Isotretinoin Actavis

Príspevok v téme: Isotretinoin Actavis
Laik94

Zdravím,
svoje akné liečim už niekoľko rokov rôznymi mastičkami a nič natrvalo nezabralo tak mi doktorka zvolila liečbu izotretinoínom a to konrétne liekom ISOTRETINOIN ACTAVIS o ktorom som nenašiel žiadne informácie. Chcem sa spýtať či máte skúsenosť s týmto liekom. Zaujíma ma či musím prestať nosiť kontaktné šošovky a či ma to nebude obmedzovať v športe. Ďakujem
U doktorky nebol čas

Deni878690

Liečba trva 9 mesiacov ??? Ja uz mam nervy na to , furt to vyzera hrozne este lepsie som to mala ked slm ich nebrala ja fak neviem , a tie ruky su strasne .

Yuki

tiež mi to dnes predpísala kožná, ale musím si overiť dávkovanie.. ako ste to brali? každý deň alebo každý druhý?

vitavi

Všetky tieto prípravky z lekárne zatláčajú hnis, tuky a hlieny do vnútra tela.
Preto na koži nie je nič vidno, ale obličky, pečeň a iné vnútorné orgány sú zaplavené odpadom, ktorý sa nevylúčil kožou a zlyhávajú.

Liečba by mala spočívať vo vylúčení vysokého príjmu látok, produkujúcich odpad - mlieka a mliečnych výrobkov, sladkostí, nasýtených tukov a všetkých výrobkov, ktoré ich obsahujú.

JuJu

Isotretinoin Actavis užívam asi týždeň a rozdiel nevidím žiaden ani zlepšenie ani zhoršenie (ešte skoro). Dávkovanie: 40mg ráno, 20mg večer a mám 20 rokov.
Predtým keď som mala 15 rokov som užívala AKNENORMIN a ROACCUTANE ráno 40mg večer 20mg na začiatku a po 4 mesiacoch 40mg a 30mg. Užívala som ich 9 mesiacov a pleť som mala ako bábätko. Až po vysadení pol roka na to sa mi vrátilo akné spať, vydržala som to doteraz a dala som sa na ďalší 9 mesačný boj s Isotretinoin Actavis. Uvidíme či po vysadení ostane moja pleť ako z rozprávky.

Z vlastnej skúsenosti:
Pri užívaní týchto liekov pre istotu užívam aj vitamíny LIV.52 - bylinný prípravok na pečeň, lebo predtým sa mi za tých 9 mesiacov zhoršili výsledky na úroveň alkoholika ktorý 50 rokov je naliaty v liehu. Po roku sa mi výsledky upravili do normálu.

Druhá nie veľmi dobrá skúsenosť z mojej strany je že pri užívaní týchto liekov som dostala cca v 6/7 mesiaci obličkový záchvat moje telo to evidentne nezvládalo no napriek tomu som celú kúru 9 mesačnú dokončila. ( Dúfam že tentoraz sa takým nepríjemným situáciám vyhnem )

Suchá pleť - tvár,ruky a pery na to sa dá časom zvyknúť, hlavne teraz v mrazoch kvalitný krém!!!

Deni878690

Ja som dnes bola u koznej zvýšila mi dávku na 40 , brala som 30 lebo mi to zatiaľ nezlepšilo ..len zo zaciatku sa mi tvorili take podkozne boľavé vyrazky ale teraz zmizli ako keby som ich mala na povrchu len neviem no
, hadam ze mi vyrazky zmiznú uz ich mam dlho a nic len mastičky a teraz to mam ako horsie este ale tak uvidime ale neviem ci mozem no ked tento mesiac neuvidím
Zmenu asi poviem ze chcem ine lieky ...sama neviem ..vedlajšie účinky : suché ruky a pery

Laik942

Tak píšem ako to prebieha. Beriem ho presne 3 mesiace (30g) a Pleť sa zlepšila ale nie nejak radikálne(aspoň sa mi netvoria nové iba zriedkavo), hlavne mám veľa jaziev po akné dúfam, že sa s tým bude dať niečo robiť. Vedľajšie účinky: súche oči len prvé 2 týždňe inak normálne nosím kontaktné šošovky a nič tak isto ani krv z nosa, pery treba natierať inak popraskajú a veľmi sa mi šúpe koža na tváry vyzerá to dosť divne hlavne keď to ráno primrzne :D Treba natierať krémom. Čo je horšie cca Každé 2 týždne sa my vytvorí na rukách za prstami nepríjemný ekzém . Doktorka vravela, že je to zo slnka ale neviem neviem :)

Mimi42

Ja to beriem siedmy týždeň a nedá sa to porovnať s týždňami dozadu. Verím, že do konca liečby budem mať pleť peknú aj bez make-upu :) A presne tak, treba na to len čas a veriť, že to bude dobré. Tiež som bola na tom psychicky zle, nechcela som chodiť medzi ľudí a myslela som, že mi nič nepomôže, pretože všelijaké mastičky mi nepomáhali a som rada, že som sa na tento liek dala, lebo som ho najprv odmietala.