Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte
Tehotná
MultiLevel, sama píšeš, ona je ešte dieťa.... tak prečo robia veci, ktoré nie sú určené pre deti?
Dnešný svet mi príde celý postavený na hlavu... však nikde nie je napísané, že to dieťa musí vychovávať, keď ho už tak silou mocou nechce.... ale potrat? prečo? je to podľa mňa zbabelosť....
Chapem ze to mas teraz velmi tazke. Ani ja by som nedokazala mat a vychovavat dieta v tom veku, vtedy som sama bola este decko. Budes to musiet povedat rodicom, alebo aspon mame, nic ine sa neda robit. Ale najskor chod k lekarovi nech ti to potvrdi. Potom povedz mame. Chapem, ze sa bojis jej reakcie, ale ziadnu inu moznost bohuzial nemas, mozno bude kricat, ale budes to musiet nejako vydrzat. Pokial rodicia nie su fanaticki veriaci tak ti to isto podpisu.
Hlasi sa moralistka - nabuduce si davajte pozor :) Ak vam kondom nepraskol, museli ste spravit chybu niekde inde. Nemali ste pred tym petting? Neskusal to chvilu bez kondomu?
Jasny nazor na interupciu v tomto pripade nemam. Kebyze si starsia, tak ta prehovaram, aby si na potrat nesla a niesla zodpovednost za svoje ciny. Ale si velmi mladucka, sama si dieta...preto v tvojom pripade by bol potrat lepsie riesenie, ako keby dieta malo vychovavat dieta...Ale zas mi je luto to toho babatka, ono za nic nemoze. Drzim palce nech sa rozhodnes spravne :)
mame by si to mala oznámiť ihneď a zajtra ísť k lekárovi zbytočne nečakaj choď jej to povedať a popros ju aby s tebou zašla k lekárke najlepšie zajtra
Prepáč, možno keby sa to stalo mojou hlúposťpu a nezodpovednosťou, mala by som väčšiu potrebu zobrať na seba zodpovednosť.
Rodičom to určite poviem v najbližších dňoch.
indy, prepáč, ale takto si predstavuješ preberanie zodpovednosti za svoje konanie? Rodičom určite o tom povedz, ale nerob unáhlené závery a rozhodnutia.....
adopcia, hniezdo záchrany...keď už ide o tie financie,ako spomínaš....Je ale inak smutné, že v dnešnej dobe o takýchto veciach rozhodujú peniaze :-(
Rodičia vedia že mám priatela, on má 19 práve začal chodiť na vysoku.s matkou si rozhovor neviem ani predstaviť, ona nema zaujem ma ani pozdravit po prichode nie ešte niečo takéto.s babetkom by mi nepomohli rodičia,nakolko mám päťročneho brata s ktorým maju dosť starostí.
Áno viemake sú riziká potratu ale ak mi to rodičia povolia pojdem tam bez zaváhania, už teraz mame problém žiť od výplaty do výplaty, dieťa nepripada do úvahy.
indy, asi budem ďalšia, ktorá sa ťa bude snažiť odhovoriť. Ano, si mladá, a budeš to mať pri výchove ťažké. Ale ak sa chceš už od tej výchovy a starania sa odosobniť, tak nechoď na ten potrat. Čo by iní dali za to, aby mohli mať vlastné dieťa.Radšej dať do hniezda záchrany, na adopciu, ... A možno nemáš najlepší vzťah s rodičmi, ale možno by sa v nich niečo po tejto správe zmenilo, a tvoja mamina by ti možno s výchovou aj rada pomohla. Podľa mňa potrat nie je zodpovedný prístup a riešenie... prepáč,ale to si tu asi nechcela počuť.
Držím ti palce, aby si sa správne rozhodla ((-:
indy223 tak ja budem prva,ktora ti napise,aby si si to s tym potratom este rozmyslela.Viem,ze si mladunka,ale poznam take pripady,ze mali v mojom okoli take mlade baby deticky a su krasne a rodicia tiez neboli nadseni ale zvladli to spolu...Pisem to aj preto,ze moja dcera ma problem otehotniet ,co vsetko si musela vytrpiet a aj ako hrozne tym trpi ,tak vaz si to ,ze mas ten dar a je uz len na tebe ako s nim nalozis...Najprv by som zasla ku gynekologovi na odber krvi,aby ti vedel zistit ci si naozaj tehotna a potom najst si tu spravnu chvilu a zverit sa rodicom a potom hladat riesenie aj spolu s frajerom,ved nikdy nie je tak zle ,aby nemohlo byt este horsie...Uvaz si aj nasledky,ale je to tvoj zivot samozrejme a je na tebe ako sa rozhodnes..
A praskol vam kondom alebo ako sa to potom mohlo stat? Ach jaj. Velmi ma to mrzi, budem na teba mysliet, toto je strasna smola a este k tomu na prvy krat :( Ak je to s tymi testami tak, tak hned zajtra utekaj k lekarke. Za mamou chod idealne hned, nech ked tak ide k doktorke s tebou, nemas na vyber, povedat im to musis. Aj ked je to neprijemne, mozno vas prave toto zblizi. Jednoducho jej povedz ze sa s nou potrebujes doverne porozpravat a zacni zrejme od zaciatku s tym, ze mas priatela a ze ste sa teda rozhodli to posunut dalej a aj napriek dvojitej ochrane sa stalo to a to. Drzim palce.