Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

myis

som si citala o hypochondrii a vraj najviac si ludia namyslaju, rakovinu, lupus a sklerozu multiplex kvoli velmi nespecifickym symptomom, ktore sa podobaju vela chorobam. Som sa nasmiala

miska

Gabii, u mna to bolo take zvlastne s tou sankou - bolela ma par mesiacov a potom sa to vytratilo - ako mi vysli tie dva zuby mudrosti. A vysli mi dva take koly, ze krokodil by sa nehanbil

gabii

myis,mne trpne sanka pri tetanii takmer vzdy.najskor prsty na rukach,nohy,potom sanka...to je uz maximum.prsty mi vykruca do stran

myis

Este to Zufala, ze ja diagnozu mam - hypotyroizmus. Ja uz neviem, citim taku beznade, z toho vsetkeho je mi nanic, uz ma po tych doktoroch nebavi ani chodit, stale sa len bat, co to bude, cloveku kazdy natrepe nieco ine. Ten povie, ze to mas, druhy zas ze nie a tak dalej.. Moje poistenie ma uz urcite vykopne. Od buduceho tyzdna zacinam chodit k vraj dobremu psychiatrovi, ktory len tak nevypisuje lieky - na a chod - ako predtym ta jedna, co som k nej chodila, bola som tam polhodinu a ona zivala, akokeby som ju nudila, potom mi nasadila taku davku Seroxatu, ze som spala 2 dni v kuse, zhrabla peniaze a prid o 2 tyzdne..

myis

Vidis Zufalka, ja som taka krava, ze teraz si naozaj namyslam, ze tu sm mam. Teraz nad tym budem rozmyslat, pozorovat sa a stresovat, sakra.. nakoniec skoncim na testoch ako sa poznam.. nebudem spat kvoli tomu a tak

myis

Ahoj zufala, psychika robi vela veci s ludmi. Moja kamoska nezvladla navrat zo zahranicia a tak sa zrutila, ze chcela vyskocit z okna. Skoncila na psychiatrii 3 mesiace a bude musiet brat tabletky na psychiku do konca zivota (velmi male davky). Teraz je uz v pohode. No vies, mna najviac s tou sm vyplasil ten zrak, lebo ja som zacala zle vidiet, sice iba do dialky, no a minuly rok mi trpla aj sanka. Neviem, ci to malo suvis s tym, ze mi rastli zuby mudrosti. len ten zrak ma vystrasil s tou sm

zufala

Ahoj myis,posla mna si preto zo vsetkeho vystrasena a citis sa ako hypochonder,lebo ti nebola urcena presna diagnoza.Ja som tiez cely cas trpla,ci nemam nieco v tele co nenasli lekari,ale vsetky vysetrenia mam negativne.To,co ti hovoril tvoj kamarat je mozne.Ja vraj tiez vsetko velmi uzkostlivo prezivam,a pritom si to ani neuvedomujem.Clovek si mysli,ze ho musi trapit konkretna vec aby mal psychycky problem,ale podvedomie je potvora.Ty uz davno nemyslis na zlu vec,ktora sa stala,ale tvoje podvedomie ju eviduje a vystraja nam rozne zdravotne problemy.Sama popisujes,co vsetko sa udialo v tvojom zivote neprijemne,takze problem bude zrejma niekde v tvojom prezivani stresujucich a citovych situacii.Ak ti lekari nenasli nic konkretne samozrejma.Je to zacarovany bludny kruh,z ktoreho sa aj ja snazim dostat a mnoho inych ludi.Zijeme v uponahlavom,stresujucom svete.Ja si nemyslim,ze mam nieco vazne ale ak je to naozaj psychyka,tak cakam,ze sa to konecne nejakym smerom pohne a bude mi lepsie.

myis

Veronika, ja sa vystrasim na kazdej blbosti. Ja nemozem pozerat take serialy ako Pohotovost alebo Dr. House, to uz odmalicka. Mam potom taky divny pocit. Ja nepadam, len sa mi kedysi tocievala hlava a z toho som bola neista. Lenze buchalo mi strasne rychlo srdce a predtym som mala 4 mesiace velke stresy (stratila som robotu pred Vianocami, nemohla som ist domov, dlzila som peniaze, kamoska ma podrazila, ochorel mi stary otec,atd...). Bojovala som cely cas a potom, ako sa tie stresy vyriesili tak vtedy som sa zrutila. Mne sa to vlastne zacalo tak, ze som stala v obchode a tak sa mi strasne rozbuchalo srdce, ze som sa musela posadit. Bola som cervena ako rak a mala som take busenie v hlave akokeby mi do nej nieco bilo. Strasne mi buchavalo srdce a to dost dlhu dobu. Potom som brala Seroxat a ukludnilo sa to..

myis

Veronika, veru je to pravda, ze mam velke stastie mat takeho kamosa.. Nemusim cakat na testy dlho a tu v Spanielsku ti hned predpisu magneticku rezonanciu a necakas dlho.. Ak mu zavolam tak vsetko so mnou prediskutuje, este povie, ze je to pre neho potesenim.. Vlastne ja s nim diskutujem vsetky moje "stavy" uz od zaciatku takze ja urcite viem, ze ak by to bola ta sm tak mi to uz davno povie a vybavi mi testy. Vsak to aj dnes potvrdil. On si mysli, ze ja mam nieco take, tazko sa to vysvetluje, no v skratke, ked mas nejake trapenie v zivote tak niektori ludia sa utiekaju ku chorobam.. Vraj je to akasi porucha a sakra, ja to neviem dobre vysvetlit v slovencine. On dokonca tvrdi, ze to nie je ani tak hypochondria, aj ked to ma prvky.. On tiez nevidi dobre a trpne mu sem-tam ruka a preto sa smial, ze to ma kazdy treti clovek..

veronika

myis.. nie.. nemam ju tak celkom istu.. mam dve diagnozy sm a tetaniu.. tou prvou si lekari niesu istý.. ale to co sa deje mne .. to tetania neni... aj ked ju nevylucujem bo mam svalove zasklby a kruti sa mi hlava.. ale pol roka .. bla bla. som to tu pisala sto krat ...proste si myslim ze ju mam... a sm sa tazko diagnostikuje.. vazne.. ved mne to diagnostikuju rok.. ani magneticka rezonancia neni stoprercentna.. aj ked ukaze nieco ako sm... keby ze mas sm tak mas poruchy statiky,slabost v koncatinach,narusenu motoriku.. spadnes z nicoho nic na rovnej ceste.. a neboj sa.. vidim ze si asi typ,co pocuje diagnozu a hned ju ma.. uz si to aj s doktrom konzultovala.. ach jaj.. dievca.. ty si vies zariadit veci:-D.. tak este raz prepac ze som ta vystasila