Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte

Príspevok v téme: Kolko vypytat penazi od priatelky na byvanie v mojom byte
Boris26

Ahojte,
chcel by som sa opytat ako by ste sa postavili k tejto situacii.
Byvam sam v 2-izbovom byte ktory som si zobral na hypoteku. Kedze mam priatelku ktora byva v rovnakom meste ale este u rodicov, chceli by sme byvat spolu. Ja navrhujem aby sa nastahovala ku mne ale pravdu povediac neviem aky financny prispevok mam od nej vypytat. Hypoteku splacam 200 eur mesacne. Naklady za najom energie a internet ma vyjdu okolo 150 eur. Kedze hypoteka je moja, pride mi blbe aby mi prispievala na nu kedze byt patri mne, avsak ak by sme sa mali delit iba o energie pride mi tiez nespravodlive ak ona bude platit iba 75 eur aa ja 275 a pritom budeme byt uzivat spolu. Taktiez nase platy su rovnako vysoke. Samozrejme jedlo, drogeria a tieto veci pojdu napolovicu.. Ako by ste sa postavili ku tejto situacii a aky velky financny prispevok je podla vas spravodlivy?

Sejla

hehe: to nie je vydržiavanie, keby platila polku nákladov. Veď väčšina žien tu napísala, že by od priatela nepýtala peniaze za hypotéku, rovnaký meter pre obe pohlavia...

hehe1

a preco by jej pri rozchode mal vracat nejake peniaze? :D normalne najomne... ale skusme ako tu ondrej pise otazku otocit opacne, som zvedavy na tie reakcie... elsa ty co davas moje? ake dieta? rec je o niecom inom...

5.5elsa

kamarát je ženatý hypotéku splácal sám za slobodna aj keď je teraz ženatý lebo ju nenapísal ako spolumajiteľku tým pádom tvrdí že ju môže kedykoľvek vyhodiť takže ona má splácať pohádajú sa a povie jej tam sú dvere no nie iné poplatky áno hypotéku nie poplatky len čo sú navyše toto sú vypočítavé vzťahy

kablica

hehe, nech pokojne priatelka splaca aj hypoteku, ale az po uzavreti manzelstva.
vtedy bude majetok spolocny a platia zo spolocneho. ak byt nie je ani castou jej, nevidim dovod splacat hypoteku nan zobratu. a to iste budem tvrdit, aj ked sa pohlavia vymenia.

5.5elsa

ondrej 333 :)presne tak aj keby to bola žena v tomto prípade vieš ak sa jedná o hypotéku tak tú si má platiť sám/a ostatné spolu ale to je zasa pri maželoch ondrej čo je spoločný účet hm

Sejla

tá priateľka by si mohla zobrať vlastnú hypotéku. S frajerom jej nikto nezaručí, že ak sa rozídu, tak jej vráti peniaze, ktoré mu dala na "právo bývať v jeho byte"

5.5elsa

hehe to je jej vec kde bude bývať to čo tu riešiš on ju tam volá čo ty také musíš platiť ešte len budeš keď budeš mať dieťa to sa teš alebo žiadne nemaj ach jaj choď sa rozkrikovať na nejaké detské fórum hehe hehehehehehhehe

Ondrej_333

Dámy, nedá mi nerýpnuť si trochu.
Boli by ste také rozhorčené aj vtedy, ak by túto tému založila žena?

hehe1

neber si hypoteku? a kde bude potom ta "priatelka" byvat? s rodicmi? ci ako? ved prve co zeny chcete je vlastne byvanie, ale prispiet nan, to uz nie... ako vravim, ze najlepsi je nazor, ze ked pyta opravnene peniaze, tak to nieje laska, ale ked ho chce vyuzivat a nic neplatit, tak to laska je ... to je zenska "logika" :D