Mam rakovinu

Príspevok v téme: Mam rakovinu
Jana53

Treti den viem,ze mam rakovinu.Neviem,ci vobec mozem verit,ze sa z toho dostanem,aku liecbu mam zvolit,ci operovat,ozarovat,alebo nieco skusat sama.Mam nador na prsniku a lymfy pod pazou zasiahnute.Ani kam mam dalej ist aby som si zvolila spravne ,netusim.Povedal mi dr.po mamogr.a ultrazvuku,ze si mam vybrat kam chcem v BA.A ja neviem o tom nic.Nechcem operaciu,chcem najskor nieco robit sama.Neviem,ci cas hra proti mne,alebo mam hupky utekat rezat....33mmx25mm a drobne hrcky v podpazusi.Kto ma skusenost ,nech mi napise.Tolko sa toho pise,ze neviem,co dalej.Preto ak ma niekto osobnu skusenost,budem rada,ak mi napise.

Jana53

Dakujem vsetkym,co si tuto temu vsimli a reagovali.Zivot je roznorody,ako mi vsetci.Ale jedno mame spolocne.Chceme byt zdravi.Cim viac citam, teraz som si kupila knizky k tejto teme,tym viac vidim,ako je to zlozite.Uz len na to,odkedy sa rakovina vobec v dejinach vyskytovala je mnozstvo nazorov.Udajne uz neandertalci mali rakovinu kosti.Je pochopitelnee,ze je mnozstvo teorii,terapii,nazorov,osobnych rozhodnuti za seba,ci blizkych,ci pacientov,na kazdom kusku Zeme.Ano,som teraz pacient,preto som pochopila,ze zdravie je krehka zalezitost a na nom sa da plnit si svoje profesne ciele,velakrat mozno aj so sklamanim ,svojim,vedy atd.,ale aj moznostami ako zbohatnut,zviditelnit....Za seba mozem povedat,ze si Vazim tych,ktori chcu pomoct,aj tych,ktori pomahaju,ci uz su v bielom plasti,alebo nie.Som obycajna zena,ktora sa o svoje zdravie starala,v ramci moznosti,ako som len vedela.Je pravdou,ze istotne bezne robime aj to,co nam skodi.Mozno pijeme skodlivu vodu,kupujeme pekne vyzerajucu zeleninu..Vzdy som sportovala,nepila a nefajcila...Ale vazne rozmyslam,ze aj podprsenky mozu ublizovat.Mna fakt akoby tlacila na tej strane podprsenka...Nevedela som si dlhsie kupit taku,co by ma neominala.To bolo v lete.Takze aj na to bacha...Takze,idem si dat odstranit nador,aj .cosi v uzline,tiez poviem,ze mam zdurene .aj cosi pod kolenom.Citim nejake mravencenie v nohe a pod pazou,akokeby ma obcas pichla vcela...Ale to asi posledne dva tyzdne.A pali ma to .A hrcka ,citim ako zavadzia okoliu.Tak musim verit,ze operaciu zvladnem,vyberu co maju/inak neviem,ako to odlisuju,zdrave tkanivo od choreho,asi to s niecim reaguje a farebne to odlisia,neviem.../,skoro budem doma a chemo nebude....Moja tuzba....A uteciem na chatu a budem sa zotavovat a nie v nemocnici....Este neviem sice rozsah zakroku,ani ci sa prekvapim az po nom.Tolko zatial moje pocity a obavy.Takze dakujem este raz za kazdy jeden prispevok.

daniuska

Necitala som ziadne prispevky, okrem posledneho, preto mozno napisem to, co tu uz bolo.Neviem sama povedat s istotou, co by som robila na tvojom mieste. Strach zo smrti by bol iste obrovsky a ako hovoris, cas hra proti tebe...v prvom rade si musis uvedomit, ze kazda choroba ma aj svoje duchovne opodstatnenie. Ja viem, ze to je otrepana fraza, ale fakt je to pravda, ja som tri mesiace kaslala a nic mi nepomahalo, kym som nepodstupila terapiu na uvedomenie si problemov z podvedomia a fakt mi to velmi pomohlo. a potom som zacala liecbu bylinkami. Vybrala som troje antibiotika a nic mi nepomohlo, caj z majoranky a ca zo zazvoru a napalovanie cervenou UV lampou mi velmi pomohlo. Rovnako mam odskusane , ze velmi pomaha injekcne podavany vit. B12 ktory podporuje latkovu vymenu a posilnuje imunitu.Co konkretne pomaha na liecbu nadorov si nastuduj na internete a zacni svoju liecebnu kuru. Zameraj sa v myslienkach na tento problem a daj vsetku energiu do liecby.

Noelani

Šanc ja nemám copd a neboj o hiv viem dosť aj to že vďaka kostnej transplantácii by som sa jej mohla navždy zbaviť :)

šanc

A Vy si hovoríte dospelí ľudia?

Noelani: Zmietaš sa v agónií HIV a COPD, a máš ešte toľko v sebe sily, že ideš radiť onkologickému pacientovi? Podľa mňa sa zmietaš v psychologickom rozpoložení z tvojej danej situácie, kedy si v podvedomí rada, že ma niekto aj niečo také isté, ak nie niečo horšie! Chápem tvoj postoj, ale je smer, ktorým si sa ešte ani len v pomyslení nechcela pustiť! Ak už vieš toľko toho o hrčke v prsníku, zistila si si už všetko o HIV a o COPD? Vedela si, že si zamorená benzénom? Že tvoj organizmus nie je schopný detoxikovať plieseň zearalenon? Je toho podstatne viac, preštuduj siaj iné štúdie, nie len tie z pohľadu modernej medicíny.
lienocka-33: Možno Vás tu niekto alebo niečo irituje, ale tvrdiť, že chemo a radioterapia je jediná možná liečba, ktorá nemá dopad na náš organizmus, je absolútne scestný a zavádzajúci! Asi taký, ako keď to tvrdia farmaceutické monopoly o ich neškodnosti, vieme predsa svoje. Nie je preto na mieste opovrhovať a haniť poradenstvo zo strany napr. aj RNG!
RNG: U Vás sa divím len jednej veci, a to, že sa necháte vyprovokovať prispievateľmi antišarlatánmi! Z vašich príspevkov si človek môže spojiť iba jedno, že navigujete chorých na svoje ponúkané produkty, ale to je len môj subjektívny názor. Zamyslite sa nad tým.
Agnes989: Svoje nu-skin, G-3 a podobné bludy, kde akože neskutočné antioxidanty za šialené peniaze tiež nie su na mieste, takže ani toto nemôže pre chorých fungovať, len ich to zderie z ich financií, takže si zdravú stravu a aj liečbu reklamuj na inom fóre.
analyn: Prepáč, ale tvoje príspevky nevyjadrili ani jeden rozumný argument, len chaos, prepáč. raz útočíš, potom sa ospravedlňuješ, potom píšeš z cesty a potom...
jana53: Už si prišla na to, prečo to bol práve prsník? Odpovedal ti na to aspoň jeden onkológ?
apropo, akiste ušlo vašej pozornosti, že zakladateľka témy už na vaše rady nereaguje? Vrátim sa na začiatok svojho príspevku ,,ešte stále si myslíte, že sa takto chová dospelý človek?"

hanka9

Lienocka ale povedz ako je to s tymi pancreatickymi enzymami ktore su podla teba a tvojho opisu v ovocnych stavach

[zruseny35]

Milý pán RNG,
myslím,si ,že okolo 150 prečítaných kníh(ktore su mi aj učebnicami) o zdravej výžive,psychologii,psychiatrie, a pomoci pri onkologických ochoreniach-pretože to osobne poznám + skušky na VS z anatomie ,chemie,a biologie a obycajna ludská schopnosť "vedieť premýšlať a chápať"-okrem súcitu mi stačí na to aby som sem niečo "šplechla" a neboli to SOMARINY.Bohužial , ja sa pred tým ako idem radiť človeku na fore nepotrebujem týmto najprv chvastať-vo vašom prípade to robím zámerne .Myslím si,že kazdý jeden človek sám vie vycítiť či je rada na fóre s dobrým umyslom.Okrem ineho je na každom osobne či tu radu príjme alebo si vezme radu ineho .
Ospravedlnujem sa za to,že som asi moc pozitívny človek,je mi luto že vás moje povzbudzovanie tejto pani urazilo.

Noelani

Analyn ja mam možno Veľa skúseností a som silná osobnosť na druhej strane. Pretože nebojujem len sama zo sebou ale aj s mojim partnerom. On má depresie, strach, panickè atacky a prednedávnom mu zistili aj copd stádium 2. Momentálne nepracuje ale rád by. Lieči sa a chodí na terapiu. Ľahké to nemám a predsa bojujem/-e. Viem možno je to veľa na jeden chrbát ale naučila som sa stým žiť. A hlavne že sa milujeme a sme jeden pre druhého tu.

analyn

Noelani, vzdelanie neurcuje a nezarucuje kvality cloveka. A ty mas krasne povolanie, pomahat tym, co to najviac potrebuju. Tak isto ako llek. Obe vidite vela nestastia, neviem, ci by som to ja dokazala. Vdaka vam.

analyn

Agnes989, myslim to vazne. A zhlboka sa nadychni a znovu si to precitaj, mas v tom mis-mas, napr. vyprazane nesmie doteraz a tiez ak pecivo, tak biele stale plati. Nas to sokovalo tiez.