Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dlhodobe palenie záhy

dubsicka

lieky nemam ziadne, som pomerne zdravy clovek len toto palenie zahy. zatial som nebola u doktora, lebo by som si chcela len nejake volno predajne lieky nasadit, aby som sa nemusela objednavat a cakat na termin, lebo vies ako to je teraz s doktormi. to jedlo sa snazim teraz odsledovat ale zatial som na nic take neprisla

hrudacka

a snazila si sa prist aj na pricinu, preco sa ti to deje? nespozorovala si, ze po nejakom jedle ta zacne palit zaha? alebo nemas nejake lieky, ktore by ti to mohli sposobovat? dobre by bolo, keby si to trochu odsledovala, ze z coho to mas. a bola si s tym aj u doktora?

dubsicka

ahojte. poslednu dobu ma dost casto pali zaha a nechapem preco, kedze som s tym nikdy nemala nejaky extra problem. viete mi niekto nieco ucinne poradit? co ste robili, ked ste mali takyto problem? vdaka

Jatinka

Nečakaj a choď sa dať vyšetriť na gastroskopiu.
Vyšetria ty dokonalo pažerák

A keď máš o neho strach tak sú essox one na ochranu pažeráka.
Tiež to užívam

Pri baretovom pažeráku by si mal veľký problém prehĺtať

Chronický zápal pažeráka a neliečené erózie ktoré krvácajú a ignoruje sa to tak tam vzniknú vredy a tie vredy praskajú a krvácajú a človek stráca krv. A keď sa to nerieši tak vznikne barretov pažerák.
A keď to sa nerieši tak aj rakovina môže vzniknúť.
Prvé štádium je v pohode liečiteľné ale kde v akej časti pažeráka. Horšie v oblasti hrdla.

Keď nezaberajú lieky neviem čo lekár zvolí.
A kedy je potrebná operácia.

Nemysli na barretov pažerák.
Nevymyšľaj si diagnózu.
Šup na gastroenterológiu.

Jatinka

Ja mám histaminovú intoleranciu a páli ma záha od minulého roka. Bola som na gastroskopii a nič patologické mi nenašli iba len erózie na dvanástniku. Lieky som užívala pol roka..

A tento rok som prišla na gastroskopiu a dvanástník sa vyliečil a je čistý.

Mám stále pálenie záhy ale nie je to také peklo.
A k tomu mám nadúvanie, zastavené vetry, kŕče, zápchu alebo aj hnačky, škŕkanie v bruchu, závrate, svrbenie kože, oči, uši a nosa, zmeny krvného tlaku, únava, keď si dám mlieko - preháňadlo.

Nejem nič mliečne, sladkostí záha stále páli..
Skúsim bezlepkovú diétu????

Helicobaktera nemám.

Ja mám podozrenie na SIBO.
Mám strach z jedlá. Najem sa niečo čo nemôžem a je mi na odpadnutie.

Dávam si extrémny pozor.

Prečo je pálenie záhy?;
Chýbajú tráviace enzýmy?
Mám veľa či nedostatok kyseliny chlorovodíkovej?
Na gastroskopii vidia kyselinu chlorovodíkovu v žalúdku???
Nevhodná strava. Po jedle si ľahnúť??
Alkohol, kávu, energie drink?
SIBO
Vredy žalúdka a tenkého čreva a pažeráka
Obezita zlá životospráv
Je vysoký histamin Receptor H2?
Zlý mikrobiotom alebo je jeho funkcia narušená??
Chronický stres
Korenené jedlá
Fajčenie
Nedostatok pohybu
A má to veľmi moc symptómom prečo páli

A pálenie záhy môže mať veľmi veľmi príčin

Zdraviu zdar

Klopok

Rad by som aj ja pridal svoju skusenost ohladom palenia zahy.
Rok som uzival s mensimi pauzami vitamin C v tabletkovej forme. Pocas posledneho polroku som trpel na neznesitelne palenie zahy, ktore sa stupnovalo. Nakolko som sa stravoval zdravo, nedokazal som prist na pricinu. A po case mi to predsa len napadlo. Mohla za to kyselina askorbova,Vitamin C, ktory je obsiahnuty snad skoro vo vsetkom a netreba ho konzumovat este aj v tabletach, vynimkou je snad iba pocas choroby. Vitamin C sa nachadza naozaj v hromade kupovanych veci, takze ak ho uzivate este aj v tabletach tak mate znacny nadbytok a pri dlhodobom uzivani sposobuje palenie zahy. Odkedy som tabletkove vitaminy vyradil moj zdravotny stav sa opat vratil do normalu. Takze naozaj je dolezite aby bola v tele rovnaha a nie nedostatok ani prebytok aj ked ide "len" o vitamin C. Pri paleni zahy si treba davat pozor na vsetky latky ktore sa zacinaju slovom kyselina xyz. Snad som niekomu pomohol.

house

Okrem vylucenia mastnych, slanych a kysnutych jedal, alkoholu, kavy cigariet, je dolezity spanok.Ak sa nevyspite mate podrazdeny vegetativny nervovy system ktory ak je podrazdeny zapricinuje problemy s funkciou zaludka, zlcnika,pecene a criev , pankreasu, obliciek, ale aj srdca a pluc.Ak v takom stave vela zjeme pred spanim napr. po nocnej,po flame casto sa prebudime na palenie zahy a siahame po
nejakych tabletkach, ale aj tak najlepsie zaberie soda bicarbona.
Casto palenie zahy sposobuje nedostatocna funkcia zlcnika , strava sa vracia spat do zaludka z tenkeho creva a pali zaha.(duodenogastricky syndrom).Treba menej jest, vyhybat sa sresom a spat.Nerobit nocne .