Dcéra na drogách

Príspevok v téme: Dcéra na drogách
mona111

Neviem, ako zacat, ani vlastne neviem, preco sem pisem. Nepotrebujem uz rady, na tie je uz neskoro, ale asi to potrebujem dostat zo seba von.

Mam dceru, o dva mesiace bude mat 15. Dnes som pochopila, CO su vlastne drogy. Najhorsie je, zo som to zbadala prave na nej.
Uz som dnes vela plakala, ale oddnes nemam pocit hnevu, uz sa len bojim a stale som v soku. Ale hlavne ma to velmi bolí.
Ten pohlad na nu, to, co sa dnes odohralo, to, co sa s nou stalo... kto nezazil, nepochopi.

Pohlad na vlastne dieťa, ktoré sa nahodou po tyzdni nezvestnosti objavi v meste pri vasom aute, vyzera ako posledna nafetovana kurva, to je nieco hrozne. Nikdy sa mi ten obraz nevymaze z hlavy, kaslem na to, ze mi to ubralo sto rokov zivota, ale ten hrozny pocit bezmocnosti a zlyhania... to si nikdy neodpustim.
Ako sa to mohlo stat? Ako jedna mater dokaze nechat klesnut svoje dieťa tak hlboko? Nepochopim to, nenavidim sa. Ale o moje pocity nejde. Ide len a len o nu. A ja sa o nu velmi bojím.

A mam chut vrazdit. Ist a vystrielat vsetkych tych dospelych ludi, ktorí ponukli decku drogu a udrzuju ho na nej.

hehe1

este by som sa opytal, ako to funguje u vas v rodine... ci ste normalna, fungujuca rodina, bez hadok a napatia medzi rodicmi, ci neuteka preto z domu a nehlada niekde nejaku utechu... pripadne ako to zacalo... lebo priciny mozu byt aj tu, alebo naozaj je problem iba v nej a tu pomoze jedine neustupcivy, ale laskavy postoj zaroven, kde si musi uvedomit, ze mame ta radi, ale toto robit nebudes... este by som apeloval na otca... no mne toto robi decko, tak ho vyledujem a vybavim si to s tymi, ktori tomu decku podavaju drogy... povyhrazam sa im policiou, ze ich udam, pripadne im ublizim sam(pokial teda je na to typ), alebo ich skutocne udam... a hlavne teda po tom, ako pises, ze sami policajti nic nerobia...ale v tomto state nikto nic nerobi poriadne a clovek si musi pomoct sam... treba ju jednoducho odstrihnut od nich za kazdu cenu...

5.5 elsa

na deti nikdy nefunguje bitka ani na zdravé ani na choré postupom času rodičov znenávidia nie je o čom ona ju nedostane ani do školy nie to na liečenie nenávisť sa stupňuje a ona bude mať výčitky ešte horšie ak si jej dcéra niečo spraví a ona potom môže ísť rovno do psychiatrie .....

mona111

v kazdom pripade viem, ze nesiem najväcsi kus viny ja.

ale

nemyslim si, ze mam zly pristup. chodila som s nou na terapie, hlasila som to policajtom, snazila som sa s nou vychadzat. bol zaradena do vychovneho programu od aprila, isla som s nou na vikend na vychovny pobyt, v auguste bola vo vychovnom tabore, ale ani tam ju nezvladli, na treti den som musela prist pre nu. a odvtedy si mysli, ze ona môze vsetko, ze sa jej nemôze nic stat. decko co sa tvari ze je dospele, je strasne ovplyvnitelna, dostala sa do zlej partie, neni to len moja chyba vsetko. niekedy su okolnosti také, ze si nedokazeme pomôct. ja uz som snad tu pomoc konecne nasla, teda myslim v tom lieceni.

aby som nezabudla, riesili sme umiestenie do diagnostickeho centra minimalne na tri mesiace, ale pozor! cakacia doba je tak dlha, ze sme sa dostali az sem

vebe

hehe, ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy. Kto nezazil na vlastnej kozi mat dieta zavisleho na drogach by nemal sudit a hlavne radit rady, ktore su nanic. Pri zavislakoch nefunguje bitka, ani nic z toho co funguje s detmi ak nie su zavisle alebo nemaju psychicky problem. So zavislakom to sam clovek nezvladne. Precitaj si pribehy rodicov, ako to znici celu rodinu. Mnohi z nich vobec neboli zli rodicia, robili podobne chyby ako mnohi z nas pri detoch urobia. Len mali smolu, decko bolo v nespravnom case na nespravnom mieste. Zavisly je uz ovladany drogami a tuzbou po nich, ziadne racionalne argumenty nepomozu, nepomozu vycitky, ani bitka, ani zamykanie doma. On sam si musi uvedomit co sa nim stalo a on sam musi zacat chciet s tym nieco robit, potom mu ti ostatni v tom mozu pomoct. Kym sa toto nestane, nic sa nezmeni. Mona111 nepotrebuje vycitky, tych ma ona sama dost, potrebuje podporu a silu aby vsetko zvladala. Lebo ked sa ona vzda, jej dcera to bez nej nezvladne
Dceru treba dostat do resocializacneho zariadenia. Poznam cloveka co sa dostal z tazkej zavislosti v takom pracovno resocializacnom zariadeni. On uz bol prakticky vtedz na ulici. Od rana do vecera museli v tom zariadeni tvrdo fyzicky pracovat, museli sportovat, vecer padli do postele jak mrtvi. Tak sa z toho dostal. Odvtedy ked citi nervozitu, vie ze musi nieco fyzicky robit

5.5 elsa

mona ty máš veľmi zlý prístup a ešte horšie to bude a môžeš si za to sama len počkaj kým bude mať 18 už teraz ťa nenávidí utečie s nejakým feťákom a skončí s tebou a ty sa dostaneš na psychiatriu ......

mona111

hehe 1:

nie neviem, kde je moje decko, preto to nahlasujem na policii, obvolavam kamaratov atd... policajti sa tym ale moc nezaoberaju, kedze ju ani raz nenasli a pritom verejne sa flakala. vlastne naposledy ich to obtazovalo, ze su s tym len papierovacky a vysledok ziadny.

a ze do skoly a domov? konci druhy mesiac, a ona ma 100 hodin neospravedlnenych, keby som ju chcela kryt, tak to urobim. ale nie, vsetko riesiem normalne, aj cez socialku aj tam aj hentam, ale vsetko bolo uplne nahovno, tento posledny mesiac skratka nabral neuveritelny spad.

mame za sebou asi 3 ci 4 bitky s remenom, nechcela by som tak dostat, otriasla sa, vydrzala, a.... isla dalej

hehe1

vidim, ze si velmi slaba osoba, prepac, ale je to tak... a otca nema? tu nepomozu nejake dohovory, ale ciny.. mne stale do tej tekvice nejde, ako je mozne, ze ti tvoje decko chodi kde chce po nociach drogovat aj zopar dni... no tak ked niesi schopna ju udrzat doma, zavolaj zakazdym policajtov, nech ju hladaju a povedz im o drogach... najdu ju aj s tymi fetakmi a mozu ich pozatvarat, ked nie dostanu strach aspon, moznosti je skutocne vela, len sa netreba lutovat a treba sa pozbierat a mat razny pristup, aky sa na rodica patri... a na jej nazore skutocne nezalezi... ze jej priatelia... odvez ju do toho zariadenia, potrebuje prisny rezim, kedze ty toho schopna niesi... ale ak nezmenis pristup tak sa to bude opakovat, je to na tebe...

5.5 elsa

to jej práve nemôžeš dať pocítiť ona chce mať svoju slobodu vieš aby nad ňou nikto nemal dohľad je v takom veku no tak jej povedz že si jej dojednala liečenie ak sa tam bude liečiť robiť čo jej povedia tak ju niekam zoberieš alebo jej niečo kúpiš čo sa jej páči hlavne nie rozkazovať takým kamarátskym spôsobom skôr nerob nič za jej chrbtom áno keď povie že bol niekto v aute tak sa len usmej nevyvracaj jej to alebo jej prikývni hlavne ju neprovokovať musí cítiť s teba že stojíš pri nej aj keby povedala neviem akú hovadinu potom sa možno zverí aj tebe nielen učiteľke

mona111

Uz sa s nou neda rozpravat, to uz mame za sebou, chodili sme dlhsie k psychologovi kvôli jej problemovemu spravaniu, a nepomohlo. Jej spravanie sa len zhorsovalo, az sa dostala do partie narkomanov, zacala ma nenavidiet, lebo som jej vraj zakazovala kamosov, ale nevidela, ze zakazujem konkretne tych, ktori ju k tym drogam doviedli.
Za posledny mesiac to nabralo neuveritelnu rychlost, zacala s tvrdymi drogami, ma halucinacie, je uplne mimo, casto je nezvestna, ked sa najde, 3-4 dni vkuse prespi, a ked jej je dobre, ide zas. Priznala sa s tym ucitelke, ze nevie prestat, ze by aj chcela, ale neda sa to. Dnes mi tvrdila, ze chcela ist davno domov a nechceli ju pustit, vidim na nej, ze sa bojí (ale to môze byt z tych stavov, stale nieco vidi a pritom to tam neni, rozpravala sa s nasim autom, tvrdila ze neni sibnuta, ze predsa som tam sedela ja aj babka, no uplne mimo.
Uz mam pre nu vybavene liecenie v resocializacnom zariadeni, v pondelok ju tam mam odviezt, len sa bojim, aby potom, ked sa vyspi a da dokopy, zasa neutiekla. vidim na nej, ako klesa na dno, chcem jej pomôct, ale doma to nedokazem, nedokazem ju doma ani udrzat, ona utecie ked chce, jedine ze by som ju na retaz priviazala

hehe1

nechcem rypat, ale objavi sa po tyzdni nezvestnosti? ty nevies, kde je tvoje decko 14 rocne tyzden? to co je? chytim decko, prefackam, tahaj domov a hotovo...ked si na to makka, tak zavolam policajtov, predsa si za nu zodpovedna, ci nie? toto ja nechapem... nechcem vynasat predcasne sudy, ale dobry rodic asi nebudes, ked si take 14rocne decko beha kade-tada... treba prisny rezim a hotovo... do skoly, po skole hned domov, ked nie, daj ju do polepsovne, hned si rozmysli... mein gott