Vysadenie Paretinu

Príspevok v téme: Vysadenie Paretinu
JAKE-N

Ahojte, mám 22 rokov, rozhodol som sa vysadiť paretin po dlhom čase. Neurobil som to samozrejme naraz ale postupne som znižoval dávky. Dnes je to ešte len 2. deň čo som ho úplne vysadil a mám strašne závrate, potím sa, oči mám akoby zalepené, nie som schopný absolútne nič robiť. Bojím sa toho, ako budem schopný ďalej fungovať, a bojím sa, že to nepominie. Máte niekto podobné skúsenosti, veľmi by som teraz ocenil pozorné ucho?! Viem, že nato sú priatelia, aby ma podržali, nehovorím, že by to neurobili, ale nejak som stratil dôveru. Dúfam, že sa niekto nájde a podelí sa o skúsenosti.
Ďakujem sa odozvy :)

komi666

je to ako droga.mne ho tiez naordinovali omylom:-(
nakoniec zistili ze vsetky moje problemi pochadzaju z chrbtice.
tiez som mal zavrate a pocul som suchotave zvuky.treba len znizovat a znizovat.velmi pomaha aj tazka fyzicka praca alebo sport.
je sice pravda ze ja som ho uzival len 3 mesiace-potom ma psychos uznal za zdraveho a praceschopneho-argumentom bol MR chrbtice,ale nepovedal ako mam skoncit s paretinom.
kedze som chcel konecne aj normalne sexovat,lebo pri uzivani paretinu to boli muky-pomali aj na zastavu srdca:-)
vysadil som ho naraz a BUM!!! zavrate a zvuky!
postupuj podla pribaleneho letaku a makaj fyzicky,alebo aspon behaj a cvic.
drzim palce

Xl-Ka

Ja beriem uz paretin 5 r.20mg.fakt dobry liek pomohol..,ale na zaciatku po 2r.som ho na raz zo dna na den vydadila nemala som ziadne priznaky,ale asi po tristvrte roku sa mi to vratilo,ked sme boli v Tatrach na lanovke.hrozne priznaky,takze som ho zacala znovu brat trvalo skoro tyzden kym som bola k.o..a teraz sa ho zase snazim vysadit uz druhy krat ale hrozne abstaky.Ako keby som to ja nebola uplne ine mimo myslienky,zavraty a bolesti hlavy a kadeco... Nechcem ho uz brat ale asi budem uz na nom cely zivot lebo ked ho beriem tak som ok.

ddana

Nepomôže o deň, resp dva prídu bolesti hlavy a výboje. Škoda, že si si ich nepozrela skôr, mohla si sem tam vyhodiť polku, to by ti až tak nechýbalo a ušetrila by si si na nepokryté dni...

ivicek

Prosim vas co mam robiť som na dovolenke a zle som si vyratala patetin este 4dni do konca dovolenky a ja nemam tabletky mam tu neurol myslíte že mi pomože zažehnať absťáky?uzivam paretin 20 uz cca5rokov dve tabl.denne

atram1m

No ja mám s Paretínom skúsenosť takú, že som za 8 mesiacov z neho pribrala 10kg, ktoré neviem dať už 5 rokov dole a to som ho brala len rok. A nemyslím si, že mi nejak pomohol, skôr mám pocit, že ma akoby tak otupoval, robil ma apatickou, bez prežívania citov a jeho vysádzanie bolo pomerne ťažké, postupne znižovaním dávky až do stratena. Úprimne, nerada by som sa vrátila k užívaniu akýchkoľvek ADčiek, mne bol tiež predpísaný len na takú miernu depresiu, skôr panickú a úzkostnú poruchu ale rokmi som sa naučila ju spracúvať a ovládať a naozaj, pokiaľ naozaj nemusíš, nenasadzuj si ho. Určite je mnoho ľudí, ktorým pomohol, ale ja to pripisujem môjmu chceniu a snaženiu sa, uprataniu si v hlave. A ešte som sa pozastavila nad tým, tebe ho predpísal psychológ? Psychológovia už môžu predpisovať lieky?

vigs

Ahojte, mne dnes lekarka predpisala liek paretin, nechapem na zaklade coho, ked som bola u nej v ambulancii mozno len 10 minut, dokopy som jej nic vazne nepovedala, lebo myslim ze nemam ziadnu diagnozu vaznu, v podstate islo len o to ze som prisla o zamestnanie, tak som sa chcela vyrozpravat a pocut radu, a ona namiesto toho mi predpisala tento liek. V zivote som sa neleicila podobnym sposobom a ani som nebrala ziadne antidepresiva takze som z toho v soku, aky postup maju lekari, ze hned do cloveka trepu tabletky navykove a co tu citam ako tu pisete ako vam bolo zle pri vysadzovani, tak som sa rozhodla ze v yiadnom pripade ich nezacnem uzivat. Aspon ma utvrdilo ze vsetko mame vo svojich rukach, je to nas zivot, a je to hlavne o nastaveni mysle a rozmyslania hlavne POZITIVNE. Sme tu len raz na tomto svete a kratko, tak si to treba uzit ten zivot s cistou hlavvou a nie dajakymi tabletkami, ktore aj tak nepomozu a v konecnom dosledku este je z nich aj zle. Drzim Vam prsty, nech vsetko ide v zivote ok. Mozno mi toto bolo treba, dnes zajst k tej lekarke u ktorej som vyrihala 7 eur za prednostne vysetrenie, aby som zistila ze to vsetko je klam, a vsetko je v nasich rukach a v nasom nastaveni sa POZITIVNE. Majte sa a drzte sa. :-)

emma18

Ahoj, ja som paretin vysadila tak, ze som z neho plynule presla na eliceu lebo ta je slabsia a tu som vysadila v pohode. len sa toho neboj a vysadzaj veeeeeeeeeeeelmi pomalicky, nemas sa kam ponahlat, ked budes na stvrtke sam uznas ze to uz ani nema nijaky vplyv a mozes kludne vysadit uplne. Najlepsie je ale vysadzanie popri terapii. Mne to tak islo a som uz dlllllllllho bez liekov.
Drzim palce, ak chces napis mi mail a mozme pokecat.

ddana

Musíš sa riadiť podľa seba - žiaden priznak ok, o pár dní znova vysadím zopár mg. Ja som sa už naučila byť veľmi opatrná pri vysádzaní, lebo tie príznaky nemusím...

radis

Dakujem,ja som bol na 10mg a blizim sa na 5mg cca do 3 tyznov by som mal byt na 2,5 mg a to si uz neviem predstavit ako uplne vysadim...ale skusim potom cca ako pises zeze v tom tyzdni vynecham dva krat,dalsi tri krat ??no su hnusne tie abstaky..