Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

hHalina

Mer ak by nebolo ludi manualne pracujucich, nemala by si co do ust moja, nemala by si chleba, nemala by si mlieka, jogurtov, masa, vajec, kolacov, peciva, ovocia a zeleniny lebo aj ked je uz strojova vyroba ale aj tie stroje musi niekto obsluhovat a ten tovar musi niekto opracovat, pripravit, balit, nalozit, vylozit, doviest. Nemala by si co obliect, nemala by si z coho pit a jest, nemala by si si co obut, nemala by si naco pozerat telku a hrat PC hry, nemala by si z coho pocuvat hudbu, nemala by si z coho sledovat kolko je hodin, nemohla by si citat knihy, casopisy, nemohla by si si v izbe zavesit zaclonu, polozit koberec, nemala by si plavajucu podlahu, nemal by ti kto opravit pokazeny vodovodny kohutik, nemohla by si si v izbe zavesit ziaden obraz, polozit na policku vazu, nemala by si stol ci stolicku, peknu skrinu, obrus..... donekonecna mozem pokracovat ale zbytocne lebo ty si asi neuvedomujes ze kopa veci ktora ta obklopuje je vyrobena rucne alebo z polovice rucne. Su to veci kazdodennej ale aj dlhodobej spotreby bez ktorych by si sa tazko zaobisla ak by neexistovali ludia ktori ich vyrobili. Veci ktore ti sprijemnuju a ulachcuju zivot.
A co taki smietiari, pokladaci chodnikov a cestari, ti co kosia travniky, opravuju popraskane potrubia, montuju a stavaju budovy, cistia kanaly? Tito vsetci sa ti zdaju nepotrebni a zbytocni pre zivot. Su to ti ktorych je treba dat na okraj spolocnosti a tvarit sa ze neexistuju? Preco tolko opovrhovania nimi? Zvladla by si to vsetko za nich urobit? Niekedy sa ludia len rucnou pracou zivili. Nebolo tolko kancelarskych a manazarskych krys ako dnes zapichnutych kadekde na uradoch a instituciach. Pekny den prajem Meret.

lombardo1981

Už dávno som nezažila niekoho, kto má až takú obrovskú neúctu k človeku ako takému a jeho práci. Mer, netajíš sa tým, že doslova opovrhuješ "podradnými manuálmi", ale pritom bezostyšne sama každodenne využívaš plody ich "neprospešnej" práce!
Ja síce nebývam na dedine, ale mám bohaté skúsenosti s tým ako to tam vlastne chodí. Moje niekoľkonásobné pokusy a bulímia sú doteraz na bežnom pretrase. A to som ta už asi 4 či 5 rokov nebola. Preto mám pocit, že sa snažíš iba o primitívnu pomstu, ktorú ti tvoja, ako ty tvrdíš, nadpriemerná inteligencia, poskytuje. Inak uvedomuješ si, že zhadzovaním nevysokoškolsky vzdelaných ľudí si presne klesla na úroveň tých "manuálov", ktorí tebou opovrhujú pre tvoju minulosť.
Mám pocit, že ty nežiješ v realite. Domnievať sa, že o zamestnanie prichádzajú iba ľudia pracujúci pri páse je, slušne povedané, alibistické obtieranie si "detského pokladu" okolo úst. Pretože zhodou okolností minulý týždeň jeden strojár prišiel prácu. Keďže si dovolil neskoro nahlásiť, že náhle ochorel. A pre tvoje info... síce neskončil s červeným diplomom, ale ako druhý, takže až taký neschopný byť nemohol. A čo sa týka tej firmy, tak tá dokonca vytvárala dilatácie aj na diaľničných mostoch. Preto si nedovolím tvrdiť, že sa jedná o firmu typu "chudobný príbuzný".

IQ 0

meretseger mozno si nadpriemerne inteligentna ale chyba ti EQ ako vidim. To ze si nadpriemerne inteligentna je skvele ale vies kolko masovych psychopatickych vrahov a maniakov bolo vysoko inteligentnych a predsa robili so svojimi obetami to co robili. To ze mas vysoke IQ este z teba dobreho a slusneho cloveka nerobi. Kolko vedcov, umelcov, hercov malo vysoke IQ a predsa ich zivot bol sama smola vo vztahoch. Taky Einstein, Van Gogh, Picasso a mnoho inych. Ale ked sa pozries na ich zivotopis aky viedli zivot tak ziadna slava to nebola.
a k tej vyske a k doktorecke ktora sa ta pytala ci mas vysoku, len tolko ze kazdy zodpovedny clovek ak zisti ze ma nejake chronicke ochorenie tak sa snazi zistovat vsetky mozne informacie zo vsetkych moznych zdrojov o danom ochoreni a ked si to vsetko nastuduje tak nepotrebuje ani vysoku skolu a mnohokrat su jeho ziskane informacie podobne vedomostiam lekara ktory dane ochorenie lieci. Ak ma samozrejme snahu tieto informacie zistovat a ucit sa o ochoreni vsetko od vzniku, po priebeh a jeho vyvin, moznosti liecby a progresiu ochorenia. Takze kazdy zodpovedny nie inteligentny ale zodpovedny epileptik vie co je grand mal a nemusi mat skonceny harward ci oxford. A najma ak ide o mladeho dospeleho cloveka nie staru babku alebo 12 rocne decko. Takze ta doktorka ma asi tiez taky pristup ze vysokoskolak zjedol vsetku mudrost sveta a clovek s maturitou ci ucilistim je totalny debil.
nechcela som povodne proti tebe vystupit lebo viem ze mas dost svojich problemov a uz vela ludi tu na teba utoci ale tak koledujes si o to ked tu tak povysenecky vystupujes voci nie vysokoskolsky vzdelanym ludom a zhadzujes ich vedomosti.

Dadula56

Mer, ako inteligentna a vzdelana urcite chapes, ze "pracu uz mam" pri sucasnom pracovnom trhu moze byt tvrdenie s velmi blizkym datumom spotreby ;)

emalea

ja osobne si viacej vážim tých nevzdelaných s empatiou a evidovanách hoc aj na úrade práce ako tých nafúkaných s VŠ /napriek tomu mám sama VŠ a nehrám sa na BOHA!!/

Meretseger

Dadula - Chýbajú, ale ako vravím, prácu už mám, a tam tieto "parametre" vôbec netreba. Zato keby som nebola inteligentná a kreatívna, tak som na dlažbe ako nevzdelaní s ľudskosťou a empatiou...

Dadula56

Meretseger, pokojne si bud napriemerne inteligentna. Chyba ti vsak pokora, empatia a ludskost a to moze byt v buducnosti v pracovnej oblasti velmi problematicke.

Meretseger

Maoam - Viem, ale chcela som tým povedať, že na mňa okamžite pozerala ináč; keby som jej povedala, že som vysokú školu nevidela ani z lietadla, tak sa ku mne na 100% správa horšie.
Fujara - Vieš, drahá, to že som nadpr. inteligentná, mi povedalo toľko ľudí, vzdelaných i nevzdelaných, že tvoje urážanie ma iba rozosmieva. Veď ty očividne ani netušíš, čo to inteligencia je. A síce ťa do toho nič nie je, ale históriu študujem čisto pre radosť, pretože už mám lukratívny džob, za ktorým sa mnohí ženú a o ktorom sa tebe môže asi len snívať ;)

Fujara555

Maoam, ved ju nechaj zit v jej iluzii o jej nadpriemernej inteligencii. :D Paradoxne, sama nema VS, ale manualne pracujucich rada nema, pretoze nemaju VS. Mer, a co chces robit s tou historiou, ktoru studujes? Upratovacku alebo pokladnicku v Tescu? S takym odborom toho vela nenariesis. :D Vela uspechov na urade prace. :D