Tetania

Príspevok v téme: Tetania
sisa5

Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk

zufala

Moca drzim ti palce na CT a daj nam potom vediet.Presne ako ja hovorim,naco sa zbytocne stresovat,nezmenim nic.Dakujem aj ja tebe.Som sama doma z dospelych,krpcek uz haja,tak asi pojdem o chvilu aj ja,ak sa mi to podari a nebudem nad nicim rozmyslat.

moca82

zufala..hmm no precitala som si čo to vlastne znamena SM a neviem co mam na to povedat..som len tetanistka a nic viac. Aspon dufam. mam toho aj tak dost, takze aj keby mi povedali ze mam sm, tak mi to nic nepomôze ani nezhorsi. zvykam si ovladat sa a ine veci. zo 16 priznakov sm mam 9 whow. som zvedava ako mi dopadlo CT. dakujem ti za upozornenie. hlavne aby ste boli kludny a vesely to pomaha :o) bábo ti dodá nielen energiu ale aj tu radost :)

zufala

Este som sa zabudla opytat,svrbieva vas niekedy koza?Robim si srandu,ze ved sa umyvam.A posledne mesiace vzdy ked sa prebudim a zacnem chodit/proste ked dlhsie lezim/pichaju ma chodidla a prejde to az po chvili.

zufala

Myis,to mas super,ze to ide po znamosti,je to najlepsie.Ja som si tak vybabila fotky,ked mal v brusku 6 mesiacov.Ukazuje tam,ze je jednicka palcom.Tiez som zistila v porodnici,ze muzi ako gynekologovia su citlivejsi a sikovnejsi ako niektore lekarky.Neviem,ci si moca dobre rozumela,co sa mysli tou SM,ze nejde o sklerozu taku,ze si nebudes pamatat.Pozri si clanok o nej ale nevystresuj sa.Ja mam skoro csetky body co tam uvadzaju ale nikto mi to nenaznacil,tak ma to nezaujima.Sme tetanistky a basta.Vsetko zvladneme!

myis

Ja s plnym mechurom nemusim chodit, viem, ze kamosky maju inu gynekologicku a tie musia.. Mne vybavil tohto gynekologa moj priatel po nasej znamej, lebo je dost tazke sa k nemu dostat.. Ma svoju kliniku a vyzera byt fajn.. Predtym s gynekologickou som nebola absolutne spokojna, lebo odflakla veci a vsetko robila tak nezainteresovane. Som sa citila, ako nejaky idiot, ktory sa o nieco prosi a pritom som si platila sukromne.. Ja takej opici platit nebudem, co medicinu robi iba kvoli peniazom..

zufala

Myis,ked som ho ja 1x videla,tak som musela prist s plnym mechurom.Bola som z toho tak stastna a vedla,ze som prisla s autobusom domov asi po pol hodine,a az vtedy som si uvedomila,ze sa pocikam.A ja mam aj bez toho aby som pila vela s tym mocenim problem,min. 20x za den idem,aj v noci.Stale som si ako ty hovorila,ze neviem ako to zvladnem s tymi stavmy.A,ze som mala riadne,aj ked som sama doma bola s nim.Casto musel niekto u nas spat v dni,ked mal muz nocnu.Bala som sa,ze co ked sa mi v noci nieco stane,co bude s nim.Teraz sme u otca,kym sa robi ten byt,ale trosku sa budem bat,kym si zvyknem na to,byt s nim potom sama.Cim je starsi,viac ma potrebuje,takze je to moj hnaci motor.Dieta,ked ho uvidis,ti doda neskutocnu silu.Po cisarskom som musela 24 h lezat a potom nas nutili prejst do inej izby.Baby to zvladli po par hodinach,ja az o 12-tej v noci,mala som hrozne bolesti.Ale mala som krpceka na izbe a hovorila som sama seba,ze musim a vtedy ta sila prisla,pri pohlade na neho.Uvidis to sama.Porad sa s lekarmi ake lieky mozes brat.Ja som brala tehotenske vitaminy,mozno aj preto mi nemolo zle/myslim ataky/.Mozno to vyzera,ze som silna,ked pisem aj o tetanii,ale az tak nie som,inac by som ju nemala.Som hrozne citovo zalozeny clovek a zaoberam sa aj tym,cim by som nemusela.Stale ma nici pomyslenie na maminu,hrozne mi chyba.A clovek ked je labilny a zle sa citi,je zly aj na druhych.Tomu sa snazim vyvarovat.

myis

Ver mi zufalka, keby kazdy jeden z nas tu vystudoval medicinu, tak by sme boli stokrat lepsi doktori ako je ich vacsina. Lebo by sme mali pochopenie.. Ty by si bola moja prva a cestna pacientka a venovala by som ti vela casu, ver mi..

myis

Ahoj zufalka, videla som ho, dokonca 3D. Videla som ako bije srdiecko, moj doktor ma fajnovy pristroj na to. Taky zvlastny pocit, hovorila som si wau, blazniva myis ide mat dietatko :) ha ha. Ja zacinam pracovat o stvrtej a koncim o desiatej. Jeden tyzden od 10.00 do 16.00 a druhy zas poobede - tak pracujem. Vyhovuje mi to celkom.. V robote je pohoda. Pracujem tu www.livingstone-estates.com super firmicka. Som tu spokojna. Ako som pisala uz predtym, som tu iba mesiac, ani nie, zmenila som robotu, lebo som neznasala tych povrchnych stupidnych ludi z predchadzajucej, co sa smiali, ze mi stale nieco je. Jedna tam bola taka tucna, ze zadok mala ako kufor, ale smiala sa na druhych. Tak som jej povedala, ked som odchadzala, ze sa ma nad sebou zamysliet a pozriet sa na seba a nech neohovara inych ludi.. A nech ide na dietu - to som povedala ale zo zlosti.