Mala som 5-rocny vztah so zenatym muzom. On ma dve deti, ale uz su dospele. Cely cas mi hovoril ako mu to v manzelstve neklape a ako ma ma rad a chce zit so mnou. Ja mam dospeleho syna ale pred tyzdnom sa odstahoval do vlastneho bytu. Tak som ostala uplne sama v domceku na dedine. Pripadam si osamela ako prst. Mam kamaratky, ale to nie je ono. Ratala som s tym, ze sa rozvedie, ale miesto toho sa vratil k zene. Prestal mi volat, neberie telefony, neodpoveda na maily. Neviem co mam robit. Nechce sa mi verit, ze na cely nas vztah mohol takto zabudnut. Ved mi stale hovoril ako ma ma rad a stale mi daval najavo ze chce uz do smrti zit iba so mnou. Ako to mohol urobit? Ako sa mohol vratit k manzelke, ked ju podla jeho slov uz davno nema rad a nerozumeju si spolu. Vraj spolu uz dlhe roky neziju ani sexualne. Tak co toto ma znamenat, ako si to mam vysvetlit? Uz to bude mesiac co som ho nevidela, neda sa s nim nijako spojit. Najskor som si myslela ze si zacal s nejakou inou ale potom som zistila ze naozaj travi cas len so svojou zenou a rodinou. Je mozne, ze by mi cely ten cas klamal? A preco to robil, ved som vedela ze je zenaty, nemusel si vymyslat ze sa chce so zenou rozist. Poradte mi co robit, ako sa s tym zmierit? Mam ho stale rada. Chcela som si to s nim nejako vysvetlit, ale uplne ma ignoruje. Preco si so mnou nesadne a nevysvetli co sa stalo. Nicomu nerozumiem.
Opustil ma, vratil sa k manzelke - preco?
Mozno je zbabely, ale neverim tomu, ze ma nema rad a ze ma rad manzelku. To ako sa o nej vyjadroval jasne svedci o tom, ze mali velku roztrzku. Ved on ju doslova nenavidi. Vzdy ked prisiel z domu kam chodil uz iba obcas prisiel nastvany a zuril ze sa zase pohadali. Ako by sa to mohlo tak odrazu zmenit? Co sa ta manzelka premenila na medovu princeznu?
Nech uz pisete cokolvek, myslim ze ho nepoznate, preto ste k nemu take kriticke. Ja mam niekde vnutri pocit, ze je na to ine vysvetlenie, ze sa muselo nieco mimoriadne stat. Mozno ho pritlacila zena, mozno mu dala na krk noz, proste nema odvahu sa so mnou stretnut z nejakej vaznej priciny. Lebo viete, cely ten cas nam bolo spolu krasne. Uz sme zili takmer ako manzelia. Planovali sme si spolocne akcie atd. Mame toho prilis vela spolocneho. Neverim, ze na to mohol len tak z hodiny na hodinu zabudnut.
ja verim, ze ju to sakramentsky boli, ale s tymto proste musela ratat
bohuzial, ale sla do vztahu so zenatym a uverila reciam, nie jej prva ani posledna
ojedinele sa stane, ze to chlap tak fakt mysli, ibaze taky jedna rychlo a do roka je rozvedeny a zvysok (väcsina) zavadza
ale dospela zrela zena by toto mala vediet
no v určitom zmysle pravdu už vie, len či jej je ochotná uveriť. Očividne mu je rodina prednejšia. Už nechce riskovať jej stratu. A to je dobré. A zakladateľku to prebolí a pri troche šťastia sa poučila a nepremrhá ďalšie roky svojho života so ženatým...
Fleur-de-lis: pravdu by jej nepovedal
pravdu jej najskor poda iny muz, ktory urobil nieco podobne a ta ju bude boliet
a ak ty chces raz byt stastnejsia, NIKDY nelov v zadanych a zenatych vodach
je to priam ucebnicovy priklad
kolko mas rokov, ze si 5 rokov cakala na jeho slubovany rozvod?
9 z 10 chlapov riesi manzelsku alebo partnersku krizu presne takto a vobec nemusi byt ani 10% z toho, co ti nakecal pravda, akurat mali nejake problemy
iste mu s tebou bolo super, prijemne chvile, sex, atd., cim si krasne vyvazoval problemy doma a robil tak,aby jemu dobre bolo a drzal ta pekne recami, dokym ta potreboval
spominas, ze sa tvoj syn vystahoval, to on iste vedel, ze ten moment sa blizi, iste vedel aj to, ze to ty myslis vazne a kedze on nemienil s tebou naveky ostat a rozviest sa s tou svojou, tak zdrhol, kedze by v tom dome s tebou ostal sam a asi by si zacala na neho tlacit
no a doma - spali spolu v jednej spalni, ci spal v inej izbe? väcsina podvadzajucich zenacov spi nadalej so zienkou v jednej posteli, to si pis...
a naco by sa mal rozvadzat, asi to doma nie je az take zle a ani o majetok nepride
zelenalinka, no mrzí ma to, ale je to jednoducho povedané egoizmus. Môžme to okrášliť tým, že ho ľúbiš (aj keď nakoľko ho ľúbiš a na koľko potrebuješ je otázne, pretože ľúbiť neznamená potrebovať). Ale aj tak to ostáva egoizmom.
Myslím, že nám je tu jasné, že si v tom citovo, že je to pre teba ťažké, že ťa to bolí. A ver mi, že sa z toho neteším.
Ale nie si malé dieťa, a každé konanie má aj následky a ty teraz zakúšaš následky svojho nemúdreho rozhodnutia. Prosto si si nevybrala dobre. Či sa ti zdal ako tvoj ideálny partner alebo nie je druhoradé, pretože prvoradé je, že on už mal manželku. Ženu, ktorú keď si bral, tak k nej cítil možno ešte viac ako k tebe.
Ja ti naozaj prajem, aby si si našla dobrého partnera a nebola osamelá. A pre pokoj tvojho srdca možno aj vysvetlenie z jeho strany, aj keď kto vie či by bolo pravdivé.
Ale pravda ostáva taká, že ste sa obaja zachovali veľmi egoisticky. A egoizmus nič dobré neprináša, určite nie z dlhodobého hľadiska.
No asi ta jeho manzelka az tak zla nebola ked sa k nej vratil a chce s nou zit. Si fakt hrozne naivna, ako mozes vediet ze spolu sexualne nezili, zila si s nimi a striehla v ich spalni pod postelou? Ty ten vztah potrebujes ale on evidentne nie, tak sa konecne spamataj. On potrebuje svoju manzelku tak je s nou. Mozno mali predtym nejake problemy, ale evidentne ich zvladli a chcu spolu zit. Tak ich respektuj a prestan ho vkuse otravovat. Len sa mu tym viac a viac sprotivis. Aj tak sa k tebe uz nikdy nevrati, tak sa radsej staraj o svoj zivot a najdi si iny zmysel zivota. Ked si zacnes so zenacom, musis s tym pocitat ze ho skor ci neskor omrzis. Keby chcel teba, uz davno by sa rozviedol a bol by s tebou. Evidentne ta nikdy az tak strasne nechcel a vzdy pocital s tym, ze ta ma len do casu.
Dost ste ma tu zhodnotili a hlavne skritizovali, ale nikoho z vas nenapadlo, ze asi ten vztah potrebujem. Citim sa velmi osamelo, toho muza lubim. Na rozdiel od jeho manzelky, s ktorou uz dlhsie nema ani intimny pomer. Dost mi o ich manzelstve rozpraval, nemam dovod mu neverit. Doma bol nestastny, snazil sa tam byt co najmenej. My obaja mame rovnake nazory na zivot, rovnake konicky. Bolo nam spolu dobre. To ze sa odmlcal ma velmi zasiahlo. Vobec sa nedokazem spamatat, neviem co mam robit. Stale sa mi nehlasi. Z casu na cas mu poslem SMS-ku, ale neodpovie. Neodpoveda ani na maily. Pisat list mu nechcem, lebo neviem, ci by ho nezachytila manzelka. Naozaj uz neviem ako dalej, co podniknut, aby sme sa stretli a vsetko si to vysvetlili. Uz ma napadlo aj to, ze nahle vazne ochorel, ale nie je to tak, chodi do prace, chodi s rodinou na vselijake akcie.