Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte

Príspevok v téme: Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Boris26

Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?

0vecka

2 MultiLevel akurat ze najomne neplati lebo plati hypoteku... z ktorej polovicu by fakt platit nemala ale mala by teda platit polovicu bezneho najomneho za taky byt....

DontWorry

A autor temy sa akosi vyparil, asi stratil chut diskutovat...ani by som sa mu nedivila :D

Vôbec by sme sa tu nemuseli natahovat vsetci navzajom. Cela odpoved znie, ze najom a energie a tie veci s tym spojene by sli pol na pol kedze v byte by zili obaja a jak vodu tak elektrinu, plyn by pouzivali spolocne...

Nakupy raz jeden raz druhy, podla toho kto by skôr siel do obchodu alebo uz by sa dohodli priamo na mieste kto vytiahne peniaze..ale nehadala by som sa s partnerom, ze dnes platis ty lebo minule som platila ja :D..

Naco tolko kecov okolo toho? Cize pre Borisa - podla vysky najomneho si to vydel dvoma a dostanes sumu kolko by ma prispievat a vedz, ze s tym dojde aj sama ;)

0vecka

2 MultiLevel a najomne by akoze nemala platit?? podla mna normalka polovica najomneho a nakladov a hotovo..preco by mala platit len naklady?

MultiLevel

Jemiiiin, ja mam pocit, ze niektori tu nevedia citat alebo co :D Ziadna zena tu nenapisala, ze jej ma chlap vsetko platit.Pokial ja dobre citam, kazda jedna sme sa tu vyjadrili, ze poplatky od inkasa, stravy az po neviem co by mali ist pol na pol, cize OBAJA by mali na chod domacnosti prispievat rovnako. Avsak je nemyslitelne, aby si niekto vzal hypoteku na seba a potom premyslal nad tym, aby mu ju niekto pomahal splatit. A je jedno, ci si tu hypoteku vzal muz, alebo zena... :)

Slobodna

Ak priateľka pracuje - normálne fifty-fifty. Ak nepracuje, počkaj kým si prácu nájde. Hypotéka určite nie, nie ste svoji a mohol by byť s tým problém. Majetok si stráž a náklady deliť na polovicu. Nevidím v tom žiadny problém. Ja by som sa svojho priateľa na rovinu spýtala, koľko mám platiť. Peniaze sú delikátna záležitosť, čiže pýtať si to od nej môže nastať problém. Ale jej by to malo samej docvaknúť.