Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?
Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
kablica on nemá s čoho ťahať hypotéku a ide si ju vyúčtovať od priateľky ach jaj keď na to nemá nech si to neberie čo machruje ľahko sa machruje a potom vyvaľuje oči aký plat má priateľka však keby prišla to by sa hodilo aj keď niečo doloží :D :D :D najlepšie jej to naúčtovať všetko lebo má vysokú výplatu či rovnakú ako on to dievča až má rozum zostane bývať tam kde je nakoniec on to navrhol tak nech jej dá ihneď čo bude platiť to je podnájomník žiadny vzťah....
presne tak, podla mna su muzi vacsi kalkulatori a zlatokopi nez zeny...
hehe hehehehehe :D ak nemáš na hypotéku tak si ju neber!a neťahaj do toho priateľku ......
vy zeny ste zaujimave osoby, mate plnu hubu reci o emancipacii, ale co sa tyka penazi, tak by ste sa nechali vydrziavat, to vam nevadi... tam uz potom nastupi \"ved chlap sa ma postarat\" alebo podobne uvahy... najlepsie je \"to nema s laskou nic spolocne\" :DDD no nic zasmial som sa schuti
zakladateľ témy sa stiahol do úzadia a sám by si mal priznať že hľadá podnájomníka a nie priateľku lebo tej by to bolo samej jasné že vždy do toho bytu niečo kúpi a svoje poplatky si bude platiť čo by boli navyše, najlepšie by bolo zostať každý bývať vo svojom a neskôr si kúpiť spoločný byt až dovtedy nebude koniec tej frašky... :)
Keby ju mal naozaj rad, tak sa tesi z toho ze ona moze mat u neho nizsie naklady na byvanie ako u svojich rodicov, lebo ak niekoho milujes, tak mu doprajes a chces pre neho len to najlepsie. Ale on kalkuluje ako na nej zarobit a to je podla mna chore a s laskou to nema nic spolocne! Desne aki sebecki a vypocitavi vedia byt niektori muzi.
jezis..neverim co citam..a on je jej partner/nadejny manzel alebo vystupuje voci nej ako lizingovka, ci banka? ked mu ma splacat opotrebenie bytu, resp. amortizaciu auta, ked si ho nahodou pozicia?
a ze dnesne vztahy vyzeraju tak ako vyzeraju..ked tu maju podaktori taketo vychcate nazory..kam sa podela laska, z tohto kalkulu mi je na grc..esteze som stretla v tomto svete niekoho normalneho..aspon si vdaka tomuto foru viem vazit to, co mam..a rozhodne nehovorim o majetkoch a materialne..sa zamyslite podaktori
Sejla, čo píšeš je len o slovíčkach. Ona sa tam aj tak bude cítiť ako ponájomník, je jedno koľko prispeje, aj keď 0€.
Toto treba principiálne inak riešiť.
Sejla, moja partnerka neplatí ani za benzín, ani za právo sedieť v aute. Nevidím dôvod - auto je moja starosť, lebo sme sa tak dohodli.
Podľa svojich možností finacujeme spoločný život tak, aby sme mali obidvaja +/- rovnakú životnú uroveň.
Ale to je náš prípad, ako je to inde ma moc netrápi.
Ja som len objasňoval, koľko je polovica nákladov na bývanie, že to nie sú len energie, nič viac, nič menej.