Teba máme radšej lebo máš výšku

Príspevok v téme: Teba máme radšej lebo máš výšku
capricornusa

ahojte,

trochu divny nadpis, viem, ale uz dlho ma trapi jedna vec a neviem to pochopit, ignorovat preniest sa cez to, ked si na to pomyslim vytaca ma to do nepricetnosti, no ako vravim neviem si rady....

ide o rodinne vztahy....mam svokru a od zaciatku spolu nevychadzame, vzdy chcela ukazat ze je panou domu ona, proste furia, teraz uz byvame s priatelom sami s dietatom, tak je to lepsie, no nestykame sa casto, ja s priatelom sme pomerne mlada rodina (brali sme sa skoro),mame dieta, byt, ale nie sme bohati, setrime kazdu korunu, neni to jednoduche a o to viac ak vam nikto nepomoze, obaja pracujeme manualne a vsetko sme si museli vydriet....

zato priatelov brat, ktory vystudoval VS, hoci za nejakých 8 rokov vysku a drankal peniaze od svokrovcov kde sa dalo, sa ozenil, narodilo sa mu tiez dieta (uz cakaju dalsie), kupil byt, on je ten najlepsi syn na svete, svokrovci stale hovoria co on dokazal atd.

tu je ten problem....vidim nielen ako robia rozdiely medzi svojimi synmi ale uz aj nasimi detmi a to je pre mna strasne....nedokazem pochopit, preco niekto musi byt automaticky lepsi, mudrejsi clovek len preto ze vystudoval VS, my s priatelom sme sice nevystudovali ale dokazali sme vsetko vlastnými rukami ziskat a staci nam aj malo pre stastie, zato svokrovci meraju podla toho, ake ma kto auto a byt a kolko darcekov donesu atd.

je to pre mna nepochopitelne, ako moze byt niekto tak tupy a obmedzeny, ze dokaze take nieco robit? ma niekto podobne skusenosti, rada by som si vypocula aj ine pribehy, lebo mam pocit ze vsetci to maju jednoduchsie, nemam nikoho s podobnym problémom a uz ma to nebavi....

btw. priatel to vidi tiez, tie rozdiely, ale nechce si to pripustit a obranuje ich, ja uz nevladzem sa na nich ani pozriet....

anjelik *

Vidíš a práve tým, že nájdeš sebe podobných, sa vytvárajú tie tvoje *kasty*. Preto som ti napísala, že si taká istá ako tvoja svokra. Ak by si skutočne rozumela, nič by ťa neštvalo a nič by si nerozoberala. Ty si môj príspevok nazvala prázdnymi slovami. Mer je priam odpad..takže o tolerancii sa u teba nedá ešte hovoriť. Tak ťa asi čaká ešte ďalšie trápenie a nadávanie a vytáčanie sa.

emalea

Mer...aj mňa by to zaujímalo...ja som kedysi takmer 3 roky šéfovala asi 50tim mužským-manuálom...a ja som ich úprimne všetkých ako šéfka milovala, a to hovorím s úplnou vážnosťou...tak v čom je problém??

sewie

Poviem kratky pribeh od kamarata co robi headhuntera v holandsku, mal zakaznika, ktory hladal pracu-mal vysoku skolu-bol inzinier ale predsalen chcel pracovat manualne medzi ludmi ktori fyzicky davali dokopy rozne stroje. nebolo to preto ze by mal vysku kupenu, ale preto ze jeho bavilo viac si trochu uspinit ruky nez sediet na zadku v kancelarii.
Draha Mer, tych tvojich "manualov" laskavo nehadz do jedneho mecha. Ja som robila aj vo fabrike brigadu kde som stretla nauzaj hlupucke zeny, ale poznam aj kopec ludi praujucich manualne, ktori bud nemali moznost ist na vysoku skolu kvoli roznym tazivim situaciam alebo proste nechceli a ich praca ich bavi.
Mer, je mi luto ale mas pokryvene hodnoty, nastastie to z teba nerobi automaticky zleho cloveka ale zmateneho, ja dufam ze ked sa das psychicky dohromady lepsie sa ti otvoria oci a budes mat trosku triezvejsi a tolenrantnejsi pohlad na ludi okolo.

Prezyvka55

capricornusa Meretseger si tak neber ona ma vobec problem sama so sebou a svojim zivotom, takze to je asi tak posledny clovek ktoreho rady by som si v tejto oblasti bral k srdcu.

Inak bohatstvo by som do toho tiez nemiesal, niekto je bohati a patri mu to, niekto je chudobni a tiez mu to patri. Skor by som tu povedal ze chudobni casto krat viac zavidia bohatim bez priciny

capricornusa

zase som sa presvedcila, ze ludia su proste raz taky, niektori su uvedomelejsi, na druhej strane su ludia, co si myslia ze su, ale su pravym opakom....kolkokrat som sa presvedcila, ze ten pomyselny intelekt je strasne relativna vec, holt som rada ze som tu napisala, celkom ma potesilo precitat si aj normalne nazory....

aby som to objasnila, nehladala som tu odpovede, pretoze tie ja poznam, viem, ze nie som o nic horsia ako ludia s titulom pred menom, viem komunikovat, slusne sa rozpravat, nezazerat a usmiat sa, predstavte si kolko ludi s titulom nepozna tieto zakladne veci, no ale som odbocila :D islo mi o to, ze som mozno dufala, ze tu najdem niekoho podobného, to je vsetko a smozrejme trochu si vyliat srdce no :)

ale pride mi smiesne, ze ked napisem do fora o osobných problémoch, niekto to nazve stazovanim sa, hoci je uplne prirodzene a ocakava sa ze ten, kto napise, asi ma nejaky problem a potrebuje ho vyjdarit, co anjelicek?

este k tej Meretseger, myslela som, ze sa vyklaslem na teba, ale tvoje dalsie prispevky ma nutia tukat do klavesnice, jednoducho mi to neda :D si extrem, fakt som davno nepocula niekoho takto sa vyjdrovat o spolocnosti, vraj ze rozdielit na triedy haha, a to si konkretne ako predstavujes?
myslim, ze prave o to ide, ze ludia su rozdeleni na triedy, ktore maju medzi sebou vyrazne rozdiely, presne ako pises napr. v USA, je to smiesne ako si clovek mysli sa o sebe ze je nadclovek :D inak si prototypom toho, na co som ja poukazovala, jednoducho vsetci manualne pracujuci su sprosti, ja som mudra pohybujem sa v kruhoch samých mudrich ludi a ti ostatni su odpad....

a potom ze spolocnost je taka aka je, su ludia extremne bohati a extremne chudobni, "nadradeni" a "podradeni"

podstata veci ktora ma vytaca je, ze tito "nadradeni" si o sebe myslia, ze su viac, hoci svojim uvazovanim nie su ani tam, kde prasa pcha rypak....

mamstrednu

prezyvka55 dobre pises, palec hore
danysa presne, cim mensie mesto, tym viac snobov namyslenych a otitulovanych somarov :D

Maoam

tak to je ako s Push-up podprsenkou...

myslim, ze ludia, ktori nieco vedia, ci uz manualne alebo studovane gebule, tak za nich hovori ich praca, vysledky, schopnosti, spravanie, soft skills atd atd atd

na to sa nepotrebuju ohanat titulmi a spominat ich vsade a este sa aj predstavovat titulom...

v zahranici som to nezazila ani u profesorov prednasajucich na med. fakulte

kazdy sa predstavuje normalne menom a hotovson

danysa

prezyvka ešte si zabudol dodať malomeštiakov :D
A ako sa taký malomeštiaci radi titulmi oháňajú a dávajú si na nich strašne záležať :D Ako by vysoká znamenala pre niektorých, že s ňou im stúplo IQ o 100% :D