Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

florencia oo

JASNE ZE TA bude presviedcat ja tym ludom moc neverim .. to co zazivas je ten strach a psychika.. ten ta celu ochromuje ,, a brani plnohodnotne zit ...ja som si to vsetko prezila ... ale sama od seba tomu neuveris naozaj to potrebujes pocut od ludi co ti to ukazu na papieri A PRESVEDCIA TA O TOM .... porob si vysetrenia , po tom sa ti ulavi ... ty si len stale nahovaras ze si smrtelne chora ..to nesmies ..ja mavam take slabe chvilky aj z chrbtice .inak to mava aj kamoska ,,tiez jej byva slabo na odpadnutie .zavrate .. tiez ju poslali na CT ,na nic jej neprisli a uz zije normalne .. polepsilo sa jej ,lebo ked jej pride zle ,uz vie ,ze jej nic nie je ,vypije vela vody ..a ide dalej :). nemas nahodou aj skoliozu ?? ja s a niekedy tak slabo citim ,.. trasu sa mi ruky aj nohy trocha ,a citim sa slabo ale to je chrbat .. a krcna chrbtica ...HLAVNE SI NIC NENAVRAVAT !!!!

jajajka

Florencia oo, teraz mi odlahlo aspon trosku aj ked sa citim otrasne, cim viac nato myslim, tym mi je horsie, citim sa jak vo vakuu, jakkeby som bola uolne mimo. Ten strach ma uplne ochromuje. Ja sa neviem donutit zjest ani ten banan. Ked sa pozeram akoby som sa divala cez sklo. Ludovu liecitelku tu u nas ziadnu nepoznam. Stale by som iba spala. Ked lezim je to ok. Ked sisadnem, postavim sa, tak mi je zle, ledva sa drzim na nohach. Malemu sa musi venovat moja mama a moj muz lebo ja som cela rozklepana. Neviem tej hlave rozkazat, aby sa ukludnila. K psychiatrovi chodim len par dni, 3x som bola, ale on mi tara a presviedca ma o takych veciach, kt.pravda niesu. Lieky mam, ale vraj zaucinkuju az po 2 tyzdnoch. Zajtra sa objednam na neurologiu.

florencia oo

ano altra jasne ,aj ja si myslim ,ze by mala podstupit kompletne vysetrenia .. ked jej povedia ze je vsetko ok ,uz si nembude mat co navravat ,to iste som mala aj ja ,mne urobili asi komplet vsetko co sa dalo ..-- a verdikt ? ste zdrava ako repa .chodte sa bavit ,behat na diskoteky ,uzivat si vas mlady zivot ,necitajte hovadiny na internete ..su stary ludia co ledvi chodia a nemaju take problemy ako vy !! toto mi povedala moja neurologicka ,velmi mila mlada kocka !!! aj ked moje stavy ,ktore boli uz vo mne hlboko zakorene pretrvavali .. ale dostala som sa z toho sama ... ano ona mi povedala ,ze ak chcete mozem vam dat kontakt na psychiatra ..ale ja som to akosi odkladala ,aj odkladam ,nikde nie je napisane ,ze ma to zas nepostretne ,ale zatial som uz v pohode ..a zasa sa citim dobre ... a mozno vela ludi neveri na lud ,liecitelov .. treba najst s dobr ,referenciami .-- aj ona mi sama povedala ,ze som zdravy clovek ,robila to kivadielkom .len proste povedala ,ze velmi rozmyslam a viem sa velmi hnevat a drzat v sebe hnev a to sa nesmie .....hnev treba dat vonku .. :). studovala cinsku medicinu v prahe a aj v cine .. takze jej verim :))

florencia oo

jajajka ano mala .. to patri k tomu ze sa netesis zo zivota namyslas si hovadiny .. nechce sa ti ani zit ,tym padom ti ani nechuti jest .. ano mala som to ..schudla som 3 kg, neboj sa ty nie si chora !! ty len musis sa dostat z toho bludneho kruhu ,namyslania ,to ta dostava do toho stavu v akom si avelmi dobre ho poznam .. ked nic neje ,telu nedavas ziviny,tvoj mozog nemoze dobre pracovat ,tvoja psychika a telo su oslabene a nemoze bojovat .. mas dieta ..aj ja ho mam ,mala som presne take stavy ako ty nedokazala som ho ho vecer okupat nic ,postarat sa ,, pripadala som si presne ako tie chore matky na hlavu z telky... aj to ma ubyjalo ,ty musis zmenit postoj k zivotu pozbierat sa . ja mam tiez ukazkovu krv ,poz ,vec ze ti nic nie je .. naozaj stav sa za liecitelkou .naozaj ti to pomoze .. ak mozem poradit ... od zajtra rana .. sprav si na ranajky .. nakrajaj si banan ,daj si tam maliny ..kiwwi .. daj si pomarancovy dzus .. k tomu ,na obed si daj nejakeho losossa ... premoz sa tyzden sa snaz jest zdravo ...tvoj mozog a psychika potrebuje vitaminy ..na vecer skus to pivko pri telke si daj .a este maly tip skus ist rano na pol hodku do pislky na bajk a behaci pas..musis zacat znova poz ,mysliet .. .. mna dr poslala k psychiatrovi ,ale 3 tyzdne mal plny stav tak som sa sama premohla a sama som si pomohla uz sa len modlim aby s a mi to nevratilo ,ale ked obalujes psychiku aj telo a mozog vitaminmy, tak by nemala byt psychika taka labilna .a tie banany a maliny su velmi dobry liek na psychiku .. . skus dat na moje rady-- za to nic nedas ,,

atra

Ahojte všetci tu,Jajajka ty by si asi naozaj mala podstúpiť to kompletné vyšetrenie aj s neurologickým, lebo naozaj to čo opisuješ môže byť neurologického pôvodu. Ja som mala presný opak, bolo to pôvodu psychického.Zato som sa aj rozhodla dať sa na liečbu, lebo už tie stavy boli fakt zlé u mňa.Najprv so sa snažila to sama prekonať nahováraním si, že veď mi nič nie je, namýšľam si,ale bolo to horšie a horšie, stavy sa stupňovali a opakovali čoraz častejšie. Bude mesiac,ako som na liekoch a musím povedať, že sa cítim lepšie.Ja moc liečiteľom a takýmto ľuďom neverím, chodila som dokonca na akupunktúru a nepomohla ani tá.Je mi ťa ľúto, lebo mám pocit, že sa viac trápiš a trpíš, ako žiješ. Ale nevzdávaj to, určite to chce čas a bude lepšie ;)
A vy ostatní ako sa máte? Všetci ste sa odmlčali.Ako sa darí vám?

florencia oo

A ESTE NIECO JAJAJA mas to od krcnej chrbtice ...toto iste som mavala aj obcas este mam aj ja neostre videnie ..a zavrate ... ale krcna ma nikdy nebolela ...:))

florencia oo

jajajka .. ano chod na neurologiu ... nic ine ti neostava ... musis to risknut nech ta poslu na CT ... trvaj si na tom .. ja som maal stastie ze som mala skvelu neurologicku ,ma videla taku zosypanu ,ze ma ihned poslala na CT .. ktore mi aj hned urobili ... neviem kolko sa caka .... ja ked mi dali papier do ruky som bola cela na odpadnutie ,lebo som si myslela ze tam nieco mam .ale chvalabohu som zdrava ... povedala mi to aj liecitelka skus skocit aj za takou .. nech ta ukludni ,,ona mi povedala ,ze niekedy sa clovek sam zo seba tak doplasi ,ze ani ti nic nie ,ale ostanes sa do bludneho kruhu z ktoreho nevies von a myslis si ze si smrtelne chora .. poskusaj vsetko co sa da .. ja som sa dostala z toho iba psychikou ,ze som si povedala a stacilo nic mi nie je som totalne zdrava ... jem vela bananaov tie su na psychiku ..vela ovocia ... a pivo a musis si nahovarat ,ze to ovocie ma blahodarne ucinky na psychiku aj mozog ...este ked ta niekto ukludni ,ta dr alebo liecitelka ze ti nic nie je poje ti to este lahsie !! ja som si presla vselicim ,anajviac sa bojim len tek psychiky.... :)) drzim palce ... hlava sa tocievala aj mne ,na zastavke som mavala zavrate,, strasne som sa premahala... uz ich nemavam ... :))

jajajka

Atra, vsetci ahojte. Mam pocit ze moj stav je zo dna na den horsi. Vysledky krvi su uplne v poriadku. Toci sa mi hlava stale viac a viac. Absolutne mi nechuti jest. Ked aj nieco sa donutim je mi z toho na vracanie. Uz neviem co mam s tou slabostou a nechutenstvom robit a neostrym videnim.... Som z toho zufala. Mam ist este na neurologiu, dufam ze mi nic nenajdu na mozgu alebo tak.

florencia oo

ZDRAVIM :) no tak mne je uz 4 den fajn ako za starych cias ,tie hnusne pocity kore som mala uz skoncili ..dufam .. takze vam chcem nieco napisat ,,, skusili ste ludovych liecitelov a vestice ,?? ja som sa snazila sama sebe pomoc a uberat sa tymto smerom ,.ja vnutorne sama v sebe citim ze mi nic nie je ,ale aj tak tam bol velky strach .. moj stav sa vyrazne zlepsil od piatku .. vlastne som dva tyzdne sa snazila zit velmi zdravo jest zeleninu ovocie a hlavne banany ..a kazdy den jedno max dve piva !! vecer neikedy vinko cervene, raz som si dala muzov jack ,ale to je hnusne .. to pivo je na vecer najlepsie ,,to velmi odporucam 12ku... to zlepsienie nepride hned ..musite vydrzat .. moj strasny stav dufajme skoncil ..ako mi bolo som uz pisala ... dnes som prisla od ludovej liecitelky .. povedala ,ze som uplne zdrava .. ale moj problem je ,ze som velmi nervny clovek ,co aj som ...ze mam mysliet pozitivne za kazdu cenu ,byt usmievava ...ze vsetky nase choroby pramenia z hlavy (tymto mi pomhla a vniesla do duse pokoj ) . v piatok bol posledny den co som mala strasny stav na hrudi ...vecer som si pred spanim dala pivo ,uplne uvolnena om ho pila pri telke s manzelom v posteli ... do rana som spala ako decko bez liekov ...od soboty mi nie je nic ... tí co este neberiete tie navykove lieky skuste naozaj najskor zacat zdravsie zit ... zeleninka ovocie ,a hlavne to pivko a davam si denne jednu sumivu tabletku magnezia ... skuste dva tyzdne a vydrzte a potom napiste ci vam to pomohlo ...clovek moze mat strasne oslabenu psychiku a potom sa psychika velmi tazko dostava z toho kolotoca treba jej pomoct zdravou stravou a poz zmyslanim za kazdu cenu ..citim sa omnoh lepsie ..ked iem von tesim sa zo zivota .. predtym som sa citila ,ako keby som uz mala zomriet ....a ten alk nie je na zahodenie v malom mnozstve ..:))