Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ist ci neist?

Príspevok v téme: Ist ci neist?
Marcela24

Referendum sa blizi a ja neviem ci ist alebo nie. Ako hlasovat by som vedela na tretiu otazku ale na prve dve neviem co dat. Neviem sa vyjadrit k prvym dvom. Co vy? Maju homosexuali pravo vychovavat deti ktore by mali mat otca a mamu alebo nemaju pravo? Je status manzelstva hodny aj pre homosexualov alebo nie? Ako ste rozhodnuti, ist ci neist? A preco neist a preco ist? Ako hlasovat? Ak mate odvahu mozte odpovedat aj ako budete hlasovat. Kto nema co k teme povedat rozumne nech sa zdrzi prispievania. Chcem len logicke uvahy.
Dakujem

Slobodna

Dlho, veľmi dlho som odolávala vyjadriť sa k tejto téme. No som si istá, že niektorým by môj názor veľmi chýbal :) tak ho teda zo seba vychrstnem.
Na referendum rozhodne nejdem. Prečo? Je to záležitosť fanatikov a tých ja moc nemusím. Ľudia, ktorí sa týmto zaoberajú a bijú sa do pŕs proti homosexuálom, tí, buď nemajú skutočné problémy alebo sa na ne nechcú pozerať.
Škoda, že sa slováci nevedia takto oduševnene biť za svoje práva, za lepšie životné podmienky, prácu, za svojich rodičov, ktorí nedôstojne prežívajú zaslúžený dôchodok, proti politickým pijaviciam, ktoré im cicajú ich ťažko zarobené peniaze atď.
Ak by som išla - tak by som za všetky tri odpovede hlasovala ÁNO !
Radšej napchajte detské domovy do prasknutia akoby ste dieťa zverili ľuďom, ktorí sa o neho postarajú s láskou - no a čo, že sú rovnakého pohlavia?
Viete prečo vlastne homosexuáli chcú manželstvo? Pretože ako partnerovi mu nepodajú napr. informácie o zdravotnom stave atď.
Sexuálna výchova na školách? Prosím vás, deti sa to predsa dávno naučia z internetu a oveľa horšie veci.
Škoda, že nevidíte na aké hlúposti sa vyhadzujú vaše ťažko zarobené peniaze - jednou z nich - napr. referendum.
A teraz ma môžete upáliť na hranici...

odpovedam

lifenews je takisto propagandisticky web. ale ano, v tomto regione nasej historie sa dokonca vztah muza s mladikom povazoval za cennejsi nez vztah toho isteho muza s jeho zenou, homosexualni milenci boli akceptovani.

balia

pankofararko, ak je pravda to, čo sa stále spomína a aj tu to odznelo, že homosexualita je vrodená, znamená to, že homosexuáli boli homosexuálmi ešte pred tým, ako vstúpili do seminára, vyštudovali za kňazov a potom zneužívali deti. Kde je osobná zodpovednosť týchto ľudí? Žiadny biskup, pápež, rektor v seminári neučí, že sexuálny styk s deťmi je dovolený. Naopak, je to vážny zločin. Tí, čo vstupovali do seminára o tom vedeli.

odpovedam

ty mi chces povedat, ze dieta vychovane homosexualmi sa v zivote nedozvie, ze ma mamu a otca? ale prosim ta. kazde dieta (az na mizive percento vynimiek) chodi medzi ludi, je clenom spolocnosti a vie, co sa okolo neho deje. nie je izolovane, ani hlupe, aby nevedelo, co je adopcia a ako funguje biologia cloveka.

Robis argumentacne chyby, a to dost vazne. Napr. tzv sikma plocha. To je uvadzanie katastrofickych scenarov nejakeho dosledku, ktoreho dalsim rozvijanim vznikaju statisticky coraz menej pravdepodobne situacie. Takze neboj, ziadne svadby 3 a viacerych ludi a podobne nebudu.

Aj ine deti z detskych domovov ci vychovavane inymi clenmi rodiny ci pestunmi vedia, aka je realita. Vedia, ze maju biologickych rodicov a ze ich vychovavaju ini ludia.

A preco tebe prekaza, ze ini ludia budu zit tak, ako si sami zvolia? Preco sa ty citis opravnena im do toho zasahovat? Mne osobne je jedno, ze mozno niekde na svete ma nejaky muz harem zien alebo ze niekde zije skupina homosexualnych amazoniek. Mna ich zivot nijako neovplyvnuje.

Je to len a len ina forma rodiny. nezabudaj, ze rodina nerovna sa otec+mama+deti. To je len tvoja predstava. Skutocnost je opat ina. Naozaj sa pozri okolo seba, ako rozni ludia ziju. Napr. slobodne alebo ovdovele matky. Povedala by si im do oci, ze rodina nie su, lebo im chyba otec?

embryo

balia: postrehol som, ze mate velke medzeri v dejinach...

odporucam Vam precitat si tento clanok, nech sa dozviete nieco malo o Rimanoch ;-)

www.lifenews.sk

balia

odpovedam, áno, deti sa vychovávali rôzne, ale vždy vedeli, aj keď boli vychovávané mimo dosahu jedného z rodičov, že majú otca a mamu, že ich rodičia sú muž a žena. Rodina je od slova rodiť. Rodiny vytvárali rody. Zväzok muža a muža, či ženy a ženy sa nedá nazvať rodinou. A neskončí to iba pri tom. Po čase už budú chcieť byť rodinou 3 a viacerí ľudia. V niektorých krajinách už došlo až k takejto redefinícii manželstva či rodiny - napr. zväzok dvoch žien a jedného muža. Kde to bude pokračovať?

Rodina tu bola vždy, ešte starí Rimania ju chránili. Nemôžeme na jej úroveň postaviť niečo, čo rodinou nemôže byť. Je tam veľký kvalitatívny rozdiel. Ani tri ženy dokopy nedajú dieťaťu to, čo by mu mohol dať muž ako otec. A zase dvaja muži nenahradia dieťaťu matku. U dieťaťa bude jeden citový vzťah vážne chýbať. Nezatvárajme pred tým oči. Dieťa tým bude trpieť.

pankofararko

balia a proti pedofilnym homosexualom ktorych je v RKC koncentrovanych viac ako kdekolvek inde na svete mal nieco?:D a proti miliardovym nahrabanym majetkom RKC?:D

odpovedam

balia, pokial viem, tak svadby nemali nic s bohom. institut manzelstva vznikol omnoho neskor, ako si ludia myslia. nehovoriac o tom, ze bibliu pisali rozni autori v roznych obdobiach, je plna preklepov (napr. panna maria nebola panna), zlych prepisovani a opozitnych tvrdeni. a hlavne - nie je to ziadna odborna publikacia. je to v podstate len kniha pribehov a nazorov.

balia

Ovecka, je tu istý rozdiel. Biblia hovorí, že všetci sú si rovní pred Bohom, bieli aj čierni, lebo všetkých stvoril Boh. Ale zároveň hovorí, že sexuálny styk medzi osobami rovnakého pohlavia je neprirodzený. Preto proti sobášom bielych s čiernymi Boh nikdy nič nemal, proti homosexuálnym zväzkom áno.