Dcéra na drogách

Príspevok v téme: Dcéra na drogách
mona111

Neviem, ako zacat, ani vlastne neviem, preco sem pisem. Nepotrebujem uz rady, na tie je uz neskoro, ale asi to potrebujem dostat zo seba von.

Mam dceru, o dva mesiace bude mat 15. Dnes som pochopila, CO su vlastne drogy. Najhorsie je, zo som to zbadala prave na nej.
Uz som dnes vela plakala, ale oddnes nemam pocit hnevu, uz sa len bojim a stale som v soku. Ale hlavne ma to velmi bolí.
Ten pohlad na nu, to, co sa dnes odohralo, to, co sa s nou stalo... kto nezazil, nepochopi.

Pohlad na vlastne dieťa, ktoré sa nahodou po tyzdni nezvestnosti objavi v meste pri vasom aute, vyzera ako posledna nafetovana kurva, to je nieco hrozne. Nikdy sa mi ten obraz nevymaze z hlavy, kaslem na to, ze mi to ubralo sto rokov zivota, ale ten hrozny pocit bezmocnosti a zlyhania... to si nikdy neodpustim.
Ako sa to mohlo stat? Ako jedna mater dokaze nechat klesnut svoje dieťa tak hlboko? Nepochopim to, nenavidim sa. Ale o moje pocity nejde. Ide len a len o nu. A ja sa o nu velmi bojím.

A mam chut vrazdit. Ist a vystrielat vsetkych tych dospelych ludi, ktorí ponukli decku drogu a udrzuju ho na nej.

zuzi74

mona111, ani si neviete predstavit ako sa tento vas posledny prispevok dobre cita:-) Konecne nejaka nadej k lepsiemu. Drzim vam aj vasej dcerke palce a prajem celej rodine pokojne vianoce.

mona111

Ahojte, chcem Vam povedat, ako to s nami pokracuje. Dnes je to uz 50 dni, co je moja dcera na lieceni. Ma sa tam dobre a uci sa pravé a lepsie hodnoty zivota.
Vcera sme sa prvykrat stretli, bolo vianocne stretnutie. Uz je uplne ina, trosku sa aj spravanie zlepsilo, uz aj dobre vyzera, aj sa chvalila, ze funguje a ze trosku pribrala.
Som stastna, ze si uvedomuje, ze toto liecenie potrebuje.
Riesili sme aj to, ci pojde na sviatky domov, co vam ale poviem, bojim sa, ze by mi zasa utiekla, ze by ju to tahalo za starou partiou aspon aby sa im ukazala, a ze by to zasa zle dopadlo. Riaditel neodporucal navstevu doma, lebo ze je to este skoro a ze nie je zatial dost silna odolat. Tak sme sa dohodli, ze zostane tam. Samozrejme plakala, aj mne je to velmi luto, ale je to tam bezpecnejsie ako doma.

Najviac to ale bolo luto mojej mladsej dcerke, plakala velmi, chudatko moje, a stale prosila, aby sme ju zobrali domov. Velmi ju lubi a chyba jej. A mna tesi to, ze som tam tu malu mohla s nou nechat na par dni, tak su tam teraz spolu. Malej sa tam velmi paci, je stastna, ze su spolu, hraju sa, vencia psov, spia spolu... Dnes mi volala, ze tam chce s nou zostat az pokial nepojde domov. Moje zlaticka su to obidve.
Ta mladsia ma prave dnes 6 rokov, slubili jej tortu, sice ma mrzi, ze neoslavujeme spolu, ale som rada, ze ta starsia moze stravit sviatky aspon takto, ze ma pri sebe blizku osobu. V stredu rano pojdem pre nu, a mozno si ich poveziem domov obidve. Boli by to krasne vianoce, mozno ju pustia aspon na 2-3 dni, je to bezpecnejsie ako mat ju doma od nedele do nedele.

Som rada, ze je moja dcera na tomto lieceni. Uz sa o nu nemusim tak bat ako v dnoch, ked som o nej nic nevedela. Velmi mi chyba, ale verim, ze jej tam pomozu a verim, ze sa aj nas vztah zlepsi a ze sa mi vrati domov moje zlate dievcatko, akym bola predtym, kym sa to vsetko pokazilo.

džejsy

Ahoj Mona po prečítaní tvojich príspevkov mi tisli slzy do očí,je velmi ťažké čítať čo prežívaš a ešte ťažšie je to že je to skutočnosť.mám 27r.a tiež som v mladom veku šlapla na vedlajšie chodníky a poznala som vela nesprávnych ludí,tiež som skúsila drogy,sex,párty,rodičia to zistili a ešte dodnes ked si na to spomeniem tak viem že som im tým velmi ublížila ale odpustili mi a odpustiila som aj sama sebe pretože život je krátky na to aby sme sa stále museli zaoberať minulosťou treba žiť v prítomnosti,vážiť si okolie,rodinu,seba samého a snažiť sa byť dobrým človekom.Verím že sa tvoja dcérka uzdraví a bude mať okolo seba už len správnych ludí a uvedomí si že dôležité sú osoby ktoré rozdávajú lásku a nie osoby ktoré ju vedú do nesprávnych kolají.z celého srdca ti želám aby sa pozbierala a samozr.aj tebe držím palce aby sa to peklo ukončilo a aby ste spoločne vkročili do života tou správnou nohou.

PS: podla vlastnej skúsenosti ti chcem dôrazne podotknúť aby si nebrala vinu na seba za to čo prežívaš ty aj dcérka pretože ty za to celé nemôžeš.môžeš za to iba z určitého % že si ju nedokázala ustrážiť s kým sa stretáva,akých má kamarátou,tu nastala tá chyba a je ovplyvnená "ludmi ktorý si žiju svoj akože úžasný volný život" a všetko ostatné u nej išlo bokom ale žial o tom si ty nevedela azistila si to až ked bolo neskoro a toto je problém dnešnej mládeže a rodičou že si ako rodina nesadnú za spoločný stol a neporozprávajú sa o bežných veciach práve vo veku ked je dieťa najviac ovplivnitelné okolím :((( želám si aby sa vám obom v živote darilo má pred sebou ešte celý život a ty tiež tak pevne verím že to dopadne dobre.prajem vám pekný deň

laura36

nik ta neodsudzuje xxxx, co sa lutujes, len myslim,ze vsetci fetaci nie su fetaci preto, lebo ich rodicia spachali niekomu nieco zle. Akoze teraz sa ma pani este zacat viac sebaobvinovat, ze vinna je ona, ze jej dcera droguje? Radsej rozmyslaj co pises, ako pomoct tej pani a podrzat ju, aby to lepsie zvladala, nie ju este utapat kadejakymi pribehmi a karmami, ale to tebe asi nedochadza. A myslim, ze pre tu nestastnu matku je toto vsetko co sa stalo horsie ako pre tu dceru,to mi ver ty demokrat..

m8

mona ešte to by chybalo aby ste obe fetovali. neboja, bud v klude, dcera sa dava do kopy, už si možeš vydychnut. teraz kym je zavreta je v bezpeči. inak sa vravi, že aku dobu človek fetoval tak dvakrat dlhšiu dobu sa musi liečiť. aku dobu fetovala? ma len 15. ludia na drogach mentalne nedospievaju. nesmieš dopustit aby znova utiekla. dlho ti musi dokazovať, že je ok. ani po pol roku by si jej ešte veriť nemala. musiš ju držať aj keby neviem čo. lebo ma len 15..!

Xxxxxxxxx

Laura36, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor, ale Ty si asi dlho zila v totalite ze to upieras inym..
pribeh co som pisala je pravdivy a chcela som tym povedat ze spolocnost hned odsudi fetaka, pritom mlady clovek do toho mohol spadnut v podstate nevinne a dovody jeho situacie mozu byt ovela komplexnejsie. ale najlahsie je hned najst vinnika a umyt si ruky- ako v totalite

knaja

Kludne plac, buchaj, vydaj to zo seba. Mas na to narok, ale s tym, ze si urobila to najlepsie. Moj oco spachal samovrazdu, tak viem, ako to boli aj po 26. rokoch. Dcera dlzoby, dieta,..podobne sa vyhrazala, ze to tiez spravi...ale ja len dufam a modlim sa, pomaly sa mi vidi, ze trosicku zacina rozmyslat a konat. Je to dlhy proces...a nespavala som cele noci, plakala...ale dufala....aj ked mam imunitu asi oslabenu a vsetko sa na mna akosi nalepi z chorob. Suseda mi raz dala super radu-Nepripustaj si zlo, ak budes verit, ze to dopadne dobre, urcite to dopadne. Tak toto je moje posolstvo TEBE! Si isto silna, ked si ju tam zaviezla a zasluzis si moju poklonu. Neboj, nie si sama, myslime tu na teba, Monika!!!!

zewa

Vsetku energiu si vlozila do starostlivosti o dceru. Ta je teraz na nejaky cas tam, kde jej pomozu. Otazka znie, kto pomoze tebe? Venuj sa teraz sebe. Skus ist na terapiu. Clovek si tam dokaze poukladat veci, ktore potrebuje. Bud pre dceru vzorom. Ako to vyzera pod vplyvom drog ona vie. Taku matku nepotrebuje. Neopustaj sa.

m8

mona neboj sa, o týžden sa dá do kopy, pekne sa vypapá, opat bude usmiatá a bude si mysliet, že je všetko ok. ak to tak bude,že sa bude veselit, nedaj sa oklamat, že je to za nou. vtedy to za nou ešte nie je. vtedy budeš vediet, že sa dala dokopy, ked bude uprimne lutovat čo porobila. smutok hanba a tažko sa jej bude o zažitkoch rozpravat. toto bude preživat ked to ozaj olutuje. drž sa.

laura36

xxxxx co to tu pleties s tou karmou, akoze este tu pani pridavaj, nech sa citi este viac previnilo a premysla nad svojimi hriechmi...niekedy je lepsie zdrzat sa komentarov, za tvoje hriechy plati kto????