Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
mne dnes prišlo zle v obchode, ale bol so mnou Peťo, takže dobré, ale mám teraz takééé nervy, že až... nemôžem nájsť 2000 Sk z výplaty, už dve hodiny neprestajne myslím na to, čo som kde a kedy kupovala, ale furt chýbajú... už som z toho na infarkt...
Peťo chcel ísť ešte do obchodov večer, že si chce kúpiť oblek, ale som nebola schopná, tak sa s tým zmieril a sme doma a striedame sa pri PC, xi. Ešte mi aj beží do lekárne, celkom milý je po tej hádke...
Ahoj soravia123, zatial nemam vysetrenia, mala som 2 X tetanicky zachvat, takze diagnozu zatial neviem. A Ty?
Ja som dnes dostala akupunkturnu ihlu do ucha (na par tyzdnov) vraj to pomaha. Tak uvidime, clovek uz skusa vselico len aby sa z toho dostal
aj ja som učka:)) su to ale nervy, že:)))
postavit sa pred žiaka a myslet na to že ťa zvrtne...ach jo....
Ahoj Zdenka, nuž kadejako nam je...
tebe je co okrem točenia hlavy? a aku mas DG?
mne dnes akoby trpla brada:) furt daco:))
Ahojte, zelam vam pohodovy den, dnes som bola na neurologickom oddelení na vysetreni. Poslal ma na snimok hlavy a chrbtice, zistili mi opotrebovane platnicky, predpisal lieky od bolesti Dorsiflex a Surgan a objednal na EMG na 23.10. a 22.11. na vysetrenie na endokrinologiu. Prisla som domov od lekara a tak otrasne sa mi tocila hlava, ze som sa musela pridrziavat stien a nabytku, aby som nespadla. A to od pondelku mam ist ucit. Vobec si to neviem predstavit, v takomto stave dojst do skoly a nie este ucit. A vam je ako ?
Soravia, keby si to tvoj manzel myslel, tak by si tak po prve nezobral za zenu a po druhe by s tebou nemal dieta
Soravia,poznam tvoje pocity,i ked nam milostny zivot funguje.Ked mu poviem,ze to potrebujem casto pocut/ze ma lubi/,tak povie,ze "ved to vies,naco ti to budem stale hovorit".Tak som mu vysvetlila,ze ja som citlivy clovek a potrebujem to pocut aj cez den,len tak.Nie len pri sexe a do telefonu,ked mu to poviem prva ja.Muzi tieto veci uplne inac asi vnimaju.Treba aby si vystihla,ked bude mat dobru naladu a bude sa snim dat rozpravat,neboj sa toho.Takto sa len trapis ty.Co na to hovoria rodicia?Uz si sa objednala k psychologicke?Ak nie,urob to.Viem,ze je tazke hovorit o problemoch cudziemu cloveku ale pomaha to.
hm, Soravia možno choď na psychoterapiu, aj ja tam chodím a rozoberám svoj vzťah a mi to pomáha... lebo tiež to nie je dokonalé, ale mi na tom záleží... ak je niečo nevypovedané, tak to je problém... hlavne ak to teba ťaží... Som sa napapala a o hodinu sa zas decká dovalia :-)