som súhlasila. Brala som Esmyu najprv 3 mesiace, vôbec som nekrvacala, menštruáciu som cele tri mesiace nemala, čo bolo super ?. Potom som mala mesiac prestávku bez Esmye a brala som ju ďalšie 3 mesiace, potom sme sa s doktorkou dohodli, že necháme dlhšiu prestávku a predstavte si, mne sa už menstruacia nevrátila, normálne som prešla do menopauzy ? Doktorka mi vysvetlila, že v menopauze už myomy nespôsobujú problémy, takze už mi žiadna operácia nehrozi a vlastne skončil aj môj najväčší problém, silne krvácanie ? cely čas na Esmyi som sa cítila dobre a som veľmi vďačná doktorke, že mi ju odporučila a vyhla som sa operácii.

danielapo

zdravim, ja som Esmyu brala predoperacne 3 mesiace.. doktorka mi ju nastavila, lebo som potrebovala oddialit operaciu.. nakoniec mi myom vybrali, z 6 cm myom bol nakoniec 4 cm, zvysok nebolo treba, lebo boli malinke a priznaky som uz ani nemala, tak uvidim ako to bude dalej, ale ak nahodou by sa tam opat nieco objavilo, tak na dalsiu operaciu by som nesla, radsej by som brala tu Esmyu.. predoperacne sa to robi tak ze 3 mesiace treba vybrat Esmyu a potom pockat dve menstruacie, aby sa to nejako ohranicilo, a ze potom mozete ist na operaciu, takze vpodstate vam to da 5 mesiacov k dobru, co bolo pre mna tak akurat kym som zariadila aj veci v praci, robili mi pomedzi to hepatalky aj obcas pozrela doktorka ultrazvuk ci sa to zmensuje, takze som bola pod kontrolou, nebol ziaden problem, ani sa mi ziadne hodnoty nezvysili.. z mojej strany spokojnost

coccionella

Ahojte, ja mám za sebou zatiaľ len jeden cyklus, teda 3 mesiace liečby Esmyou. Mám myóm, asi 5 cm ktorý mi nespôsoboval dáke veľké ťažkosti,možno iba o čosi silnejšiu menštruáciu. Ale hlavný dôvod prečo sa lekárka rozhodla dať mi Esmyu bol to, že som ešte nerodila a keďže s priateľom plánujeme rodinu v najbližšom období, tento myóm by mohol otehotnenie skomplikovať. Preto ho zmenšíme dvoma cyklmi (vtedy je ten efekt vraj lepší, jeden cyklus nestačí) a ak dovtedy neotehtniem podstúpim myomektómiu :) Po prvom cykle som bola na kontrole a sama lekárka ostala prekvapená že sa zmenšil o 1cm, čo je celkom dosť..teda aspoň si myslím podľa toho ako sa tvárila :) Tých testov sa netreba báť, však ak by ste neboli v poriadku žiadny lekár vám ten liek nenapíše. Tie info okolo Esmye nie sú úplne aktuálne...ja som sa o tom so svojou gynekologičkou rozprávala. Podľa mňa je to oveľa oveľa lepšie a bezpečnejšie riešenie ako sa dať operovať..nemyslím teraz myomektómiu ale dať si vybrať VŠETKO kvôli myómu.. Toľko moja skúsenosť po prvom cykle.

Mima L

Panebože, akurát mám začať užívať Esmyu, čítam to tu o poškodení pečene. Asi zavolám sestričke, keďže ma na to neupozornili. Už aj tak užívam silné lieky na platničku a teraz toto. Už som sa tešila, že mi niečo pomôže pri veľmi silnom a dlhom menzese. Mám aj dva veľké myomy. Budem mať 50 rokov, takže len čakať na prechod ???

Anewa

Doužívala som 3 mesačnú kúru Esmya ....išla som na kontrolu, kde mi doktorka oznámila. že Esmyu stiahli. Myom sa o pár mm zmenšil. Menštruáciu po doužívaní som mala slabú a doktorka zistila, že mám vysokú stenu maternice, čo v mojom prípade znamenalo, zle odtečená menštruácia. Upozornila ma, že v prípade silného krvácania pri ďalšej menštruácii mi hrozí čistenie ... je feb. 2018 a bola som na čistenie 9/17. Dúfam, že to nebude nutné. Počas užívania Esmye všetko v poriadku. Teraz mi brala krv na testy na pečeň. Uvidím čo ďalej .... Skúšam čajmi upraviť moje rozbite hormóny ...

Iveta11

Tak a esmyu mi zrušili, dnes mi volala sestrička, že im prišiel nejaký prípis,nedávať esmyu a vraj ju mám vrátiť do lekárne a neužívať. Neviete čo s deje? Prečo to zarazili? Mne moc pomáhala, či už nechcú poisťovne priplácať za liek,alebo prečo to zastavili, som z toho sklamaná.

Monicka 42

Lara84 kontrola dopadla tak, že výsledky sú vraj v norme a mám na výber tri možnosti, hormonálne lieky - to nechcem, mám problémy aj s chrbticou a beriem dosť liekov...potom teliesko Mirenu, to mi hneď lekárka povedala, že mám maternicu takú zdeformovanú tými myómami, že mi to nemusí prijať...a potom operácia, s tým, že vaječníky nechajú. Mám sa rozhodnúť a zavolať a aj povedať aký som mala menzes. No bol opäť silný až moc a ešte trvá. Rozhodla som sa (aj po rozhovore s rodinou), že sa dám operovať, len to ešte musím oznámiť lekárke. V konečnom dôsledku, mne osobne Esmya po skoro dvojročnej liečbe nepomohla, ale každý je iný.