Dlhšie (pol roka) chodím po lekároch. Zvyšoval sa mi tlak a mala som aj chvíľami búšenie srdca (tep 170)sprevádzané závratmi. Nebolo to vždy spolu aj búšenie, tlak, závraty, iba niekedy. Stále ma pobolieva ľavá časť hrudníka, rameno a lopatka. Pred menštruáciou 1-2 dni to bolo horšie. Neskôr sa mi to zhoršovalo v čase ovulácie. Výsledky gynekológie sú negatívne. Vyšetrením štítnej žľazy zistili autoimúnnu tyreoditídu bez liečby. Čo sa týka chrbtice odblokovali mi dva stavce. Neurológ mi predpisuje lieky Myolastan, Guajacuran, Xanax, a dlhodobo Ronal. lieky neužívam. Chodím na akupunktúra a stav sa mi trochu zlepšil. Chcela by som vedieť, či má niekto skúsenosti s tetaniou. Totiž test na tetaniu som mala pozitívny. Lekár mi povedal, že je to narušenie pH v krvi alebo organizme a je potrebné hlboké dýchanie alebo dýchanie do sáčku. Lieky vraj na to nie sú. Aj moje zdravotné problémy môžu byť z toho. Má niekto s touto "chorobou" skúsenosť? Ako sa dá stabilizovať, pripadne odstrániť napr. bylinami, cvičením,...? Pýtala som sa, či by mi pomohol psychológ. Vraj nie. Tlak a tep mám sem tam skákavý, raz vysoko a raz trochu nižšie. Ďakujem
---------------------------
www.zdravie.sk
Tetania
Golda ja ti neviem, psychika je neskutočná sviňa a je možné, že to všetko ide len a len z nej. Doriti, mne sa hlava točí ako divá aj keď toto píšem, ble. My sme dnes tiež nakupovali, najskôr ja sama a potom aj s Peťom, pokúpili sme jak besní, ale dnes mi to nepomohlo :(
to ja keby som nemohla všetko hneď povedať Peťovi, tak by som už bola na oddelení psychiatrie. Ja mu aj hneď volám, keď čo len nejaká malá novinka. Jemu to síce ide niekedy na nervy, ale zvláda to. A Soravia prečo sa mu nemôžeš zdôveriť?
jooooj, baby nie je moja mamka jedina ktorá prežíva moje výbuchy a strach z SM????
chuda ona mi vravi že mi nist neni....ale ja mam strach, nervy, bolest..a ona je tana ktorej sa vybúrim..och jo..........
môj muž nepozna môj "strach SM"
nemam silu a hanbim sa mu povedat ze aj ja môžem mať " strach"...
on by ma nepochopil..sere a sere ma jedna vec že sa mu nemôžem zdôverit
BABY CO KED SI TO VSETKO NAMYSLAME A VELMI SA O SEBA BOJIME TAK SI UZ PRIPISUJEME DALSIE CHOROBY ALE MOZNO TO VSETKO MAME V HLAVE NIECO NAS BOLI A UZ SA BOJIME ALE ANI JA NEMIOZEM CHODIT DO MESTA MAM STRACH ZE ODPADNEM SAKRA BABY SAK AKO TO TEDA JE JA UZ NEVIEM CI MAM VERIT LEKAROM ALEBO TO NECHAT TAK A ZIT STIM A NAUCIT SA ZIT UZ SA HANBIM CHODIT AJ DOKTORKE LEBO SI MYSLIA ZE MI SIBE ZE SOM ZDRAVA A VSETKO SI NAMYSLAM
Golda toto je skaza, hádam najhorší zo všetkého je strach a tie myšlienky, ktoré sa stále vracajú k tej jednej blbej veci... Čo ideme robiť, aby sme začali myslieť na niečo iné? Teda ja idem na siedmu na cvičenie, na Pilates, tak verím, že sa to tam obráti...
ja tomu rozumiem Soravia, to je znak depresie tie tvoje úniky, teda nepoznám to osobne, ale počula som o tom. To prejde, ak sa nasadí liečba...
babule ja hysterčíííím...lebo psychiatrička mi povedala, že tá porucha videnia nijako nesúvisí s ostatnými vecami a potom mi terapautka povedala, že únava nesúvisí s ostatnými vecami, takže sú tu dve veci navyše - porucha videnia a stála únava a tieto dve veci sú zhodou okolností medzi hlavnými príznakmi SM, tak mi povedzte, čo si má potom chudák človek myslieť?
Snažim sa na to nemyslieť, sústrediť sa na iné, ale nedááá sa, baby to je na scvoknutie, ja viem, že aj vy to poznáte, tak vám to hovorím. Aj mama aj priateľ na mňa kričia, že mám otom okamžite prestať hovoriť a čítať a ja viem, že mám, ale mi to nejde, lebo som vydesená zas jak kura...
ani nie že hanbiť...ale skôr nechcem nikoho stretnuť...s nikým byť.....len sama so sebou..