Tehotná

Príspevok v téme: Tehotná
indy223

Dobrý deň,potrebovala by som radu.mám 16, som tehotná a netušim ako to povedať rodičom.Aj ked som nemala nechraneny sex, chápem že zodovednosť za svoje činy musím niesť avšak s rodičmi nemam absolutne žiadny vztah, sme si ako cudzi, vôbec sa nerozpravame a nikdy sme sa ani nerozpravali napriek tomu že spolu byvame.prosim pomôžte

Tibro

No pozor, ja mám menej ako 30 takže žiadný dedo niesom. A to, že majú tu holky morálne zásady nemusí automaticky znamenať, že sú staré. Tí amoralisti budú mať menej ako 25 to súhlasí. Ako sa tu už spomínalo je to výchovou. Poznám ľudí čo majú 30 a majú lepšie názory ako ľudia čo majú 50. Vek v tom nehrá rolu. Je to v človeku samom.

Ondrej_333

Andrejka, a čo vy ste si hypotéku v nebankovke vzali, alebo ste si kúpili rusovecký kaštieľ na splátky?
Z 3.000 dve osoby horkoťažko vyžiť... ?!

Inak súhlasím s "tetami moralistkami". Nepočul som o prípade, že by niekto na SK od hladu zomrel, aj keď má viac detí - toto nie je o peniazoch.
Toto je to o postoji k životu. Ak by sa obidvoji rodičia mladých k tomu
postavili inak, tak potrat ako alternatívu nepripustia.
Stavil by som sa, že amoralisti majú väčšinovo pod 20 a moralisti väčšinovo nad 30 rokov.
S pozdravom ujo Moralista.

Andrejka 1

Vazte slova ludia prosim
...Potrebujete sa stale navazat do ludi a riesit co je pre a proti.Bohuzial doba a zmenila a je tazka stat nikomu nepomoze ak dievcina nerobila nedostane 5 centov matersku.Neviem ake naroky mate vy na vychovu alevja zarabam 1000 eur moj manzel 2000 ale dieta si nemozme dovolit pretoze hypoteka a ucty zozeru znacnu cast rozpoctu.zostava chabych par korun na zivot.Na dovolenky nechodime ako je rok dlhy, nekupujem ziadne nove oblecenie,nechodime sa bavit a ak ano potrebujeme minimalne 100 eur vsade tam kam sa vybereme a to prosim pekne nepijeme.Skolky su plne a cez znamosti a uplatky sukromna skolka ratajte 300 euro.samozrejme modlite sa ze si udrzite pracu ked sa vratite po materskej a ci vas odtial nevyhodia.Dieta je luxus to Vam dufam nemusim hovorit.Dievca sa spravne rozhodlo trpela by cela rodina.Skuste sa pozret na to aj trochu inak.Ono potrat neni taka katastrofa horsie je ked decko vyrasta v nelaske a chudobe.Vy ho musite vychovat dat mu najlepsie skoly studijne pobyty v zahranici aby malo dobre vzdelanie.Uvedomte si ze bude chciet chodit na kruzky bude potrebovat doucovanie bude chcet citat knihy jazdi na koni napriklad.musite snim vsade chodit ona sa nebude predsa svami nudit doma.ono chce objavovat svet!a co bude zadubene lebo bude vyrastat so 16 mamou a otcom ktory ma 19 rokov a bude mamu podvadzat lebo bude nevybureny?a decko skonci alo dalsi nezamestnany?vsak dieta neni na rok.Co sa stalo to sa neodstane.A vdaka bohu mame metody ako zabranit nezelanemu pocatiu.Keby vsetci tal rozmyslali nemame na svete dementov.A naopak ak vy si myslite ze je hlupa ja si myslim ze prave ze nie.Vela mladych dievcat si dieta nechce vziat a poton cely zivot sa iba trapia lebo nezvladaju situaciu zacnu napriklad pit maju nefunkcne vztahy a pod.Clovek robi chyby a ona ich bude moct cely zivot napravat je mlada.moje kamosky tiez boli na potrate a dnes su znicj skvele matky.Aj moja mama bola na potrate a vychovala krasne 3 dcery co su v zivote velmi uspesne a este ma svoju 4 nevlastnu o ktoru sa prikladne stara.

Žužova

Moralka,máš v tomto pravdu a mať sex v 16 je trošku cez,, to beriem a suhlasím. Ale tak chranili sa,nevydalo..tera su nasledky a to že si to dieťa vezme je už jej vec tak načo to odsudzovať ,každý ma pravo ma výber. Aj ked to je smutné vobec celá tá sitácia,nikdy neviete akoby ste sa zachovali vy pokial by sa vam to nestalo.
Ja som tiež moralne založená a su veci ktoré by som prosto nerobila..neodsudzujem takých ludí ktorí ich robia,možno ich len nechápem?
v 16 som neriešila chlapcov ani sex, neznášam podvádzanie partnerov,sex na každom kroku s každým.. je to hnusné a je vela ludí ktorým morálka nič nehovorí..ale nech.Pokial sa ma to bytostne netýka je mi to jedno.
,,moralista" nieje nadavka ani nič ,aspon ja to tak nemyslím tak to neberte v zlom.
Nech si robí každý čo chce ale nech si nesie následky. Tu je následok interupcia,ok ..nech ju postupi ved ten plod ešte nieje vyzreté decko ...pre mna to vražda nieje. či to raz bude lutovať to už bude jej vec. Možno to lutovať nebude a bude to brať ako správnu vec,že to tak malo byť,urobila to čo musela a urobila správne. o par rokov sa može toho vela stať a ona si povie,uf keby mam ešte teraz aj babo tak by to bolo 100x horšie.
Verím že dievča sa týmto poučilo a už si dá bacha v posteli.ked nie tak to už by bolo o inom,už by som to brala trošku inak ,to už by bolo fakt hlúpe a myslela by som si že dievča ma IQ hupacieho kona ,ale jej sa to stalo raz. Netreba to odsudzovať,človek sa učí na vlastných chybách.

lennie

ja si osobne myslim, ze ak je dievca zodpovedne, kludne moze mat aj 15 rokov a sexovat od rana do vecera kolko chce... otazka je len kolko z nich je zodpovednych??? treba si uvedomovat ze aj ten pozitok moze pri zanedbani ochrany priniest nieco nechcene,... a ked je niekto nezodpovedny uz na beznu, v tejto dobe velmi pristupnu ochranu, tazko bude schopny zodpovedne niest nasledky... - teda skonci to zbytocnym potratom popripade veselou chorobou...

zeleny had

uf tazke citanie. Ale musim suhlasit s príspevkami tzv. moralistov ako ste ich nazvali. Velmi dobre a pekne nazory maju.
moralka krasne si to napisala. Mas recht.