Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

RNG

Astenolit, vyrobca Altana Pharma, dnes patri pod Nycomed, ktory tuto formulu nedrzi v svojom zozname.
Neviem sa prebojovat niekde, kde by som nasiel obsah, okrem zmienky, ze su tam vitaminy B. Teda boli, lebo Nycomed tento produkt neuvadza.

myis

Vrele odporucam Astenolit - je to kombinacia vitaminov, mineralov a aminokyselin. Ma vsetko, co odporucaju na tetaniu a omnoho viac. Pije sa s vodou a dost to divne pachne - ale ako hovori moj ocko, kazdy liek, co chuti najhorsie, je najlepsi. Skuste sa nan popytat v lekarnach..

myis

RNG ja mam tiez taky nazor, ze vitaminy a hlavne zdrava strava pomozu vela. Ja ked som pila ten Astenolit tak som sa citila super

RNG

Stress a nervozita=zvysene dychanie a spotreba mineralov a vitaminov=nedostatok mineralov, CO2 a vitaminov v krvi=tetania a ine problemy.
Riesenie:destress(rozne metody psychologicke a meditacne, yoga, thai chi, dobra a vesela spolocnost)

doplnit vitaminy(napr stress-B)

doplnit mineraly( napr nejaka zmes na kosti, ta obsahuje vyvazenu zmes roznych mineralov)

Dychanie do sacku zvysi obsah CO2 v krvi len na chvilu, to nie je permanentne riesenie hyperventilacnej tetanie.A neurobi to nic pre nedostatok mineralov a vitaminov.

myis

Hm, to s tym videnim, ja si pamatam, ze som mala 15 ked som zacala tak horsie vidiet. A v osemnastich ked som isla robit vodicak, tak doktorka mi povedala, ze uz to zacina, ale ja som sa len zasmiala, lebo to bolo do dialky. Poriadnej dialky. A potom si pamatam, ze to islo tak postupne.. Takze to asi s sm nebude mat spolocne

zufala

Ahoj myis,nemam z toho strach.Zatial mi nikto ani len slovkom nenaznacil,ze by mohlo ist o sm a ja nemam problem s nejakym necitenim casti tela,ani nejake krce atd.Co sa tyka oci,vraj mam vrodenu chybu a mala som okuliare nosit od detstva.To,ze som horsie videnie zacala pocitovat teraz,je bud tou tetaniou alebo vekom/i ked nie je vysoky/.Ale chcem to vysetrenie absolvovat,nech sa vyluci dalsie ochorenie.Clovek je potom kludnejsi.Vcera muzovi zomrela babicka,takze clovek nema chvilu pokoj aby nebol v citovom rozpolozeni.Stale nieco,ale o tom je zivot.

myis

Zufala, este som sa ta zabudla spytat, ci nemas strach pred tou sklerozou? Vies, ci ta neznepokojili tie oci a ostatne priznaky? Obidve choroby sa tak akosi podobaju...

myis

Zufala, ja ked som v psychickej pohode tak sa citim normalne. Akonahle zacnem rozmyslat nad niecim a zacnem si namyslat, ze to mam, vtedy sa citim mizerne. To je super, nech ti ten Lexaurin pomoze draha. Skus aj alternativne praktiky, ako je holisticke dychanie ( chapem, asi nemas moc casu ) alebo yogu, atd. Mne dali Seroxat, ako mi znizovala davku, tak som mala akoby elektrosoky v hlave, ale to trvalo iba par dni. Nastastie. Ak mi teraz nieco predpisu, tak chcem najnizsiu davku, aka je..

zufala

Ahoj myis,poradim ti jednu vec.Mne to nie vzdy pomoze ale nie je na skodu skusit to.Pokial mi nie je maximalne na nic,tak sa snazim nieco robit ked ma to chyti.Najdolezitejsie je nevsimat si to a hlavne sa na to nasustredit.Vtedy ti je este horsie,aspon u mna to tak niekedy je.Ak som v stave fungovat ked sa necitim dobre,tak upratujem,varim,pozeram TV,hrajem sa s malym atd.Inac teraz beriem 2 tyzdne lexaurin a nechcem to zarieknut ale mam pocit,ze sa to aspon o trosku pohlo dobrym smerom.Cesta bude asi este dlha ale myslim pozitivne a dufam v zlepsenie svojich zdravotnych problemov.Neupadaj do beznadeje,je to naozaj zacarovany kruh.Ja viem o com hovorim,trapim sa 7 rokov ale stale verim,ze raz bude dobre.