Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte
Tehotná
salalalalala, indy píše, že je si vedomá toho, že musí niesť zodpovednosť za svoje činy...
prepáčte, ale asi som fakt staromodna... ale mne nepríde ísť na potrat moc zodpovedné.
Ak to nazývaš pomotávaním hlavy a blbosťami, tak potom ak ja pomotávam hlavu svojimi rečami o zachrane života, tak tak aj ostatní jej ho pomotávajú tým, nech na ten potrat ide. Si myslíte, že tým, že pôjde na potrat, tak všetko tým končí? však žena s tým žije potom celý život.
Píšete - je mladá na to, aby vynosila zdravé dieťa. Ale nemyslíte, že ak má vek (duševný či fyzický) už na to, aby sa milovala so svojim priateľom, tak má vek i na to, aby to dieťatko aspoň donosila?
Zbavovať sa "vecí" (vo všeobecnosti),ktoré sa nám nepáčia, ktoré nám nevyhovujú....miesto toho, aby sme sa im zodpovedne postavili.
Čo sa týka komunikácie s rodičmi, samozrejme som za to, aby sa aspoň s maminou porozprávala.Predsa len žijú v jednej domácnosti. Indy,tak choď za maminou, že by si chcela s ňou niečo prebrať, či by si nenašla čas. Uvidíš, potom už nejak začneš, že máš priateľa a čo sa stalo, ako sa veci majú....
Len to moc neodkladaj :)
indy 223 už si to povedala tej mame?idete k tej doktorke,mame to oznám ona to musí s tebou riešiť či pôjdeš na potrat alebo nie je len tvoje rozhodnutie prípadne priateľa lebo on by sa o to musel starať keďže je dospelý.....
lucii4 tak sa dohodnite ze ked to dieta pride na svet tak si ho ty adoptujes a budes sa onho starat az do jeho dospelosti. A takisto vsetky ostatne neplanovane deti. Lebo taketo reci, ze niekto sa postara, niekto mu da lasku, ale ja to nebudem, to si povie kazdy a decko zostane v decaku az do osemnastky ked ho vyhodia na ulicu a staraj sa alebo skap. Ked si adoptujes aspon jedno nechcene dieta tak sa mozme bavit a budem ta brat vazne ale ty mas len reci nech sa vsetko nechcene narodi a potom - nech sa niekto postara ale hlavne mna s tym neotravujte.
PODLA MNA JE TATO TEMA VYMYSLENA A NIEKTO sa na vas , ktori ste na to skocili dobre zabava
ojka, pre teba je to ekvivalent vrazdy, pre mnohych nie. Nepresviedcaj ju o svojich blbostiach, mladej babe pomotas hlavu a znicis zivot v 16 rokov. Dieta nechce, je rozhodnuta, prosi o rady ako to povedat rodicom, nie o to, aby sme jej tu radili ci si ma dieta nechat. urcite je lepsie ist na potrat ako teraz aby v 16tich cele jej okolie riesilo, ze je tehotna a dava dieta prec. Zrejme chodi do skoly, neviem ci to dost dobre predstavit. Teba na potrat nik ist nenuti, ked mas s tym problem, ale neodhovaraj toho, kto sa tak rozhodol. Tvoj zivot to neovplyvni, jej ano.
abhol, takže mať depresie z toho, že som dala dieťa na adopciu (dieťa stále žije) je zlé..... ale ísť na potrat(pre mňa to je ekvivalent doslova vraždy), tak to je už akože v poriadku? Čo je zlé na tom, keď už by to dieťa aj vynosila, aby ho dala na adopciu, aby mu dala šancu na pekný život? Podľa jedného životného príbehu by sa predsa nemalo hodnotiť všetko....
možno sa vám zdá môj názor divný, ale upozorňujem vás, že nepozerám ani Modré z neba, ani romantické filmy. Viem, čo sú hniezda záchrany, a mám aj kamarátky/kamarátov, ktorí vyrástli v detských domovoch. Áno, bývajú aj ťažké chvíle, ale myslím, že každý z nich je vďačný za život, lebo prežili a prežívajú aj veľa toho pekného.
dakara559.. áno určite to je fake v 16-stich rokoch nemám čo na robote len zakladať falošné fóra aby ma ľudia ľutovali a snažili sa mi pomôcť.ach
Este raz :viete ake he hrozne budete mat narodky 18 rokov a oni prinesu 300 evri a povedid vela stastia a vy skobcutr na ulicu s 300 eurami na cely zivot.nemate nikohi ani babku sestru brata tetu ujka oca mamu.ze uplny fail.tak uz ticho
Pharmatex + kondom a este k tomu prvy sex a hned tehotenstvo. Nejak sa mi to nepozdava z hladiska teorie pravdepodobnosti. Zeby fake?
A je to jej vec tak ju nechajte a nepresviecajte o blbovibach.prostw to decko nechce a basta.je mlada na to aby vynosila dietatko.Este sa narodi chore.A ty povedz mame ze si tehotna ze sa to stalo a pockaj ako sa vyjaderi.ak ti poda ruku vynos ho ak nie tak chod na potrat