Ist ci neist?

Príspevok v téme: Ist ci neist?
Marcela24

Referendum sa blizi a ja neviem ci ist alebo nie. Ako hlasovat by som vedela na tretiu otazku ale na prve dve neviem co dat. Neviem sa vyjadrit k prvym dvom. Co vy? Maju homosexuali pravo vychovavat deti ktore by mali mat otca a mamu alebo nemaju pravo? Je status manzelstva hodny aj pre homosexualov alebo nie? Ako ste rozhodnuti, ist ci neist? A preco neist a preco ist? Ako hlasovat? Ak mate odvahu mozte odpovedat aj ako budete hlasovat. Kto nema co k teme povedat rozumne nech sa zdrzi prispievania. Chcem len logicke uvahy.
Dakujem

referendum

Takže to máme tu - ani nie 2 týždne po referende. Postoj vlády k názoru stotisícov občanov vyjadrenému v referende je bezprecedentný.

Zajtra v stredu 18.2. 2015 je narýchlo na zasadnutí vlády bodom programu aj Celoštátna stratégia ľudských práv, ktorej súčasťou je práve návrh od LGBTI výboru. Požiadavka na homopartnerstvá sa dostala do finálneho dokumentu, ktorý pôvodne chcel byť nekonfliktný, až na poslednú chvíľu aj s požiadavkou na zavádzanie homopropagandy do učebných osnov.

www.radavladylp.gov.sk

Kto je proti, nech ešte dnes podpíše petíciu proti vládnej stratégii ľudských práv na stránke www.peticie.com

prípadne napíše p. premiérovi a ministrovi spravodlivosti Borcovi, ktorý len nedávno túto Stratégiu prevzal, aby ju neprijali. Ak zajtra ráno zistia, že im emailové schránky zaplnili emaily od ľudí, ktorí ani nemali tušiť, čo má byť na vláde potichu prijaté, snáď ich to rozruší. Aspoň stručne dajte vedieť svoj postoj Vláde SR:

premier@vlada.gov.sk

minister@justice.sk

Táto Stratégia určuje, čo sú ľudské práva, ktoré sa majú vyučovať v školách a v samotnej prílohe LGBTI, ktorá je súčasťou stratégie, navrhuje nebezpečný homosexuálny životný štýl propagovať v školách. Prorodinné a prolife organizácie mnohokrát adresovali svoje výhrady k obsahovej i formálnej stránke, lebo prílohy sú skutočne neprofesionálnym zlepencom. Hlavné porušovanie ľudských práv súdnymi prieťahmi, teda nevymáhateľnosť ľudských práv občanmi, je najčastejším porušovaním aj podľa Európskeho súdu pre ľudské práva v SR, stratégiu veľmi nezaujíma. Tento dokument je dôkazom, že školský systém sa má v najbližšej dobe stať miestom indoktrinácie novej generácie ako sme to poznali za komunizmu.

sweater*

mentolbombon ty si aky mantinel, ty si presne jeden z tych co siria hovadiny po internete ohladne referenda. aj homosexuali by mali mat pravo uzatvarat zvazky a vychovavat decka, sak zato nemozu ale urcite si dobre uvedomuju ze to nieje 'normalne'. obmedzuje to niekoho? nezda sa mi, a ze by sa mali diat take sprostosti ako tu predostieras tak to urcite...

Prezyvka055

mentolbonbon ale prdlajs, v nemecku zijem niekolko rokov takze netaraj. mozme sa dokonca stavit o uspesnosti referenda na slovensku ak chces :).

mentolbonbon

referendum bude uspesne. Nastastie sa na slovensku najde vela rozumnych ludi ktori uznavaju hodnoty a moralne zasady. Nemozeme dovolit homosom aby ovladli pravny system a zacali vladnut tomuto statu. Uz ovladli spominanu zapadnu kulturu a myslenie ludi v zapadnej europe a v usa. Ja som robila v Nemecku. Mam tam kopu znamych a dve ucitelky poznam ktore ucia v skolkach. Hovorili mi ze ked detom citaju rozpravky, nemoze sa uz dnes koncit rozpravka len ze a princ s princeznou sa zosobasili a zili spolu stastne lebo vraj su aj homosi a ak sa takto rozpravka konci tak je to vraj diskriminacia voci homosexualom. Alebo ze ak sa rozprava o rodine automaticky sa musi rozpravat aj o homosexualnych rodinach. Preco taketo obmedzovanie? Preco im vlada rozkazuje co maju detom hovorit? Preco sa musia decka ucit aj o buzerantoch? Ved to je rovnako ako za komunistov ked sa nesmela spominat cirkev, nesmeli ludia chodit do kostola, nesmeli byt krize na stenach. Toto je to iste. To nieje kapitalizmus, to je druhy socializmus. Budeme musiet podla nich detom rozpravat o homosexualoch uz v skolkach? Kam toto speje? Kam sa tento svet ruti? Aky to bude mat koniec? Neznamena toto upadok spolocnosti? Pojdeme do zahuby ak dovolime inym rozhodovat o pravach rodiny. Ja taktiez pojdem a odpoviem trikrat ano. Nedovolim aby tento stat ovladli byrokrati z eu a homosexuali.

lombardo1981

balia, keď už si tak intenzívne kopírovala z wikipédie... túto definíciu som našla rovno pod tou "tvojou":
Lexikón ústavného práva: „demokracia - pojem, ktorý sa používa nejednoznačne. V gréčtine doslova znamená ľudovláda, teda taká forma štátu, ktorá vyjadruje a zabezpečuje zvrchovanosť ľudu. Základom bola priama účasť plnoprávnych občanov na štátnych záležitostiach prostredníctvom zákonodarných, výkonných a kontrolných inštitúcií. Demokracia ako forma štátu je v súčasnosti zakladá na princípe rovnosti občanov, ktorí sú zdrojom štátnej moci, princípe podriadenia sa menšiny väčšine, princípe ochrany menšín a princípe časovej obmedzenosti poverenia mocou tak, aby po uplynutí určitej doby občania znova rozhodovali o tom, komu zveria moc na ďalšie obdobie. Demokracia sa okrem toho chápe aj ako štátna forma, založená na systéme slobody a poriadku tak, aby sa zaručovali práva jednotlivcom a spoločenskej skupine (princíp právneho štátu).“