Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.
Mam rakovinu
Dobrý večer,
veľmi dobre viem čo asi teraz prežívate, nakoľko podobným utrpením som si prešla aj ja pred necelým rokom.
Mala som vtedy 25 rokov a moja dcérka 2 mesiace. Keďže dlhšie som mala "zapálený" prsník a to podľa môjho gynekológa rozhodla som sa hľadať pomoc cez známosť v inom kraji. Za pomoci svokra som sa dostala na gynekologickú kliniku v KE a práve tam mi oznámili, že mojím problémom nie je zápal, ale zrejme nádor prsníka.
Taktiež som podstúpila všetky možné vyšetrenia, biopsiu a nakoniec sa potvrdila správa, ktorej som sa tak obávala. Tiež som si do poslednej chvíle nepripúšťala a pýtala sa sama seba, že prečo práve ja, ale to už na veci nič nemenilo.
O alternatívnych metódach som sčasti uvažovala aj ja, ale to mi rodina rýchlo zatrhla. Nakoniec som podstúpila operáciu - prsník mi zostal a taktiež aj ožarovanie. Po operácii to nebolo najlepšie, začala mi opúchať ruka, ale pokiaľ Vás naučia správne cviky na oddelení tak to zvládnete. Ožarovanie pre mňa nebolo nič príjemné, keďže som mala spálenú pokožku, ale nakoniec som si zvykla. Dnes fungujem normálne, som ešte doma s dcérkou a neľutujem, že som sa rozhodla pre operáciu.
V strave som sa nejak neobmedzovala, akurát som vynechala biely cukor a vymenila ho za trstinový a nejedla som grepy. Dôvod neviem, ale odporučil mi to jeden maďarský lekár.
Určite zvládnete aj Vy toto náročné obdobie a situáciu vyriešite spoločne s rodinou. Ja mám to šťastie, že mi nesmierne pomáhal manžel, rodičia a aj svokrovci, takže to bolo náročné obdobie, ale nie nezvládnuteľné.
Držím palce a prajem skoré uzdravenie.
Janka, je mi to celé ľuto. Každý kto ti tu písal má pravdu. Nečakaj a čím skôr chod na operáciu. Kašli na to či ti aj prsník zoberú, hlavne že máš šancu rakovinu poraziť. Neskúšaj žiadne alternatívne metody, všetko je len reklama.
Koľko máš rokov ? A ako ti zistili, že máš hrčku ? teda ak sa ti chce o tom písať, ale ako každá žena aj ja mám strach.
Prečítaj si toto, po operácii by som to skúsila, je to na Tebe ako sa rozhodneš.
www.2012rok.sk
nepoznam nikoho, kto sa dostal z rakoviny bez doktorov, cim skor to vsetko absolvujes, tym vacsie sance mas na prezitie. rozne vyzivove doplnky ti pomozu obnovit imunitu. Zial, aj milionari, vegetariani, vegani, vsetcia zapasia s touto chorobou bez doktorov neuspesne. Hlavu hore!!!
Prečítaj si niečo o tibetskej hube + bez liečby nemáš šancu tak že musíš ísť na tu liečbu čo ti lekári dajú
Ak je to rakovina, tak žiadna akupunktúra a ani vyčkávanie na zázrak ti nepomôže...
Tak,mam po tej hnusnej punkcii,boli ma to cele este viac,co sa vysledku tyka,tak ze necakajte negativny,toto je rakovina.Neviem,co mozem ocakavat dalej,ani co vsetko mi chcu pri operacii odstranit.Neviem,ale bojim sa tych chemo a radio.....,co urcite bude nasledovat.Stravu mam bohatu hlavne na citrusy,jablka,mrkvy a zeleninove stavy ,obcas hydinu,zemiaky a milujem prazenicu.Nechcem prist o prsnik.....Pomohol si tu niekto a vyliecil sa sam,iba prirodnou cestou?A akupunktura nepomoze?Je len jedina cesta,operacia a chemo?Som stale viac z toho vedla .A nemoze sa to postupom casu vstrebat same?Dakujem za rady a skusenosti.
Na posilnenie imunity pomôže aj tibetskà huba.
Dievča zlaté, prežila som to, dva týždne trvá, kým sa s tým trochu zmieriš, ale ani neuvažuj o inej liečbe ako o perácii. Ja som sa rozhodla dať prsník celý preč a nebanujem. Zvykla som si na epitézu. Aj partnera som si našla a nevadí mu to. Vybrali mi aj 4 uzliny z podpazuchy. Ja som ho mala väčší, tak mi dali vopred 2 chemo.
Čo sa týka stravy, neobmedzuj sa, jedz čo Ti chutí, aby si nezoslábla. Ja som po chemo a aj dlho potom pila denne aspoň liter mlieka a môžem povedať, že mám pevné kosti, nie ako niektoré, čo sa im kosti odvápnili a mali časté zlomeniny.
Radila by som Ti už začať užívať CETEBE dlhodobo, je to aj kvôli imunite, aby si nedostala k tomu nejakú chrípku, lebo to by nebolo dobré. Ja som ešte užívala Inocell 6 rokov... verila som tomu, že ma to drží.
Na Klenovej som bola dávnejšie, vtedy som nemala zhubné, ale páčilo sa mi tam, pokiaľ sa dá v nemocnici páčiť. Starostlivosť bola super.
Určite je biopsia potrebná. Príznaky sú síce typické pre zápal, ale môže sa jednať aj o zápalový karcinóm. Od bolesti je možné užiť analgetiká (Ibalgin,...)