Isotretinoin Actavis

Príspevok v téme: Isotretinoin Actavis
Laik94

Zdravím,
svoje akné liečim už niekoľko rokov rôznymi mastičkami a nič natrvalo nezabralo tak mi doktorka zvolila liečbu izotretinoínom a to konrétne liekom ISOTRETINOIN ACTAVIS o ktorom som nenašiel žiadne informácie. Chcem sa spýtať či máte skúsenosť s týmto liekom. Zaujíma ma či musím prestať nosiť kontaktné šošovky a či ma to nebude obmedzovať v športe. Ďakujem
U doktorky nebol čas

RNG

yuky, prirodny vitamin A (retinyl palmitate)a nie jeho chemicka nahrazka je aj ucinnejsi, aj menej skodlivy v takych velkych davkach.
Ale kedze take predavkovanie vitaminami je uz skodlive, tak sa neodporuca. Ale sposobuje ovela menej skod, ako ta patentovana zamorujuca chemikalia, co bola schvalena ako liek. Naviac po case sa v tele spotrebuje, ked ju prestanes dodavat v tych velkych davkach ale chemikalia isotretinoin casto zostava ako permanentne zamorenie.

Yuki

RNG, vieme čo berieme... ale myslím, že ak sa roky trápiš s akné tak si ochotný vyskúšať aj to čo si odmietal. A ak si myslíš, že by si do niečoho takého nešiel.. ver mi, že si nemal také problémy.
A také veci ako strava, pohyb, pitný režim... všetko ovládam... aj endokrinologické vyšetrenia, gynekologické, alergológia atď. všetko v poriadku, ale keď sa raz toho neviem zbaviť a moja psychika je tiež už zničená, tak som si zvolila túto liečbu.

RNG

Isotretinoin, nech ho predavaju pod akymkolvek menom je pre cloveka skodlive zamorenie. Menenie nazvov je len na oklamanie zakaznika.

Yuki

Ahoj Mimi, píšem ako sme sa dohodli (neviem či si to prečítaš) takže mám prvý mesiac za sebou. Trápia ma suché pery, ale na tie už som našla ten správny produkt a suchý nos. Nemám problém s extrémne suchou pleťou, pravidelne ráno a večer nakrémujem. Cítim sa dobre, akurát čo nastalo je zhoršenie pleti. Pokračujem ďalej, dávku mám mierne zvýšenú, kožná povedala, že ak to dobre znášam môžem to striedať - jeden deň 30, druhý 40mg (doteraz to bolo 30mg).
Daj mi vedieť ako sa tebe darí.

Veronika89

Tak a už aj ja patrím do skupiny, keďže mi dnes doktorka predpísala Isotretinoin Actavis 20 mg. Mám to užívať 1-1-1. Mám problém asi 3/4 roka, tvoria sa mi už aj fľaky po vyrážkach, tak som zvedavá. Pre mňa je ťažká predstava začať nosiť okuliare namiesto šošoviek, ale vydržím aspoň mesiac, kým to najhoršie neprehrmí a uvidím. Verím v zlepšenie :-)

Yuki

Mimi, už mám nakúpené pomády, krémy, kvapky do oči, tak snáď ten priebeh liečby nebude drastický. Prajem nám nech sme na konci liečby spokojné a pekné :-)

Mimi42

Yuki, beriem to cca 2 mesiace a niekoľko dní a zatiaľ to beriem v pohode, len ráno mi ide vždy z nosa krv a mám suché pery, ale dá sa zvládnuť a občas aj oči ma režú a som taká unavená, že mi slzia tak si dávam kvapky do očí a aj do nosa. A hej krémovať to je jasné. Akné sa mi sem tam ešte tvorí, ale je to nič oproti tomu čo to bolo. Kožná mi povedala, že 2-3 mesiace to trvá pokým to vyjde všetko von, takže ak by sa ti to zhoršovalo tak nič si z toho nerob ono by to malo po čase miznúť :)

Yuki

Mimi, ďakujem. Vieš mi dať nejaké rady? S takýmto liekom ešte nemám skúsenosť a trošku sa obávam. Je mi jasné že krémovať, tvár, pery, telo a piť veľa vody.