Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.
Mam rakovinu
Noelani
keby si aspon nekecal.
odporúčam www.martinus.sk
Šanc dúfam že nie si druhý rng?!
noelani, myslíš sa,mám dôkaz o opaku,a aj úspechy,ale to by sa musela zapojiť aj autorka témy! Opísať niekoho chybnú a zavádzajúcu štúdiu je to posledne, čo tu chcú chorí čítať!
Čo nevylieči?
Jednou z tragédií, ktoré vedú k úmrtiu pacientov s pokročilou rakovinou, je pretrvávajúce presvedčenie niektorých ľudí, že rakovina sa dá vyliečiť pomocou tzv. alternatívnej medicíny, kedy sa miesto osvedčenej a klinicky mnohonásobne overenej multimodálnej terapie používa alternatívny prístup.
Tento spočíva napríklad v aplikácii výťažkov liečivých rastlín, dramatickou zmenou stravovania (hladovanie, bezbielkovinová – vegetariánska alebo vegánska strava) a pod., ale aj medikáciou s použitím komerčne vyrábaných prírodných liečiv, známych ako homeopatiká. Jedným z vysvetlení, prečo homeopatiká nádorovú chorobu nevyliečia, je skutočnosť, že aj v prípade, že homeopatikum obsahuje účinnú látku schopnú ovplyvniť nádorový rast (moderné cytostatiká obsahujú látky pôvodne objavené v rastlinách), koncentrácia tejto látky v homeopatiku je taká nízka, že účinná látka nemôže mať na rozvoj rakoviny liečebný efekt. Látka je v homeopatickom preparáte pod hranicou farmakologickej účinnosti.
Prečo nevylieči?
Druhým vysvetlením, prečo alternatívna medicína rakovinu nemôže vyliečiť, spočíva v podstate premeny zdravej bunky na bunku nádorovú. Vychádzame z nasledovných základných poznatkov:
Zdravá bunka sa mení na bunku nádorovú prostredníctvom dlhodobého pôsobenia mnohých rakovinotvorných látok. Preto nedokážeme ovplyvniť príčinu rakoviny, liečbou odstraňujeme až následok tohto procesu - zhubný nádor samotný.
Dcérske bunky, ktoré vznikli rozdelením prvej malígne premenenej nádorovej bunky si zachovávajú schopnosť trvalého delenia a vytvárajú primárny zhubný nádor. Malígny nádor rastie v mieste vzniku prvej nádorovej bunky, prerastá do okolitých zdravých tkanív, nádorové bunky kolonizujú vzdialené životne dôležité orgány a vytvárajú sekundárne nádory, metastázy.
Schopnosť nádorových buniek sa trvalo množiť a vytvárať vzdialené metastázy je geneticky fixovanou vlastnosťou, ktorá sa z prvej nádorovej bunky prenáša na dcérske bunky, ako dedičná zmena zakódovaná v genetickom materiáli bunky, ktorou je bunková DNA.
Premena zdravej bunky na bunku nádorovú je spôsobená postupnou, dlhodobou akumuláciou poškodení bunkových génov, ktoré kontrolujú normálny fyziologicky priebeh bunkového delenia. Nádorová bunka tak nadobúda schopnosť permanentného delenia sa v dôsledku patologickej aktivácie génov, ktoré bunkové delenie podporujú a patologickou elimináciou génov, ktoré bunkové delenie tlmia. Nádorová choroba je v podstate „ochorením“ génov kontrolujúcich bunkové delenie.
Keďže rast a rozsev zhubného nádoru je spôsobený nekontrolovaným delením geneticky zmenených nádorových buniek, je zrejme, že zastavenie celého procesu vývoja nádorovej choroby môžu spôsobiť iba také faktory, ktoré zasahujú do patologicky zmeneného bunkového delenia. Tento mechanizmus zabezpečujú (popri včasnom chirurgickom odstránení nádoru) dve základné modality protinádorovej liečby, a to chemoterapia, využívajúca vysoké koncentrácie látok schopných blokovať delenie nádorových buniek, najmä zásahom do ich genetického materiálu (DNA) a rádioterapia, ktorá využíva deštrukčný účinok ionizujúceho žiarenia na molekuly nádorovej DNA.
Žiadna forma alternatívnej medicíny, vrátane homeopatie, nedokáže navodiť takýto efekt a zastaviť rast zhubného nádoru, keďže nie je namierená na princíp ochorenia – zmenu genetického kódu bunky. V tomto kontexte sa núka posúdiť definíciu homeopatie, ktorú hlása jej zakladateľ, C. F. S. Hahnemann: „Liek užitý v minimálnych množstvách je schopný liečiť choroby, ktorých príznaky sú podobne obrazu ochorenia vyvolaného liekom...“. Lokálne a celkové príznaky rastu zhubného nádoru tejto predstave zásadne odporujú!
Včasná diagnóza
Pri alternatívnej terapii hladovaním sa vychádza sa z pozorovania, že nádor s agresívnou formou rastu potrebuje zvýšený energeticky príkon a zvýšený prísun bielkovín. Medzi laickou verejnosťou, ale aj „odborníkmi“ alternatívnej medicíny, jestvuje domnienka, že znížením energetickej hodnoty stravy a vylúčením živočíšnych bielkovín z diéty onkologického pacienta je možné zhubný nádor „vyhladovať“ a tým zablokovať jeho rast. Zabúda sa na skutočnosť, že vnútorné prostredie ľudského organizmu je prísne regulované homeostatickým mechanizmom, ktorý pri hladovaní aktivuje uvoľňovanie energie a bielkovín so zásobární živočíšnych tkanív. Dôsledkom hladovania a redukcie bielkovín v diéte je celkové oslabenie pacienta, pokles jeho imunitných obranných mechanizmov a ďalších vitálnych funkcii a progresia nádorového ochorenia.
Jestvujú len dve formy boja proti zhubným nádorom. Včasná diagnóza ochorenia a cielená, na tisícoch pacientov overená a neustále zlepšovaná účinná protinádorová liečba. Aplikácia homeopatických preparátov síce môže prechodne ovplyvniť symptómy nádorovej choroby, avšak žiadne homeopatické prípravky a ďalšie formy alternatívnej medicíny rakovinu nevyliečia.
Rng nemyslíš si že žijeme na SK V Európe a nie niekde v USA?
Kliknite si na graf, ktory chcete vidiet aby sa zvacsil do citatelnej velkosti.
A znova tu zdoraznujem aj pre tych, co ne[poznaju cuddzie jazyky, na grafe napr na prezitie 5 rokov s rakovinou prs, je priemer onkologickych klinik v USA(a tie su lepsie vybavene, nez Slovenske)klasicky menej nez polovica sanca, ako na tej uvedenej klinike v Mexiku
www.oasisofhope.com
Na graf netreba vediet jazyk, SEER je USA priemer, a pod tym je Oasis of Hope statistika
Dobry večer,moj ocko mal rakovinu tiež..vyrezať,prežiť chemo(vhladomna problemy s vracaním a hančkami) a potom sa možte sama "doliečiť".Telo bude unavene z tolkej chemie, a potrebuje povzbudiť kopcom vitamínov..Spomenula by som graviolu(15e,bal.) ,ockovi pomohol avemar (kupuje sa v madarsku-30e) a Aloe (pil ho,okolo 20e flaska)a do roka pribral na normálnu vahu(po chemo).Hlavne to neodkladajte a nehrajte sa na Boha -že si život viete zachrániť sama.Všetko dobre vam želám