Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

ooo

mne dnes prišlo zle v obchode, ale bol so mnou Peťo, takže dobré, ale mám teraz takééé nervy, že až... nemôžem nájsť 2000 Sk z výplaty, už dve hodiny neprestajne myslím na to, čo som kde a kedy kupovala, ale furt chýbajú... už som z toho na infarkt...
Peťo chcel ísť ešte do obchodov večer, že si chce kúpiť oblek, ale som nebola schopná, tak sa s tým zmieril a sme doma a striedame sa pri PC, xi. Ešte mi aj beží do lekárne, celkom milý je po tej hádke...

myis

Ja som dnes dostala akupunkturnu ihlu do ucha (na par tyzdnov) vraj to pomaha. Tak uvidime, clovek uz skusa vselico len aby sa z toho dostal

soravia123

aj ja som učka:)) su to ale nervy, že:)))
postavit sa pred žiaka a myslet na to že ťa zvrtne...ach jo....

soravia123

Ahoj Zdenka, nuž kadejako nam je...
tebe je co okrem točenia hlavy? a aku mas DG?
mne dnes akoby trpla brada:) furt daco:))

zdenka

Ahojte, zelam vam pohodovy den, dnes som bola na neurologickom oddelení na vysetreni. Poslal ma na snimok hlavy a chrbtice, zistili mi opotrebovane platnicky, predpisal lieky od bolesti Dorsiflex a Surgan a objednal na EMG na 23.10. a 22.11. na vysetrenie na endokrinologiu. Prisla som domov od lekara a tak otrasne sa mi tocila hlava, ze som sa musela pridrziavat stien a nabytku, aby som nespadla. A to od pondelku mam ist ucit. Vobec si to neviem predstavit, v takomto stave dojst do skoly a nie este ucit. A vam je ako ?

moca82

ooo dakujem za privitanie :o) Ako ste sa dnes mali? Soravia..neboj sa rozpravat otvorene. sice to nie je vzdy tak jednoduche, ale s mužom by si sa mala porozpravat o tom čo ta trapi. urcite ta pochopi :)

zufala

Soravia,poznam tvoje pocity,i ked nam milostny zivot funguje.Ked mu poviem,ze to potrebujem casto pocut/ze ma lubi/,tak povie,ze "ved to vies,naco ti to budem stale hovorit".Tak som mu vysvetlila,ze ja som citlivy clovek a potrebujem to pocut aj cez den,len tak.Nie len pri sexe a do telefonu,ked mu to poviem prva ja.Muzi tieto veci uplne inac asi vnimaju.Treba aby si vystihla,ked bude mat dobru naladu a bude sa snim dat rozpravat,neboj sa toho.Takto sa len trapis ty.Co na to hovoria rodicia?Uz si sa objednala k psychologicke?Ak nie,urob to.Viem,ze je tazke hovorit o problemoch cudziemu cloveku ale pomaha to.

ooo

hm, Soravia možno choď na psychoterapiu, aj ja tam chodím a rozoberám svoj vzťah a mi to pomáha... lebo tiež to nie je dokonalé, ale mi na tom záleží... ak je niečo nevypovedané, tak to je problém... hlavne ak to teba ťaží... Som sa napapala a o hodinu sa zas decká dovalia :-)