Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zdenka131

Áno, 2 týždne, ale je to hrozné. Ty si čo dávaš, keď máš problémy,mávaš ťažké záchvaty, aké máš príznaky,čo Ti pomáha? Prepáč, moje myšlienky sú také neusporiadané, ale účinkuje mi Apaurín, bohužiaľ nie od kŕčov, ale oblbujúco.

ooo

hm, tak tvoja praktická lekárka je ozaj šikovná baba, ako rýchlo sa z toho vyvliekla... Ale tebe tieto stavy trvajú ešte len 2 týždne, či som to zle pochopila...?

zdenka131

Príznaky pri 1. záchvate: hyperventilácia, kŕče tváre, krku, otrasne závraty, končatín. Stalo sa mi to u lekára. Praktická lekárka to považovala za astmatický záchvat / som alergička, astmu nemám potvrdenú/. Hoci som astmatický záchvat našťastie ešte nemala, viem, že je pri ňom dusivý prieduškový kašeľ . Ja som nič také nemala. Neposlala ma na žiadne vyšetrenie, len povedala, aby som si zvýšila dávky liekov od alergie. Celý týždeň mi bolo zle, dýchala som do vrecka , pila šumák Magnézium. Dnes som mala kŕče hlavne hrdla a točí sa mi hlava. Ani po inj. Magnézium a Apaurín mi nie je lepšie, iba som taká malátnejšia. Zajtra idem k praktickej lekárke a budem trvať na neurologickom vyšetrení, napísal mi to do záznamu aj lekár z pohotovosti.Zajtra napíšem, ako som pochodila.

ooo

Uf, tak zase sa mi potvrdzuje moja teória s tým povolaním... Zdenka skús podrobnejšie popísať, že aké mávaš stavy. Dali ti lekári nejaké lieky, čo dlhodobejšie užívaš? Tetánia je hlavne psyhické ochorenie, musíš na sebe hrozne makať, aby si tie príznaky minimalizovala. My tu všetci s tým bojujeme, tak neviem, či ti niekto poradí ako to odstrániť... Mne terapeutka povedala, že to musím prijať a nájsť spôsob ako s tým žiť...

zdenka

Práve to bola pohotovosť, bolo mi hrozne,nemohla som dýchať, ale hlavne som mala kŕče v krku. Dali mi 2 injekcie. Tetaniu mám 2 týždne, neviem si predstaviť, že to je na stálo. Informácie o chorobe som si prečítala na tejto stránke. Som učiteľka a neviem si predstaviť, ako budem pracovať. Dajte mi nejaké rady prosím. Ďakujem

ooo

Vlamonka ten Stress-B sa dá kúpiť v predajni v BA, ktorú vlastní RNG, keď budeš písať odkaz do tejto témy, tak pozri trochu vyššie, tak je že doplnky.com, tak na tú stránku klikni. Ja sa strojím si ho objednať už dva mesiace :-)

ooo

mňa dnes tak bolí hlava, že mi ju ide roztrhnúť... baby mne sa zdá, že tú tetániu majú iba mladé baby, ktoré majú celkom takú akoby som to povedala - prácu na úrovni (aspoň podľa toho, čo tu píšete). Že ľuďom s menším IQ sa to nestáva mi to pripadá, že tí nad niečím takkým ako choroby ani neuvažujú. No neviem. Zúfalá to má 7 rokov, ja 4, musím ale povedať, že posledný rok a pol som na AD a je to lepšie. Nie dobré, ale lepšie...

golda 1

zufala ahoj myslis ze na ct co si bolo by ti nieco nezistily? alebo na EEG myslim ze by ti tam uz niecop zistili ale clovek sa boji to chapem uz stim bojujes dlho 7rokou a nebola tam ziadna zmena k lepsiemu? mne to zistili len teraz a rok nevedeli ze co mi je za tych 7rokou sa ti trochu aspon pomohlo? ja som citala ze jedna to mala tiez tu to tetaniu a ze to prekonala tak ja neviem kolko to bude trvat nam ja sa len bojim aby to nezaslo k horsiemu ale hadam ze nie to je uz na nas ako sa stym virovname a ako to budeme znasat mna je tiez dnes blbo a velmi a mam ten xanax zufala to ti ani nepomohlo?

Vlamonka

Zufala..u mna sa to spustilo v maji..ked mi zacalo to busenie srdca , tiez som mala doma pohodu , tak neviem..prislo to samo od seba.bola som dva tyzdne v nemocnici , prisla som domov , cele leto bolo fajn , ale posledny augustovi tyzden som zacala mysliet na to co bolo..v maji...A vtedy sa my znova rozbusilo srdce , mala som zavrate , dokonca aj ked jem tak mi je zle...a trvalo to cele dni , myslela som , ze som chytla najaku virozu , ale ked to mas mesiac v kuse , tak to uz neni normalne , mozno ti to pripada smiesne , ten mesiac , ked to mas uz sedem rokov..si fajn , ked to zvladas , no je to dost tazke , najhorsie u mna je , ze ked ideme niekam na navstevu , uz myslim nato ci mi bude dobre...a som doma! zase to iste , busenie srdca , samozrejme nikam potom nejdeme...je to velmi neprijemna choroba a zvlast , ked to okolie nevie pochopit...

zufala

Vlamonka a teraz si predstav,ze ja sa s tym trapin uz 7 rok.Kedze vsetky hlavne vysetreni,boli negativne,tak mi povedali,ze je to psychycke.Nechapala som,z coho.Rodina nam funguje,praca bola tiez o.k.Vraj sa v cloveku vsetko hromadi a nemusi to vyjst na povrch pri nejakej psych.zatazi,moze to na cloveka dolahnut po dlhom case,ked ho nic netrapi.Stale som tomu neverila a bola presvedcena,ze to bude iny problem,ved nie som sisi.Ale po EEG,EKG,krvy,CT hlavy/ked mi to zacalo/,neurolog.vysetreniach, po ocnom,rehabilitaciach,gynekologii,rontgenoch,raz aj po hospitalizacii atd. stale nic nenasli,tak ma po 9-tich mesiacoch/po tom co sa to objavilo/poslali do prace s tym,za ked mi bude zle,mam si lahnut a skusat cvicit na chrbticu,ci len tak to predychat.No,uz som sa videla ako to ako asistentka riaditela robim.Chodila som ku psychosovi raz do mesiaca po lieky.Velmi malo to povolilo ale po par dnoch v praci ma to znova silno chytilo a neprestalo.Nakoniec som z tej prace odisla,mozno mozu za to aj oni,pretoze boli na mna hnusny/sefovia/ a deptali ma.Odvtedy som vystriadala viacero zamestnani,ale stale sa to opakovalo.PN,praca,PN,praca.Nemohlo to tak ist dalej,a tak som sa s otcom dfohodla,ze budem robit u neho podklady pre uctovnika,kym sa z toho dostanem.Pojdem do roboty podla toho ako mi bude.Medzi tym ma stale vysetrovali,ale okrem vyrastkov na krcnej chrbtici/kvoli ktorym to vraj nie je/nic nenasli.Ja som bola rada ale stale sme nevedeli co mi je.Uz si zo mna robili srandu,ze som hypochonder alebo,ze si tie stavy vyvolavam sama,tym ze na to myslim a hovorim ako mi je zle.Nikto to nechapal.Oznacili mi diagnozu panicka porucha,ze som uzkostliva.A dalej co? Lieky,ktore ma aj tak z toho nedostali.Min.rok v tehotenstve som ich vysadila,bolo mi dobre.No a po narodeni maleho,to zase zacalo.Zistili mi tu tetaniu ale ci je to vsetko neviem.Za 2 tyzdne idem k neurologicke,vypytam sa na mag.rezonanciu.Uvidime.Zatial sa ako tak drzim,pokia nie je zmena pocasia,ci ma nieco nevytoci.