Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Panická porucha

Príspevok v téme: Panická porucha
atra

Ahojte, ja som včera po takmer 3 rokoch navštívila psychiatra, lebo už to bolo neúnosné,mávala som zlé stavy, búšenie srdca, vytváranie si katastrofických scenárov, pocity závrate, na vracanie, raz som sa spotila ale končatiny som mala ľadové, triašku v žalúdku, pocity na odpadnutie a niekedy aj bez zjavného dôvodu, len tak "to " na mňa prišlo, strach, že umieram, že mám infarkt a tak. Lekár mi nasadil liečbu paretínom a Helexom, no dnes som si dala prvý krát polovičku Paretínu a vedľajšie účinky sa dostavili a dosť v ťažkej forme a to som v práci a robím a tvárim sa, že som v pohode a stojí ma to veľmi veľa síl a už teraz sa bojím, čo bude zas zajtra, keď si ho dám. Ale stav som mala už taký, že naozaj neúnosný, že som sa rozhodla, že už musím niečo pre seba urobiť. Takže dala som sa do liečby s vierou, že snáď mi to pomôže aj keď vidím, že privykanie si organizmu na takéto lieky je veľmi ťažké. Máte niekto skúsenosti s týmto liekom a jeho vedľajšími účinkami? Do kedy mi bude z neho takto zle?

atra

No tak to ma mrzí, musí to byť pre teba ťažké, premáhať sa, určite ťa to stojí veľa síl, ale oplatí sa ti to, aspoň určite za malinkého, aj keď verím, že si vyčerpaná. Drž sa a zajtra napíš, ako ti je.

jajajka

Atra, ano na materskej som a to ma trapi najviac ze sa nemozem malemu venovat tolko kolko by som chcela lebo nevladzem. Na endokrinologiu ma objwdnali az na maj

atra

Ahoj Jajajka, ale ty si plánovala to vyšetrenie štítnej žľazy, tak asi by si mala aj to podstúpiť, aby ťa naozaj neliečili na niečo, čo ti vôbec nie je. Zo začiatku som aj ja mala tké divné pocity, vnútorné chvenie, videnie tiež také neostré, búšenie srdca....cca po 3 týždňoch mi to vymizlo a teraz sa cítim relatívne fajn.Ako netvrdím, že sa všetko otočilo o 180 stupňov, ale je to podstatne lepšie. Skús vydržať tie 2-3 týždne, kým to začne zaberať.Ty si doma na materskej?

jajajka

Ahojte, Atra tesim sa s tebou. Ja som vymenila cvokara. Tento mi dal lieky, ale nazvy neviem, dal mi ich vo flaskach aby som nestudovala na nete co to je a injekciu pichol. To bolo v sobotu. V nedelu som sa citila uplne hrozne. Dnes som zasa u neho bola. Zasa injekcia a mam brat lieky. Zazraky nemam cakat skor jak za 2 tyzdne. To aj tebe bolo tak zle, ze sa ti od rana hlava krutila, bola si malatna a slaba a unavena? Musim sa premahat aj z postele vstat. Uplne som slaba. Vcera som uplne cely den prespala. Teraz je to troska lepsie, ale aj tak sa trasiem a mam take zahmlnene videnie ze musim zaostrovat. Toto su fakt priznaky takejto choroby? Ved ja sa po psych.stranke citim fakn, len to fyzicno ma nici, je to normalne? Ja to neviem pochopit.

atra

Ahoj všetci tu! No popíšte, ako sa máte, ako ste to zvládali cez víkend, či vám je lepšie a tak celkovo. Ja sa musím pochváliť, že sa cítim lepšie, stále beriem len tú polku Paretínu raz za deň a na večer pred spaním Helex+Prothazin,trošku som pribrala, nejaké kilo-dve, ale neriešim to, prvoradé je pre mňa teraz to,aby som sa dostala do pohody a zbavila sa "tých" stavov. Za dva týždne sa chystám na kontrolu k psychošovi, tak uvidím, čo mi povie na to, že som si nezvýšila dávku na ten 1x celý Paretín. Dúfam, že aj vám tu vospolok je lepšie.....Moc vám držím všetkým palce, lebo vie, čím prechádzate a ako "to bolí".

kaivorus

Napíšte si na mail: zdravotnica@centrum.sk

poraďte sa, a prípadne využite terapie, cez ktoré sa dostanete ďalej, určite odstránite , alebo znížite in tenzitu a silu týchto problémov

jajajka

Atra a ostatni, ahojte. Bola som u obvodnej dr. Bolo jej zavelami aj vziat krv. Vzala a vysledky budu v pondelok. Bolest v krku uplne odignorovala. Tak neviem ako mam ten krk riesit, ci je to fakt o psychike, alebo aj nieco fyzicke!? Dnes doobeda mi bolo super, poobede mi je uz hrozne. Boli ma velmi ten krk, na hrudi bolest akoby ma pluca boleli. Uz som z toho zas az podrazdena. Lieky neberem, strasne mi z nich bolo zle. V pondelok pojdem k druhemu psychiatrovi, vraj je velmi dobry. Ten pocit, ze mam nejaky nador, alebo nieco ma uplne ubija..... .

florencia00

Nie ja som v 20 zacala mat zasa divne stavy v zahlavi. Zacala som zavraty. Ako keby som to nebola ja. Uz viem ze to bola krcna chrbtica. Ale myslela som si ze mám nador. Raz som mala aj tetanicky zachvat. Slabsi. Sama som ho rozdychala. Dr ma poslala na ct hlavy. Rezonanciu. Krv. Kardio. Vsetko tip top. Ovtedy som si povedala ze mi nic neni. Ze som zdrava. Aj ked tie stavy boli. Citievala som sa slaba. Atd. Uz som sa snazila to nevsimat. Ona ma aj poslala k psychiatricke. Ale nesla som 8 rokov som stymto stavom divnym bojovala. Az som ho tak Zatie roky ignorovala. Ze to preslo same. A teraz doslo toto neviem co to je. Aj ked uz viem ze si nemam nic namyslat a nic mi neni aj tak to tam sedi a viem ze to zas bude na stvrtku mojho zivota. Proste mám asi z dectva psych poruchu. By som povedala. A psych zasa odkladam. Najkosr uvidim co mi povie fyzioterapeutka. Ale ja ak ked som mala také hrozne stavy. Nepripustala som si infarkt alebo co po tejto stranke sdom uz vycvicena z tej hlavy. Uz vien ze si nesmiem nahovarat. Ale ta psychika podvedonma akp keby nechcela upustit. Takze si zasa prezivam nieco nove. Aj teraz ked toto pisem mám tazobu na hrudi. A to sa naozaj snazim. Ze mi nic nie je. A ani si nechecm pripustit ze by mi nieco bolo. Ale aj tak sa neviem ochranit. :(

Kvietok-123

Mávala som presne tieto príznaky ako vy . A to mám iba 15 rokov. Raz večer som ležala a bolo veľmi horúco v tom momente som začala v hlave rozmýšľať nad tým aké veci sa mi môžu stať keď je vonku 37°. Prišlo mi zle potenie rúk búšenie srdca keď som sa postavila mala som závrate. Bolo to cez prázdniny a mesiac som preležala v posteli lebo som si myslela že som vážne chorá. Jedného dňa to bolo neznesiteľné šla som na DFNsP tam ma prijala veľmi dobrá lekárka ale keďže mi to prešlo tak mi nerobili ani vyšetrenia ale už vedeli čo mi je. Zo slovami " Máme tu jednu mladú hysterickú prídi si pre ňu a hospitalizuj ju na urgentnom" volala pani doktorka sanitárke. Hospitalizovali ma a bolo to hneď lepšie mala som rozhovor s pani psychitričkou ktorej som rozprávala ako som všetky rôzne podobné choroby hľadala na internete. Od vtedy mi búšenie srdca prešlo. Síce panickú poruchu mám ale prejavuje sa lepšie. Viem to predýchať chodím psychologičke ktorá ma naučila veľa dobrých rád. Skúste praktikovať dýchanie do bránice alebo stáčať nohy v topánkach alebo si v hlave povedzte že musíte nájsť 5 modrých vecí a podobne. Čítajte si knižku robte hocičo budte medzi ľudmi veľmi to pomáha.Hlavne nevyhľadávajte na internete čo sa vám môže stať. Ja si aj teraz niekedy zmyslím že čo ak to panická porucha nie je ale bol to napr. infarktový stav . A potom si nahovorím že si zasa len vymýšlam a hneď mi to prejde. Budem rada keď skúsite niáke rady. :)

atra

Florencia 00, jasné, choď na tie vyšetrenia, naozaj to môže byť aj neurologického pôvodu,ale tie stavy, ktoré opisuješ, hlavne to pálenie a ťažoba na hrudi, k tomu búšenie srdca sú určite zo psychiky.Aspoň teda môj názor to je, pretože presne takto som to mávala ja a hlavne to pálenie, ja som sa bála, že infarkt mám a aj som tak bola raz na pohotovosti a všetko ok, lekár mi pichol magnetium a povedal, že to mám zo psychiky zo stresu. Ty si sa ešte neliečila na psychiatrii tak ako my všetci tu?