Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Takze ty tu sm mas na 100 percent? Ja som sa teraz o tom bavila dve hodiny s tym kamaratom, on mi povedal, ze diagnostika je velmi tazka. Ja neviem.. Ja mam skor take pocity ako ooo, tiez ma chyti niekedy unava, ale trva to len den, dva a potom akokeby do mna niekto znovu nalial energiu. Teraz to uz mam pomenej - lenze ja som prekonala Hepatitidu A teraz takze to mozem mat aj trochu z toho. Niekedy sa stane, ze ma male relapsy pocas deviatich mesiacov a ja som to chytila v januari.
Veronika, ja neviem, ci mam tetaniu. Robili mi test na kalcium a mam ho v poho. Inak nic viac mi nerobili na tetaniu. Ja si myslim, ze mam sm kvoli niektorym priznakom, napr. to videnie ma znepokojilo. Ale teraz som sa akurat stretla s mojim velmi dobrym kamosom, on je uznavany doktor na rakovinu a on ma pozna par rokov. Tak mi povedal, ze keby si myslel, ze to mam tak by mi hned povedal.
myis.. vies preco som tu??? lebo mi diagnostikovali dalsiu chorobu okrem sm... a neni to tak ze by si ju s nou zamienali.. ja mam tu sm suspektivnu tak ci tak... len sa tu vyskytla dalsia choroba.. a dala mi chrobaka to hlavy,ze co ak urcite priznaky co som mala nebola sm ale tetania... ale v podstate sa tie choroby totoalne vylucuju.. je to uplne nieco ine... jedno je zvysena drazdivost druhe je oupenost svalstva.. slabost noh mozes mat aj z tetanie... zo stresu... mozes mat kadeco...
myis.. tak si tu sklerozu odmysli.. bo ju ma jeden z 2000 a to by bola velka nahoda keby si to bola prave ty.. prepac,ze som ta vystrasila.. povodne som sem prisla sa popytat na priznaky tetanie.. sm neni az taka strasna choroba... ale vazne nechapem preco si myslis ze ju mas... keby si ju mala tak ti meskaju kramy,casto chodis mocit,nechuti ti sex... ani neviem ako ti mam napisat ze ju nemas..a kto ti vlastne povedal ze mas tetaniu??? ci sama si si to nasla na nete?
Veronika, ja sa rychlo vyplasim, lebo som hypochonder. Pre mna citit bolest, co len najmensiu, je utrpenie. Zo vsetkeho sa vyplasim na smrt a zacnem to aj pocitovat. Mne povedal minuly rok moj doktor, ze sa z toho mozem zblaznit, ak nevyhladam pomoc. Ja som vystriedala kopec doktorov, volaju to "doctor shopping" a nikomu som neverila. Namyslala som si, ze mam HIV (bezdovodne), potom som vysla negativna, potom som si myslela, ze mam Hepatitidu B alebo C a ked to vyslo negativne tak zas, ze mam v prdeli pecen - tak mi urobili testy a vsetko ok. Teraz si myslim, ze mam sklerozu.. Je to strasne utrpenie, nespim, nejem a uz mi z toho riadne sibe... Mne akurat ta stitna zlaza vychadza raz tak a raz tak. Nikdy to nie je v norme..
Veronika, ja som sa zlakla preto, lebo som zacala zle vidiet. Pred dvoma rokmi. Ale len do dialky. Som sa pohrabala v mojich testoch, ale to som nemala magneticku rezonanciu, ja neviem, som v Spanielsku a tu to volaju TAC CRANEO. Je tam asi dvadsat obrazkov mozgu. Ti poviem, si ma riadne vylakala, normalne az tak, ze som mala slabost v nohach. Zufala, prepac, chcela som sa len spytat, ci ti vylucili tu sm z toho scanu, alebo sa musi len na Magneticku ist... Mna najviac vylakala ta moja porucha videnia, teraz mam skule a v pohode. Ja vidim rozmazane predmety, ale vo velkej dialke, v blizkosti vidim super.
Jod,na stitnu zlazu, mineraly na tetaniu, B-vitaminy na stres(preto Stress-B)
myis.. cooo?? znizena funkcia stitnej zlazy.. to sa neboj... nemas sm.. citala som ze to ze tetania ti odburava vapnik a magnesium.. stitna zlaza neprodukuje daký hormon ci take nieco.. to sa neboj.. :-)