Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

katty*

počas súdu, po napadnutí, keď sudca si overoval moju totožnosť na občianskom zbadal titul Ing. okamžite ku mne pristupovali inak. dokonca som videla údiv, ako sa mi to mohlo stať a čo som vôbec robila v takej spoločnosti. áno, zdravotné problémy vás niekedy vyhodia a človek musí manuálne pracovať. samozrejme, že mi to dali pocítiť aj v práci. zakomplexovaní jedinci. Mer má pravdu. nech sa na to pozeráte akokoľvek.

matka22222

Meret,teraz zo všetkou važnostou ti vravim.Daj sa liečit na psychiatrii si duševne chora!Vela štastia prajem :-S

skosh76

Prestante na Meret útočiť.To nepíše ona, ale jej choroba!Aj ja som ešte pred troma rokmi písal normálne, pokiaľ som nedostal schizu...

Meretseger

Viete čo, tak seriem na vás. Kašlen mna túto tému; vy neviete prijať človeka s iným názorom, než má stádo. Užite si svoju netoleranciu! A potom, že KTO je tu netolerantný!
Have a nice day!

Dadula56

Mam taky pocit, ze Meretseger sa uz len dusevne ukaja na tom ako na nu vsetci reaguju a ze je zasa stredobodom pozornosti.

Meretseger

Už sa teším, až manuálne pracujúcich ľudí plne nahradia roboty a tieto svoje žvásty "nemala by si čo do úst, čo si obliesť, etc., etc." si budete môcť strčiť niekam ;) Pretože manuáli sú veľmi ľahko nahraditeľní, ale po kreatívnych, schopných ľuďoch bude dopyt vždy.
A pokojne tu na mňa útočte aj naďalej, mám vás úprimne na háku :D A svoj postoj nezmením!

ni-ka

nooo...som prekvapena prispevkami od Meretseger...stale tu od nej citam kolko toho ma za sebou, ako si ublizuje a reze sa, pokusa sa o samovrazdy, lieci sa na psychiatrii...cakala by som od takehoto cloveka trochu pokory, sucitu a empatie, iny pohlad na zivot, po tom vsetkom co zazila a ma za sebou...delit ludi na tych co maju a nemaju VS je myslim ze v dnesnej dobe, dnesnom systeme a v nasej krajine uplne bezpredmetne...hlavne co sa tyka uplatnenia absolventov je VS vzdelanie uplne zbytocne...
VS dava ludom vzdelanie, nie intelekt...
Mer, sklamala si ma...myslela som ze si citliva a krehka a ze mas pokornejsi pristup k ludom a ze mas vacsi nadhlad...nejak som ta zle odhadla :-(