Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
ooo,ja som len zaciatok citala,a potom som to presla letmo,ja si ho poriadne este precitam.Prajem dobru noc.
by som povedala, že konečne nejaký ucelený článok, len keby ho aj doktori čítali :-)
maria ja som sa tam dočítala aj o hypokalémii... že to môže byť sprievodný znak sa tam píše
Ale je to dobre,ze si to tu dal,a ty mas tiez taky nejaky problem?lebo o Tetanii je malo popisane,ja som o Tetanii citala,aj ze ju sposobuje st.zlaza.Ja dostavam niekedy take krce do lytiek a tie svaly jak mas krk,je to hrozne......
v článku je jedna bohužial pravdivá veta: "To, že doktor umí vaši nemoc pojmenovat, ještě neznamená, že ví, o co jde."
práve preto som sem dal ten link, lebo ten vápnik nemusí byť jedný problém
v článku je jedna bohužial pravdivá veta: "To, že doktor umí vaši nemoc pojmenovat, ještě neznamená, že ví, o co jde."
práve preto som sem dal ten link, lebo ten vápnik nemusí byť jedný problém
Prajem krasny den Noiro,no je to velmi zaujimave aj ja som to citala,ale zaujimave,ze ja som citala,ze aj nedostatok VAPNIKA sposobuje TETANIU,a ja som tam necitala o Vapniku,tam sa pise len o Magneziu.Ale,tiez nemam precitane cele,ten koniec som len tak letmo pozrela,ci tam nenajdem vapnik,ale nevydela som.Ja mam NEUROGENNU TETANIU SYNDROM-SY CHRON UNAVY-TAK MI TO NAPISALA NEUROLOGICKA.NO nic nam neostava len sa s tym trapit ako sa da.Prajem krasny podvecer.
Ahojte,vidim,ze sa tu este dnes nikto neobjavil.Uz som doma.Budem teraz brat o 1 lieky menej,povedala som dr.,ze sa mi spustilo mlieko,tak mi povedal,ze ich nemam uz brat.Snad budem schopna fungovat aj s tymi jednymi.
Dik za clanok, noiro. Velmi zaujimave, musim ho este docitat