Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

marca

Ahoj Alternativa, dakujem za odpoved, aj ked nebola urcena vyslovene mne, ale aj tak ma tesi, že niekto sa touto temou zaobera. Neviem však, či tvoje odporučania vychádzajú z odborných vedomosti, alebo je to niečo, čo by si ty s dobrým vedomím a svedomím odporúcal. Co sa týka toho, či to fakt patrí do rúk odborníkov - nie som si istá. Mám skúsenost, ze po diagnostikovaní tejto choroby lekári sa správali akoby som bola simulant. Ked mi je fakt blbo, idem do lekárne kúpim si injekčné magnézium a necham si ho pichat. To pomoze na nejaký čas.Stres a psychycká nepohoda je dalším faktorom, ktoré to velmi ovplyvnujú. Niekedy stací, že sa trochu viac ponáhlam, a uz je to tu ....triaška, trpnutie, oslabnutie. Je to neprijemné, lebo sa tomu snazim vyhnut a pripadám si ako v spomalenom filme. Dakujem však za odpoved. Budem rada, ak sa zapojí niekto, kto uspešne bojuje s touto chorobou. Rady typu vyhýbajte sa stresu v dnešnej dobe sú priam smiešne. Stres je na kazdom kroku, niekedy vecsi, inokedy mensí, pozitývny alebo negatívny, no je. Niekedy vieme sa mu vyhnut, inokedy musíme reagovat.

Alternativa

Ahoj vsetci,
nemam osobne skusenosti s tetaniou, ale viem urcite, ze patri do liecby neurologa. A kedze ide o istym sposobom nervove ochorenie, vsetko, co stabilizuje psychiku musi byt napomocne a osozne. Heslovito: spravne dychanie - vyborne Vas to nauci joga, pohybova aktivita v rozumnej miere - napr. Pilatesove cvicenie, fit lopty, aj posilnovna - vyber podla Vasho zaujmu. Tu jogu vrelo odporuca, psychorelaxacne techniky. Moznosti je vela, netreba cakat na menopauzu :o)

marča

ahoj sisa5, az dnes som nasla tuto stranku, nakolko sa citim tak blbo, ze nic nerobim a tak som sa rozhodla nieco o tetanii pohladat na internete. Tak isto ako ty, tiez sa pytam co je tetania a ked nie je vazna-lekari nad nou pomaly len kívnu rukou - však ju ma velka čast ženskej populacie, trochu menej muzov a je neliecitelná. Lekár mi povedal, nech si pockám na menopauzu možno sa to upravi. Povedal mi to vo veku 34 rokov. Uz roky sa trapim s touto chorobou a coraz je to horsie. Spočiatku som bola "len slaba" a teraz uz som na odpadnutie. Chcem ta požiadat, ak budes mat nejake informácie o tetanii a tom, ci nejakým sposobom pomoze cvicenie daj mi o tom vediet - už dlhsie uvazujem o posilovni, alebo niecom inom, len neviem, či sa to odporúca.Prajem uspech v boji s tetaniou - utechou nám moze byt, že na to sa neumiera - vraj. Ale zasa nečinne čakat menopauzu, či to nejako ovplyvní nemienim. Pomozme si sami, lebo medicína túto chorobu prehliada a nazýva to babský syndrom. Takze spolu skusme sa popasovat. Držim palce a čakam odpoved. Marča

silvias

Dobrý den všetkým.
Aj mne povedali že mám tetániu neskutočne ťaško sa mi dýcha a vypľúvam
stále hlieny.Raz je to horšie a potom
lepšie.Neviete ešte neaké lieky alebo
čaje??
Vďaka

sisa5

ahojm mna tiež pobolieva ľavá časť hrudníka, lopatka a rameno, čo ti to zistili? čo je to tá autoimúnna tyreoditída?a tiež my zistili tetániu.

hmm

suvisi to so psychikou!!! a neznamena to, ze ide o nejaku hroznu chorobu...
tetania ma tiez velmi vela druhov, niektore moze a niektore nie suvisiet so psychikou, ale stresy a podobne sposobuju nieco ako krce vo svaloch a potom sa tetania prejavi viac...
vsetko v nasom tele navzajom viac alebo menej suvisi...

sisa5

Ďakujem Vám. xanax, Myolastan, guajacuran a niečo podobné som mala predpísané, ale nebrala som. Majú slúžiť na zníženie svalovej citlivosti. Kávu nepijem vôbec. Užívam magnézium tablety, ale tie sa vraj pomaly vstrebávajú. Tiež som bola na Emg a výsledok-poškodenie n.medianus 1 sin. Ani neviem čo to je. Snažím sa nezaoberať tým. Zvykám si na to. Mám zvýšiť príjem vit B, magnézium striedať s calciom a predpísali mi aj rehabilitácie. Chcela by som si nájsť nejaký pravidelný systém, ktorý by pomohol. Nie som typ pre lieky. Ale keď musia byť tak ich v krajných prípadoch beriem. Poprosila by som niekoho o radu, či napr. zmenou štýlu, vybudovaním sebadisciplíny alebo nejaké iné praktiky, ktoré by mi niekto odporúčal. Dá sa tá tetánia odstrániť? Viete mi povedať čo je ten medianus 1 sin?

ala2

No psychikou to určite nieje milá Barbie, ja mám tetaniu 3rok, je to nedostatkom magnezia ktory sa nefiltruje z krvi do svalstva, tetania- zvýšená nervovosvalová dráždivosť, sisa5 určite neber Xanax a podobné blbosti, stačí magneB6, prípadne nejaký thiamin. V období menštruácie to aj ja pociťujem silnejšie, striedajú sa obdobia pokoja a obdobia ked to cítim viac. Dá sa stým žiť aj si nato zvyknúť, ver mi viem čo hovorím, len sa nedaj vytočiť rečami o psychických poruchách a podobne, drž sa ahoj