Má tu niekto nejakú skúsenosť s nadprirodzenom?

Tomas12345

Antisexx :

Nie všetky veci su vysvetlitelne racionálne, niekde racionálne vysvetlenie sa nájsť nedá. Napríklad mne sa pred týždnom posunul sám od seba kaják v garáži, a to takým sposobom zdola nahor, že samovolno to byt nemohlo.Tu som sa o tom viac rozpísal :

forum.zdravie.sk

"cupitanie po dreve " nie je nič neobvyklé, to sa dialo aj u nás doma. Vyzdvihuješ také prípady ktoré su lahko objasnitelne ale tie ktoré a objasniť racionálne nedokážu tie zamlčivaš, napríklad Poltergeist - levitácia predmetov.

ahjaj :

Kludne mohlo íst o nahodu. Tých možnosti na výber otázky si tam asi nemala veľa, takže % bola docela normálna šanca že si vyberieš akurát otázku číšlo 21. Rovnako tak to mohlo byť aj s tým snom. Kebyže sa napríklad pohne obraz, alebo vybiju žiarovky v sekunde ked tvoj strýko s manželkou zomreli, bola by to zaujímavá zhoda náhod, štatisticky velmi nepravdepodobná. Toto však čo popisuješ mi nejako až tak statisticky nepravdepodobne nepríde.

Ja osobne by som prípady ktoré sa stať možu za paranormálne javy nepovažoval. Predsa len človek si može vybrať tu spravnu otázku trebars i z miliardy otázok, to sa stáva... na tom nie je nič záhadného....

Za paranormálne javy ja osobne považujem len tie javy ktoré sa nemoze stať len vplyvom náhody. Tak napríklad kajak sa sám od seba pohnut zdola nahor nemoze, ani kebyže v tej garáži je po biliony rokov.

Sonie

daniela2 napísala si pekný príspevok, stotožňujem sa s ním. V prírode je všetko harmonicky usporiadané. Stromy majú schopnosť dávať energiu, chorí, ale aj zdraví ľudia by mali často chodiť do lesa, objímať stromy. Dokonca aj na diaľku doma, ak si spomenú na ten svoj strom a požiadajú ho o energiu, tak sa im dostane. A to Desatero výstižne naspievala vo svojej piesni Lucka Bílá "Hallelujah".
Pozitívne naladenie a myslenie prináša pozitívnu energiu, negatívne zasa naopak.

daniela2

ja som veriaca tak na vlastný spôsob. Pokrstená som ako katolíčka, ale iba pokrstená. Prababka ma párkrát ako malé dieťa zobrala so sebou aj do kostola, a keď ideme príbuzným na pohreb, aj vtedy tam idem. Pozerám, čo robia ostatní, kedy vstanú, kedy kľačia a robím to po nich, aby som nevyčnievala z radu.
Ale o mojej viere. Nevenujem sa jej extra, neštudujem ju, aj keď Bibliu som čítala, už aj preto, že to nejak patrí k tej inteligenčnej či vzdelanostnej úrovni vedieť, o čom je.
Zaujíma ma okrem vyštudovaného odboru biológia. Napr. ako funguje ľudský organizmus, ale aj trebárs stromy. Čítala som knihu Peter Wohlleben: Tajný život stromov. Je to o tom, ako sa strom chráni napríklad pred tým, aby ho obhrýzala žirafa. A podobne. A ja vidím dokonalú harmóniu, nádherný priebeh života lesa, a niečo nadprirodzene dokonalé v tom celom. V tom vidím Nadprirodzenosť, ktorá to všetko tak zariadila, aby to tak fungovalo. V tom, keď vidím hniezdo so žltochvostom s mláďatkami, a vidím, ako ich rodičia kŕmia. Cítim radosť a vďaku voči tomu Nadprirodzenému, že sa to môžem vidieť. Ako som povedala, nie som veriaca patriaca k nejakému konkrétnemu vierovyznaniu, aj keď mám bližšie ku kresťanstvu, lebo to jediné tak trochu poznám. Nezahlbujem sa doň, sú tam tie rôzne rozdiely medzi jednotlivými kresťanskými náboženstvami, a ja neviem posúdiť, kde je pravda, a ani si nemyslím, že to je dôležité. Ohľadne Desatora, asi toľko, človek má mať charakter - to je všetko.

je to

To sa aj mne stava s tym otvorenim knihy, hociakej a zrazu presne o tom o com premyslam. Ten jav sa aj nejako vola.

Zuzana209

Odkedy som veriaca a hľadám úprimne Boha, tak zažívam more nadprirodzených veci - vediem si už druhý rok denník týchto udalostí a je ich nesmierne veľa. Nejde o udalosti, v ktorých pozorujem duchov....ale o udalosti v ktorých Boh ku mne prehovára a to rôznymi spôsobmi - počujem pieseň, premýšlam o niečom a v tom mi niekto zavolá a dá mi presnú odpoveď, modlím sa za človeka a ten naozaj dostane pomoc v chorobe, keď si náhodne otvorím Bibliu nájdem tam zrovna text ktorý odpovedá na to, čo ma momantálne trápi, keď mi je smutno - pošle mi Boh do cesty zrazu niekoho, kto sa mi už dlho neozval a pod. je toho proste veľa. Vôbec nerozumiem prečo ľudia hľadajú nadprirodzeno mimo Boha...teda mimo úprimného obrátenia a Biblie. Dnes sa to považuje za "prežitok" ale pritom je to odpoveď na všetky otázky a trápenia...zároveň cesta k Bohu je plná mystiky. Boh je osoba, teda nie nejaká energia nad oblakmmi - prihovára sa duši človeka ako Priateľ a pomáha s každou praktickou maličkosťou, ak o to človek samozrejme stojí. Po dvoch rokoch kresťanstva viem, že všetko dobré v živote som dostala od Boha a každý deň Mu ďakujem.

Odporúčam napr. tieto svedectvá skutočných veriacich:
www.youtube.com

SPT

Problem je ten ze fotky sice mam ale prave tu jednu fotku skm hladal uz dlhsie a neviem ju najst ani v mobile ani v pc nikde. Dost ma to irituje bola to cennost a nechce sa mi ver8t zeby len tak sama od seba zmizla.