Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Ahojte kocky,prajem vam prijemny den a hlavne aby ste sa citili dobre.Ja som vcera prezila peklo.Okolo 17:30h mi zacalo byt strasne zle/bez liekov/a casom sa to len stupnovalo.Do 02:00h bol somnou otec hore,stale som chodila vracat zlc,nemalo ist co ine ked som cez den zjedla ledva 2 rozky,hrozne som tazko dychala a miestami sa mi zdalo,ze uz sa nenadychnem.Muz s malym spali a otec daval na mna pozor.Asi 5x som mu hovorila,ze nech zavola pohotovost,ze to uz nezvladam,to co sa mi dialo v hlave aj v tele,boleli ma svali,normalny abstak asi.Cela som sa triasla a bola uplne mimo.Ale co by mi pomohli,dali by mi asi magne na ukludnenie,tak sme sa trapili sami.Na hodinu som pri otcovi zaspala a potom som si isla lahnut k malemu,ale uz zbytocne.Od toho aka som zoslabnuta a je mi na nic,som nevedela zaspat/uz 4 noc/.Hned rano som volala psych.,ze co sa mi stalo a ci ma moze hned zobrat.Tak sme tam s otcom boli.Bola tam teraz druha,oni sa 2 striedaju.Povedala,ze kolegyna skusila liecbu ale kedze to ma negativny ucinok,tak vsetky lieky prec.Hovorila som jej aj co mi predpisovala neurologicka,aj co som brala v minulosti a povedala,ze to uz neexistuje aby som nejake take lieky brala.Ze som uplne fyzicky aj psychycky z toho na dne.Len mi skodia.Pricina bude v niecom aj inom.Konecne!Hned mi chcela pichnut svoje magnezium este s nejakou latkou zmiesane ale kedze tam bol otec somnou,dala nam recapt a isiel pre to do lekarne.Budem chodit na injekcie do pozadia,je to magnezium ale nie obycajne,vsetky zlozky su v nom.Navrhla hospitalizaciu ale ja nemozem ist kvoli malemu.Vravela,ze mi injekcie pomozu.Hned mi jednu pichli.Trosku mi je lepsie ale zase sa zmenilo pocasie a tak ma boli hlava.Nechapala preco somnou nikto nic nerobi.Povedala som jej,ze jeden lekar povie,ze je to pp,a tak sa vsetci ku mne potom spravaju namiesto dalsich vysetreni.Velmi to odcudzila a pohorsovala sa nad tym.Jaj bola super,taka starsia pani,len nech uz naozaj nieco zaberie,prisaham,ze nevladzem nic.Muz pojde o chvilu do roboty a ja zostanem sama s malym.Skusim si s nim lahnut.Len nech sa zobudim potom.Take svinstvo su naozaj tie lieky ale ziadny lekar mi neverik,ved to poznate.Myis moja,uz sa tesim na dobru spravu,ze ti to super dopadlo.OOO a ty si nechcela ist na EMG,aby si mala istotu,ci to je alebo nie je tetania?Drz sa aj ty moja.Ahoj Mariaa,maly dakuje za pusu a tiez ti jednu posiela.Majte sa zatial.
Prajem pekny den vsetkym,Lenka,Tebe drzim zvlast palce a myslim na Teba.Paaaaaaaaa,malemu posielam pusu.
RNG pes je zakopanýv tom, že ja tetániu nemám, resp. nemám ju nikým potvrdenú, iba ja si myslím, že ju mám :)) Každopádne si tie minerály ale môžem kúpiť
Myis myslím na teba, všetko budeš mať určite dobré :)
Caute kocky, ja idem zajtra pre vysledky, drzte mi palec, mam dost strach. Dnes ma vecer zacali hrozne boliet klby, dala som si vanu a preslo. Lenka, som rada, ze si sa rozhodla ist na tie testy, drzim ti palce, nech to vsetko dobre dopadne
Lenka,nemusis dakovat,hlavne aby Ti to pomohlo.Budem na Teba mysliet,a prajem Ti prijemnu a kludnu noc.Aj malemu.Aj vsetkym TETAN.Pa
Dakujem Mariaa,otec pozna adresu,tak to tam nejako najdeme.Ta pani mi dala este jedno meno lekarky,ved uvidim zajtra ci vybavim.Ledva som umyla maleho,ale uz spi.Mna trasie zima,toci sa mi hlava,aj zaludok je mimo.Reakcie,ved vies.Dobru noc ti prajem aj ostatnym kockam,snad uz budem spat aj ja.Chcem sa este rychlo umyt.
Prajem dobry vecer vsetkym,Lenka ja tu mam pri tom telefone len tuto adresu.Ale ak budes na tej adrese tak sa pytaj na tu lekarku,ja chodim do Kosic,a tam je to normalne u gastroen.len doobedu normalne ordinuje a poobede zase robi tu ZIVU KVAPKU KRVI.Ja inu adresu tu nemam.Tak neviem,chod na tu adresu a pytaj sa tam na tu Mudr.Hromadovu.Inak Ti nemozem pomoct,takze ty to uz potrebujes velmi tu pomoc.Prajem TI LEnka aby ti to pomohlo.NO,po horucom kupeli sa citim taka lahka,a je mi velmi dobre.Tam sa clovek aj vypoti,vsetky skodlive latky.Len potom treba dodat vodu co sa strati z tela.Prajem Vsetkym prijemny vecer,Lenka ja sa este na forum pozriem,a co maly ako sa ma?Paaaa
Tetania je nedostatok mineralov alebo/a kyslicnika uhliciteho v krvi. Dlhsi nedostatok mineralov vedie k osteoporoze, prvy to pociti chrbat(mikropraskliny znamenaju unik spinalnej kvapaliny do okolia, co je sprevadzane opuchami vedla chrbtice a bolestami)
Mineraly na kosti treba tak ci tak...
Masáž mi dávajú každý deň aj mama aj Peťo, kúpeľ si idem dať včul, ale nič mi nepomáááha. Aj si to natieram neviemčím, ach ach. Lenka chúďa moje, teba to morí. Ale nič neboj, mysli len na to, že bude lepšie...