Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
AHOJ TE CHCELA BY SOM SA VAS OPITAT CI PRI TETANIE JE AJ BUSENIE SRDCA ,NAVALI,A TOCENIE HLAVI, A MRAVCENIE PO RUKACH, BOLESTI CHRBTICE A NERVOZITA JA SA VAS ZA TO PITAM LEBO SOM CITALA OM SM A BUSENIE SRDCA TAM NEBOLO ALE OSTATNE PRIZNAKY SA DOST PODOBAJU TETANIE TAK JA UZ NEVIEM MALA SOM CT ,EEG A SELIAKE INE VYSETRENIA A POVEDALI MI ZE JE TO TETANIA CHCEM SA VAS OPITAT ZISTILI BY MI UZ TU SM KEBY JU MAM PROSIM O RADU DAKUJEM STE VELMI MILE A SILNE
nystagmus je čo? z tých prvších to nie je ani jedno, čo mám ja
OOO- ano aj dvojite,ale aj rozmazane videnie,takisto aj ,ked sa ti z nicoho nic spravi cierna skvrna pred okom,vypadok zorneho pola,alebo nystagmus.Proste priznakov je mnoho. Ja som si uz davnejsie nasadila magnezium a beriem aj vit B ... istota je istota ;-)
Zúfala to na čo sa pýtaš ja vôôôbec nepoznám... S tým videním to mám asi úplne iné ako vy, už som sa objednala na pondelok ráno u neurológa, dúfam, že niečo povie, tomuto dosť verím, on mi prvý povedal, že dá svoj diplom na to, že ja SM nemám a to ešte ani vyšetrenia neboli k tomu... A tiež bol prvý, ktorý ju diagnostikoval môjmu starému otcovi, takže moja dôvera je na mieste si myslím. Pri SM býva dvojité videnie, to ja vôbec nemám
Ja som to tu uz tiez spominala s tym zhorsenym videnim.Mavam to najintenzivnejsie prave vtedy,ked mi je na prt ako dnes.Idem varit,snad ma to trochu preberie a budem sa sustredit na nieco ine.Tiez som s tym bola u ocnej ale ocne pozadie aj tlak mam o.k..Ja mam vraj vrodenu chybu,tak asi budem nosit okuliare ale to nesposobuje to videnie pri tych stavoch.To mi aj ocna povedala.Naozaj neviem,ci je to tou tetaniou,ze vtedy v cloveku hapruje vsetko alebo niecim inym.Este som sa chcela spytat,ze ci niektora z vas mava take pocity,ako ked ste chore a choroba vam prechadza.Zvyknem citit taku zvlastnu chut aj vonu,zrejma nejaku latku,ktora sa vyparuje z mozgu ci odkial v hlave.Neviem to vysvetlit,je to asi smiesne.
ooo budem zajtra na teba mysliet a urcite to dopadne dobre a enbude ti tak zle. bud len kludna...sak to poznas. problem s videnim? to sommala aj ja sice to este mam ale nie tak. mne casom zacali aj dost slzit. potom som zbehla si ich dat skontrolovat do optiky a tak mi povedali ze mam zapali a mam si ich prist skontrolovat o rok. dala mi okuliare a je to postupom casu lepsie. nemam to tak casto ako predtym. no este si musim zbehnut pre vysledky CT. drzim vam palce :o)
Ahojte... OOO... aku mas tu poruchu videnia??? do pekla aj ne sa obcas stava noo posledne roky menej ,ale co si pamätam tiez som mala take rozmazane videnie,akoby mi tahalo oci spolu po par sekundach to preslo. Asi 3 krat som to mala... mam to stale v hlave a preto sa bojim aj SM , aj na MGR sa bojim ist.Ja neviem, neviem... neviem kedy budem v pohode stale nieco! Po case,ked nato zabudnem tak sa da,ale ,ked mi pridu myslienky naspät a zacnem sa zamyslavat preco som to mala ,ved to urcite nieje normalne tak dostavam depky!Niekedy som mala aj zvyseny prolaktin,teraz mam sem -tam aj poruchu stitnej zlazy,neberiem tbl.ziadne,lebo par mesiacov som mala vysledky ok, Proste mi blbnu aj hormony ,ktore sa tvoria v hypofize ci tam nemam nejaky ADENOM na tej hypofize aj to ma napadlo a aj mojho neurologa,lebo aj to sposobuje poruchy videnia. Takze zatial asi tak ;-)Este dodam,ze posledny rok mam prolaktin ok...
čo je to za blbý deň, že nám je všetkým zle? ale aspoň vieme, že je to spôsobené atmosférou a nie nami :-)ja idem zajtra na dva dni na skolenie do ZA, tak nech sa to vyburi teraz a laskavo nech mi nie je zle tam.... :(
aaaaaa, baby dnešok je hororový, zas som mala na skupine ráno poruchu videnia, hlava ma bolela a len odpadnúť a odpadnúť, úplne ma to vyradilo. Ale psychicky som sa nedala, bojovala som, ale tie poruchy videnia mám stále častejšie... Baby poznáte to aj vy? Ja to nechápem, som z toho na nervy. V pondelok musím ísť neurológovi špeciálne s tým...A teraz mi hlava treští jak koňovi... idem si pozrieť, čo ste popísali