Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

Agnes989

No a k capricornusa, nazory tvojej svokry su naozaj obmedzene, nastastie nie je takych ludi vela, ale ako sama vidis, obcas sa vyskytnu. Moja babka zase bola zatazena na chlapov, mala jedneho syna a tri dcery, ten syn bol vzdy viac ako dcery, najviac mu pomahala, najviac davala. To iste aj u vnucat, vnuci boli vzdy viac ako vnucky. Ale stareho cloveka tazko zmenis, v nasej rodine sa s tym zmierili a napriek tomu aka ona bola, vzdy spolu vsetci vychadzali dobre. Jej syn nikdy nezneuzival to, ze je u nej viac ako sestry a preto ich vztahy nikdy neboli nastrbene. Vsetci ju brali tak, ze no co uz, taka je babka, co sa da robit. Asi budete musiet zaujat podobny postoj. Pokial vam vyslovene neskodi a neintriguje proti vam, pokial jej druhy syn svoje vyssie postavenie voci vam nezneuziva, tak sa s tym len zmierte. Povedzte si, ze to je stary clovek, ma pomylene nazory, nechce nikomu zle, ale v jej veku sa uz proste prevychovat neda. Davajte svojim detom o to viac lasky, o co menej dostavaju od svojich svokrovcov a vychovavajte ich dobre, aby mali spravne nazory do zivota az raz vyrastu.

Maoam

a casnicka v kaviarni, v ktorej som minule sedela, si privyraba popri studiu/specializacii na klin. psychologiu...

treba sa obcas pozriet ponad okraj taniera a aj dalej ako po spicku vlastneho nosa

Maoam

apropo, jeden mne velmi dobre znamy lekar z unikliniky robil po maturite tri roky maliara :D

vazne, to nie je vtip, chcel si vyskusat manualnu pracu a potreboval prachy na VS, lebo nemal rodinne zazemie, ktore by mu to bolo umoznilo

dnes je z neho jeden z najkompetentnejsich lekarov, akych osobne poznam a poznam ich dost, pracoval na viacerych uniklinikach a je vo svojom odbore spicka

to len k tomu...

je bez debaty mimoriadne inteligentny ale aj empaticky a to ho robi tak vynimocnym

dalej dalsi lekar robil pocas VS, lebo potreboval prachy osetrovatela spolu so sestrickami na odd. (nocne)......

lenze o to viac si vazi ICH pracu dnes, ked je uz roky sam lekarom....

tolko k tomu celemu

Agnes989

Mer tak ty si ma vazne prekvapila, od cloveka tvojho typu by som necakala tolko nenavisti a povyseneckosti. Ty mas tu vysku vobec skoncenu, ani neviem. Ak aj ano, zrejme ta tam nenaucili, ze ani v zahranici (na zapade) neziju ludia v kastach a pokope podla toho, kto ma VS a kto je robotnik. Ja zijem v Nemecku a dlhsie som zila v Rakusku ale v ziadnej krajine nemaju take obmedzene nazory ako ty a ako ty tvrdis, nemaju ani kasty. Ked si tu hladas byt, nepojdes najskor po vsetkych susedoch sa spytat, ake maju vzdelanie a kde pracuju, aby si sa nahodou nedostala byvat vedla niekoho, kto je podla teba podclovek. Pokial su ti susedia bezproblemovi, nerobia hluk a bordel, je kazdemu sumafuk ich vzdelanie. Za svoj zivot som sa v zivote nestretla s takym odsudzovanim nevysokoskolsky vzdelanych ludi ake mas ty. Ty sa citis ako nieco viac, ale mam pocit, ze si tym vlastne len kompenzujes svoje velmi nizke sebavedomie. Co keby niekto povedal, ze nechce byvat vedla psychicky narusenych ludi, ktori su dorezani po rukach a z casu na cas sa bezdovodne hadzu pod vlak, a nech su ti ludia zaradeni do nejakej nizsej kasty a odstahovani prec, alebo rovno zavreti do rezervacie. Lebo normalni takych ludi pri sebe neznesu, pohrdaju nimi a nechcu ich mat na ociach. A hoci mas VS, vobec to nemusi znamenat ze v zivote budes uspesnejsia, ze zarobis viac a hlavne pri tvojej psychiatrickej diagnoze a nestabilnych naladach. Moze sa ti kludne stat, ze ta odniekial vyhodia lebo im nebudes sympaticka a radsej pri sebe znesu cloveka s nizsim vzdelanim, ktory je ale mily a pracovity a nie je kazdu chvilu zavrety na psychiatrii. Mala by si o svojich postojoch porozpravat svojej psychiatricke nech to s tebou riesi, lebo s tvojou diagnozou a este k tomu s takou nenavistou k ludom sa ti bude velmi tazko zit.

emalea

ešte poznámočka...mám už niečo za sebou a osobne poznám dosť veľa schopných ľudí /a mohli mať kľudne VŚ/ ako prišli o prácu a niekedy aj zo dňa na deň...presne ako spomína "lombardo"...v práci si len číslo na personálnom odd. a všetci sme nahraditeľní!!!

matka22222

Meretseger,neverim že si až taka inteligenta a mudra lebo keby si bola tak by si vedela načo tí "mankači" vlastne su.Vieš? Lebo inak by si nemala kde byvat,čo jest a pravdepodobne by si chodila nahá.Toto všetko tí ludia robia a robiš velmi zle že nimi opovrhuješ :(

matka22222

fuuha divna tema :( podla mna to že ma niekto dnes vysoku školu ešte neznamena že je aj prirodzene inteligenty alebo ma vyššie IQ a vždy si spomeniem na vtip ako sa rozpravaju dvaja študenti vysokej školy pravnickej a jeden hovori druhemu:
Ked si predstavim aky budu z nas pravnici normalne sa bojim ist k lekarovi :DDDDD