Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

Maoam

ty kks, ludia, uz staci...

by the way, Mer, KAZDY jeden epileptik vie, co je to Grand-Mal zachvat...

a na to fakt nemusi mat VS ;-)

Prezyvka55

Meretseger moze robit aj pre rusov, aj pre ukrajincov aj pre mimozemstanov, ked raz robi na slovensku pre NESS RWE TSYSTEMS TELEKOM a podobne firmy tak robi monkey biznis, bezna opakujuca sa robota za lacny peniaz ide tu. A ta zaujima ostava v materskych spolocnostiach. Tu daju take sracky ako administraciu servrov hotline a take somariny. Jednoduche programatorske ulohy, nejaky maly kinder manazment.
Ved napis v akej firme robi, ci lepi ti?

anjelik *

Ten úvod znamenal len toľko, že obe sú si podobné v tom, že sa nechávajú obmedzovať svojimi postojmi. Nemyslela som to nijak inak a rozhodne nie ako urážku.

sewie

zial v kazdom veku za nieco odsudzujeme-deti odsudzuju ine deti ked su tucne alebo skarede ako dospeli by sme mali byt mudrejsi ale ...odsudzujeme chudobnych, "nevzdelanych",...prestanme s tym! nikto nie je lepsi ci horsi , sme proste odzlisni a to je na tom to zaujimave...:)

sewie

anjelik, ja neviem ako to vyjadrit len proste zrejme si inteligentna osoba-skus sa vzit do autorky temy, do toho ako sa citi-ak to vies, a precitaj si svoj uplne prvy prispevok. ja chapem co chces povedat ale citila som pri prvych vetach rozhorcenie, az neskor sa to vykristalizovalo...

co sa tyka slecny Mer, to co si napisala je cisty dokaz ze pani medicka nevie ako to v sucasnom svete chodi a ze vela ludi si vysku zaplatilo alebo vedelo ako podviest testy! ja som mala spoluziacky vymalovane fifleny co si nakupili testy od predoslych studentov a podvadzali kde sa dalo. rozum sa mi zastavuje nad znamim co su "inzinieri" a ja viem ze v hlave nemaju nic...takze to ci vysku mas alebo nie, nedokazuje inteligenciu!mam kamaratku co som si ista ze je nadpriemerne inteligentna ale obaja rodicia sa jej vzdali v detstve a zial nikdy nemala odvahu mat na seba vyssie naroky a je predavacka-znamena to ze je menej cenny clovek?!?!znamena t ze je hlupejsia?! znamena to ze je nizsia kasta?!

ja vas prosim ludia, prestante sa pozerat jeden na druheho cez diplomy ale radsej cez ludske vlastnosti ci realne schopnosti!mrzi ma ako sa k autorke chovaju, mam pocit ze jej rodina robi co vie, ja jej prajem len vela sily a TRPEZLIVOSTI s ludmi co nevedia v com spociva ludska hodnota

skosh76

Ja poznám jednú prevadavčku z podlavíc, ktorá má sotva ukončenú ZŠ.A asi pred cca 5 rokmi sa vyšvihla vďaka svojej šikovnosti na bohatú podnikateľku.Má nemenované 2 firmy, nie je vylučené, že má na účtoch milióny.Keď je človek šikovný, škola je zbytočná...Samozrejme, že je ju pre každý prípad lepšie mať.

MultiLevel

Dodam este, lebo som si precitala niektore prispevky...Ano, v davnom "stredoveku" sa k ludom s VS pristupovalo ako k tym mudrejsim a automaticky lepsim. Myslim, ze to nikdy neplatilo a v sucasnosti ani neplati. Ano, daky Doc. Prof. PhDrPhhd. ktory prispieva svojimi vedeckymi objavmi je urcite povazovany za inteligentnejsieho a hodnotnejsieho cloveka ako nejaka predavacka z Hornej dolnej, ale myslim, ze by sa k cloveku tak ci tak nemalo pristupovat tymto sposobom...ale ku kazdemu individualne a nie podla titulov.
Moj ocinko ma strednu ledva skoncenu, pretoze som sa narodila ja a bolo treba makat. Takze zmaturoval len tak tak...pracoval vzdy na stavbach a vdaka tomu, ze je sikovny a ctiziadostivy, casom sa vypracoval a zalozil si sam uspesnu stavebnu firmu....to ja len tak :) a ked toto niekto nepochopi...hold. Treba sa otvorene o veciach so svokrou porozpravat, alebo ignorovat ;)

MultiLevel

Och, jedina moznost ako toto riesit je asertivne sa o vsetkom porozpravat. Takto chodite okolo seba, riesite sa navzajom, ale do oci si nepoviete nic...Nemusi mat kazdy VS. Skola nezarucuje, ze je clovek sikovny, ze sa dokaze o seba postarat, nieco nadobudnut. A zas naopak. A o tomto by ste sa mali porozpravat...ze niekto ma VS, niekto nie, ale treba sa pozerat ako clovek zije, co nadobudol, ake ma plany, vizie atd atd...alebo to nerieste a v tom pripade ignorujte akekolvek reci
Moja svokra mi tiez kedysi davno povedala, ze je rada, ze jej syn si berie mna a nie zenu, s ktorou chodil predo mnou, lebo ja mam VS....Priznam sa, ze ma to absolutne nepotesilo, pretoze svorka ma v tom case este poriadne ani nepoznala a "cenila" si moju VS, nie to ci som dobry a sikovny clovek. Toto mohla z ust vypustit az neskor, az by ma trosku viac spoznala. Co keby som bola vysokoskolacka totalne neschopna do zivota? :D Moja kamoska promovala s cervenym diplomom a nevie umyt okna, lebo nevie ako vytiahnut zaluzie...tak ma niekolko rokov neumyte okna... :)