Oslabená imunita

Príspevok v téme: Oslabená imunita
imaginary

Co odporucate na posilnenie imunity? Ako dieta som byvala casto chora, infekty dychacich ciest a podobne. Nastastie som z toho vyrastla, ale posledneho pol roka som bola uz 5 krat chora, z toho 3x som dostala antibiotika. Virozy, zapal stredneho ucha, zaludocna viroza, silny kasel a zhorsenie astmy.. Poznate nejake ucinne pripravky v primeranej cenovej hladine, ktore by mi mohli pomoct? Dakujem

natalka78

Ako to tu cele citam tak len kturim hlavou, imunitu treba budovat bohuzial v dnesnej dobe to nejde len zeleninou a zdravou stravou ked ze aj zelenina a ovocie je plne pesticidou. A nie každý má možnost sa pravidelne hýbat a sportovat a podla mna su pripravky ktore mozu pomoct ci detom so znizenou imunitou alebo aj po tazkech chorobe a myslim ze tym ludom je jedno ako sa to vyraba pokial im to pomoze tak su stastny ze su zdravy!

vitavi

Počet úmrtí nie je kritériom bezpečnosti ?????
Operácia sa podarila, pacient zomrel. Hlavne, že operatér mal dostatok titulov.

RNG

Lombardo, teda zrejme podla teba je bezpecne, kde nieco schvalia oficialne urady.
Podla mna je nieco bezpecne, ked tomu nasvecuje statistika pouzivania.
Inac bezne jedla tiez nie su schvalovane ako bepecne lekarmi a ti s kludom schvalili aj aspartame, aj rozne ecka, co sposobuju alergie aj vsetky lieky, co ludi zabijaju v statisicoch rozne.V USA schalila nasa FDA aj geneticky modifikovane jedla a zaroven zlikvidovala vsetky vyskumne skupiny, co sa zaoberali vyskumom GMO, lebo dospeli k vysledkom, ze tieto su skodlive pri dlhodobom pouzti a vedu mnohe k rakovinam.
Ale ty sa mozes drzat svojeho, a ja sa budem drzat mojeho od mojich lekarskych zdrojov, aj ked to nie je oficialne.
A tym tu koncim na tejto teme , lebo z mojej strany nemam uz nic dolozit, co by bolo pre citatelov nove alebo uzitocne.

lombardo1981

Ak bezpečnosť určuješ iba podľa počtu úmrtia... Ale bezpečnosť nie je stanovovaná len na základe tohto údaju. Dôležitá je aj poctivosť výrobcov, či vlastne dodržujú nimi stanovené zloženie. Pretože neuvedená pšenica podľa mňa nezodpovedá kritériám bezpečnosti (celiatici by sa teda nepotešili). A ani prekračované limity ťažkých kovov. A poukázali na to viaceré štúdie. Ale tie sú, dľa tvojich slov, zmanipulované farmalobby, keďže tá má neutíchajúci záujem doplnkový priemysel zlikvidovať.
Niekedy tvoje vyjadrenia vyznievajú celkom úsmevne. Celkom vydarené je tvrdenie, že sa na doplnky musí písať, že sa nesmú podávať deťom a tehotným, pretože to nanútila farmalobby a samozrejme bez dôkazov. Ale, že doplnok nesmie mať žiadne škodlivé účinky. I keď sa výživové doplnky považujú za neškodné, pokiaľ sa nedokáže inak. A u liekov je to paradoxne opačne.
Každý ma iné vnímanie bezpečnosti.

RNG

Ziadnou argumentaciou nemozete zmenit fakt, ze su potravinove doplnky nepomerne bezpecnejsie, ako jedla a najma chemicke patentovane lieky.

RNG

Kycera, nestras. Z vyse 150 milionov ludi, co pouzivaju potravinove doplnky v USA za minuly rok na ne zomreli len dvaja, aj to ked ich besne predavkovali.
Na potraviny zomrelo minuly rok vyse 6000 ludi v USA. Na lieky vyse 700 000, hoci sa lekari priznali maximalne na 400 000.
Takze coho sa mas obavat viac, doplnkov, potravin alebo lekarov???

lombardo1981

Sa divím, že sa ešte niekto pozastavuje nad apriori rečami od RNG ohľadne výživových doplnkov. Nebolo to mienené osobne. :)
Na Slovensku sú na to, aby sa doplnok dostal na trh potrebné tieto údaje: podanie žiadosti, názov doplnku, adresa výrobcu alebo distribútora, poplatok (uvedených je 50€), kópia výpisu z obchodného registra, doplňujúce informácie o doplnku (ako je letáčik či etiketa), potvrdenie z akreditovaného laboratória, že doplnok je zdravotne nezávadný (mikrobiológia, patogény a ťažké kovy).
Ale, ak by výrobcovia boli poctivý, tak by sa tam tie ťažké kovy v doplnkoch neobjavovali: www.uvzsr.sk
V polovici februára súd v USA dokonca nariadil, aby štyria veľký výrobcovia (Target, Walgreen, GNC a Walmark) stiahli s predaja niektoré svoje výrobky: 21% obsahovalo uvedené rastliny a 79% buď obsahovalo neuvedenú rastlinu alebo žiadnu (namiesto toho bola obsiahnutá ryža, fazuľa, citrusy, špargľa, borovica, prvosienka, pšenica, mrkva a ďalšie). Najhoršie obstávala firma Walmark (ktorá sa mimochodom predáva aj u nás). Tá mala len 4% vyhovujúcich výrobkov. Inak jednalo sa o doplnky s obsahom echinacea, ginko, ženšen, cesnak či valeriánka.
www.ag.ny.gov
Lieky vs. doplnky v USA a na Slovensku:
www.cancer.org
www.sukl.sk
A celkom bežnou praxou u výrobcov výživových doplnkov je, že do svojich tabletiek na chudnutie pridávajú sibutramín (zakázané liečivo, ktoré sa kedysi používalo pri liečbe obezity). Tu je kompletný zoznam doplnkov, ktoré takéto "vylepšenie" obsahuje (samozrejme neobsahuje všetky, iba tie zachytené): www.accessdata.fda.gov

redka

diky... zatial som to nebrala.. mam to kupene tak v zalohe aj s nattokinazou ak by niekto z rodiny potreboval a chcel brat... samozrejme najskor si musia o tom nastudovat nieco aby vedeli o co ide.... tusim su to kapsule, tak pripadne by som ich otvorila a rozdelila do dvoch... zatail neberiem ani neplanujem brat....